DENİZLİLİ GENÇ KIZ ŞEHİR ŞEHİR GEZİP İNSANLARI DÖVÜYOR

Denizlili genç dövmeci Ayşesu Yıldız yıllardır hayalini kurduğu tattoobus'u yaparak şehir şehir gezmeye ve dövme yapmaya başladı. Hem gezen hem döven genç kız sosyal medyada da büyük ilgi görüyor.

  • 02 Eylül 2019 - 23:23
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Özel Haber: Mehmet Özden / Haberci Kuş

Denizli Pamukkale Üniversitesi Resim Öğretmenliği 4. sınıf öğrencisi Ayşesu Yıldız (25) yıllardır hayalini kurduğu tattobus projesini hayata geçirerek, şehir şehir gezerek aracında dövme yapıyor. Hem gezen hem döven genç kız hayalindeki hayatı yaşıyor.

Yurtdışında benzeri olan uygulamalar olsa bile Türkiye'de ilk kez Ayşesu'nun yaptığı Tattobus bir çok ilde de büyük ilgi gördü. Haberci Kuş'a verdiği röportajda yıllardır bu projesini gerçekleştirmek için çalıştığını belirtti. Yıldız; " 2 sene önce bu hayalimi internet üzerinden takipçilerimle paylaştım. Sosyal medya üzerinden aldığım destekle cesaretlendim ve projeyi hayata geçirmek için çalışmaya başladım. Arabayı alarak başladım işe fakat bu sefer iç dizaynı yaptırmak için çalışmam gerekiyordı. 1 sene kadar daha çalışarak iç dizaynı ve elektrik sistemini tamamladım ve yollara koyuldum. Bu yaz yollara düştüm ve ilk rotam Ordu, Bolu ve İzmir oldu. Tek başıma çıktığım Ordu yolculuğu benim için büyük bir deneyimdi bu yolculuk benim için değerli insanlarla tanışmama vesile oldu. Daha sonra Bursa, İstanbul Aydın ve ilçeleri son olarakta Muğla ve ilçelerine gittim. Denizli'de dükkanım varken ve paramı kazanırken yapmış olduğum bu şey bana bazen çılgınlık gibi geliyor. Yeni insanlar tanımak ve onlara kalıcı izler bırakmak, sizin söyleminiz ile onları dövmek büyük bir mutluluk. Bunu yaparken bir yandan masrafımı çıkarmak şu an öncelikli hedefim. 2 aylık dönem içerisinde İstanbul yoğunluklu olmak üzere 40 kişiye kalıcı dövme yaptım" dedi.

Genç dövme sanatçısı Ayşesu YIldız, arabada yapılan dövmenin insanlarda bir ön yargı yarattığını dile getirerek; "Kullanılan malzemelerin steril olması ve arabanın içinin dövmeye uygun bir ortam olması insanları rahatlatıyor. Bu uygulama yurt dışında zaten yıllardır var. Bu projem zamanla büyüyecek ve insanlar buna daha sıcak bakacaklar" dedi.

Ayşesu Yıldız 3 Eylül sabahı Konya, Gaziantep, Diyarbakır, Mardin ve Şanlıurfa turuna çıkıyor. Genç dövme sanatçısı Güneydoğu'nun tarihi dokusu içerisinde yapacağı dövmelerin kendisine daha büyük bir deneyim sağlayacağını dile getirdi.