DENİZLİ'NİN CİĞERLERİ ALEV ALDI

Denizli’nin bugün ciğerleri alev aldı. Dağlık ve engebeli arazide başlayan orman yangınına karadan ve havadan müdahale ediliyor. Denizli’de görevli helikopterin Marmaris’te görevli olduğu anda yangının çıkması sebebiyle yangına müdahale için 3 ilden takviye helikopter gönderildi. Merkezeefendi Belediyesi ekipleri de yangın bölgesinde yerlerini alarak hızla yangına müdahale ettiler.

  • 27 Haziran 2021 - 20:37
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Merkezefendi ilçesi Göveçlik Mahallesinin kırsal kesiminde bulunan ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir sebeple alevler yükselmeye başladı. Yangını gören vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye orman ve itfaiye ekibi sevk edilirken Merkezefendi Belediyesi ekipleri de olay yerinde yer alarak hemen yangına müdahaleye başladı. Bölgeye gelen ekipler, arazinin dağlık ve engebeli olmasından dolayı yangına müdahalede zorlanırken; yangın kentin birçok noktasından gözlemlendi.

Denizli’de konuşlu yangın söndürme helikopteri Marmaris’teki büyük orman yangınında görevli olmasından dolayı, rüzgarında etkisiyle hızla yerleşim alanlarına doğru ilerleyen yangına müdahale edilebilmesi için Bursa, Balıkesir ve Manisa Akhisar’dan helikopter desteği verildi. 


Merkezefendi Belediyesi ekipleri de yangın söndürme çalışmalarına destek verirken, yangın alanını ziyarette bulanan Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan “Göveçlik Mahallemizde meydana gelen orman yangını hepimizi derinden üzdü. Yangını kontrol altına alma ve söndürme çalışmalarını takip ediyoruz” açıklamasında bulundu.

3 ilden takviye helikopter sevk edilen yangında, ilk belirlemelere göre 5 hektar ormanlık alan küle dönerken yangının kontrol altına alındığı bilgisine ulaşıldı.


Haber Foto Galeri