DENİZLİ'NİN GÜÇLÜ KADINLARI!

Sarayköy kadın gücüyle Denizli'nin ön plana çıkan ilçeleri arasında yer almaya devam ediyor. Genelde erkeklerin yaptığı kadınların pek yapmadığı ya da yapamayacağı sanılan bir çok mesleği Sarayköylü kadınlar başarılı bir şekilde gerçekleştiriyor. Kadın gücünün her alanda hissedildiği ilçede iki kadın var ki birisi kahvehane işletiyor, bir diğeri ise babasından kalma tüp , su bayisine sahip çıkıyor.

  • 22 Ekim 2019 - 14:20
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Güçlü kadınlardan ilki  Gonca Kısa, 12 yıldır babasının işine sahip çıkıyor. 1970'de açılmış olan tüp ve su bayisi alışılmışın dışına çıkarak babadan oğula değil, babadan kıza geçti.  İlk yıllarda bir 'kadın' olarak bu işi yapmanın zor olduğunu, müşterilerinin onu benimsemekte güçlük çektiğini ama zamanla müşterilerin de konuşurken daha özenli ve saygılı olduğunu belirtti. Herkesin bu duruma alıştığını ve  müşterilerin, esnafların çekinmeden iş yerine gelip kendisiyle sohbet ettiklerini ifade etti.

Sarayköy'ün bir başka güçlü ve ilk ocakçısı olan Alime Güçtekin,  eşi ile cumhuriyet caddesi üzerinde Güçtekin kıraathanesinin işletmeciliğini gerçekleştiriyor. 6 aylık bu serüvenlerinin en büyük etkeninin  emekliliklerinin yakınlaşmış ve "yaşımız geçti el lafı çekilmiyor" olarak belirttiler. Alime Güçtekin, kıraathanede çalışmasını " burası benim ikinci evim. Eşimle el ele verip burayı açtık, çevremizden olumlu tepkiler aldık. Müşteriler benim ailem gibi"

'Eşimin hem eliyim hem de koluyum '

Mustafa Güçtekin, eşimin burada olmasından çok memnunum. eşimin temziliği ve düzeni sayesinde müşteriler geliyor. Hatta kadın müşterimizde var. Bizim kapımız herkese açık. ifadelerini kullandı.

"Esnafsan yüzün her daim gülmeli"

Alime Güçtekin, müşterilerle o kadar iç içeyiz ki abla, kardeş olduk. Bazen suratım düşük olduğunda ne oldu sana diye soruyorlar. Kadınlara buradan şu mesajı vermek istiyorum. Bu toplumda nefes alan bireyler olarak hem kendiniz ve hem de aile ekonominiz adına çekinmeden çalışmalısınız. Kadınlar her zaman bir adım önde olmalı. ifadelerini kullandı.