DENİZLİ'NİN ESKİ BAŞKANI HAYATINI KAYBETTİ

Eski Denizli Belediye Başkanlarından Mimar Ziya Tıkıroğlu yaşama tutunamadı. Tıkıroğlu'nun uzun süredir tedavi gördüğü öğrenildi.

  • 07 Ağustos 2022 - 20:50
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

87 yaşındaki eski Denizli Belediye Başkanlarından Ziya Tıkıroğlu bugün hayata gözlerini yumdu. Uzun süredir rahatsız olduğu öğrenilen Tıkıroğlu’nun cenazesinin yarın öğle namazından Yeni Camiden kaldırılacağı öğrenildi.

Ziya Tıkıroğlu kimdir?

1935 Yılında Denizli’de doğdu. İlk ve lise çağı öğrenimini Denizli’de tamamladı, İstanbul Yıldız Üniversitesi MİMARLIK Fakültesini 1957 yılında tamamladı. İlk mesleki çalışmalarını Denizli Belediyesine sürdürdü. Askerlik görevi ile gittiği Adana’da 6 yıl kaldı ve DSI: de görev yaptı. 1966 Yılında Isparta İl İmar Müdürlüğü kuruluşunu yaptı. 1967 Yılı ilk günlerinde TIKIROĞLU MİMARLIK olarak kendi bürosunu açtı. 1984 Yılına kadar, pek çok sosyal ve siyasî görevler üslenerek çalışmalarını sürdürdü. Bu arada Denizli Ticaret Odasının Meclis ve Yönetim Kurulu başkanlıklarını yaptı. 1984 Yılı yerel seçimlerinde BELEDİYE BAŞKANLIĞI görevini üslendi. 1989 Yılında mimarlık bürosunda çalışmalarını sürdürmeye devam etti. 2000 Yılında Denizli Kültür Sanat Vakfı (DESAV)’ın başına geçti ve 10 yıl bu görevi sürdürdü. 2010 yılı ortalarından bu yana zamanını, kitapları ve haftalık gazete yazıları için çalıştı. DESAV’ın 10 yıllık çalışmalarının da kitap haline getirilmesini sağlamıştır. Evli, 3 çocuk ve 4 torun sahibidir. "AMATÖR TİYATROLARIN MİMARI" 1967’de Dartar Apartmanını yaptı. 1970’de eşiyle birlikte çıktığı Avrupa gezisinde Avusturya’daki banliyö evleriyle tanıştıktan sonra “En büyük projem” dediği Bağbaşı’nda Zümrüt Evler projesini hayata geçirdi.  Yenişehir'in toplu konutlaşmaya açılması, Çaybaşı Caddesi'nin açılması, Üçgen Çarşısı, Çamlık Açıkhava Tiyatrosu ve Amatör Tiyatrolar Festivali onun döneminde yapıldı.