DENİZLİLİ GENÇTEN E-SPOR'DA ÖNEMLİ BAŞARI

Türkiye E Spor Federasyonu Başkanlığı tarafından düzenlenen ilk resmi Türkiye Şampiyonasında Denizlili Faruk Terci ve takımı birinciliği elde etti.

  • 27 Aralık 2019 - 15:50
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Türkiye E Spor Federasyonu Başkanlığı tarafından düzenlenen ve ilk resmi Türkiye Şampiyonası olması niteliğinde olan “Vodafone Freezone Türkiye Şampiyonası”nın galipleri belli oldu.

Aslen Denizlili olan ve Muğla’da eğitim gören Faruk Terci, DOTA 2 finalinde “Team Closer” takımında yer aldı. Takımıyla birlikte Türkiye Şampiyonu olan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi Faruk Terci ve takımı, 12 Bin TL‘nin sahibi olarak, Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizi temsil etmeye hak kazandılar.

Ülkemizin E Sporda daha iyi yerlere gelmesini istediğini vurgulayan Faruk Terci “İlk kez resmi olarak düzenlenen E-Spor Türkiye şampiyonasında bulunduğum için çok heyecanlıydım. Ancak maçlara başladığımız andan itibaren kendimi oyuna vererek ve heyecanımı yenerek rakip takımın üzerinde büyük baskı kurduk. 3 seriden oluşan maçlar sonucu rakibimizi 2-1 yenerek Türkiye Şampiyonu olduk. Gelecek turnuvalarda daha iyi hazırlanarak ülkemizi yurt dışında en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. Ülkemizin e sporda daha iyi yerlere gelmesiniz istiyorum. Bu ilk resmi adımdı. Umarım daha iyi yerlere gelir hak ettiği değeri bulur.” şeklinde konuştu.