DENİZLİLİ GAZETECİ O DAVADAN BERAAT ETTİ

Ayna Haber’in 31 Mart seçimlerinin hemen ardından Merkezefendi Belediyesi’nde yaşanan usulsüzlüklere yönelik yaptığı haberler nedeni ile açılan davada karar verildi. Eski Başkan Yardımcısı Ayhan Mazıoğlu’nun şikayeti üzerine açılan ve Denizli 6. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, mahkeme heyeti Ayna Haber İmtiyaz Sahibi Gazeteci Ayhan Çimendağ'ın beraatine hükmetti.

  • 01 Şubat 2020 - 01:55
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

AK Partili Muhammed Subaşıoğlu tarafından yönetilen Merkezefendi Belediyesi 31 Mart yerel seçimlerinde el değiştirdi. Cumhuriyet Halk Partisi adayı Şeniz Doğan'ın kazandığı seçimin ardından dönemin CHP İlçe Başkanı Tolga Varlıker'in ortaya attığı iddialar kentin gündemine oturmuştu. Varlıker,  seçimi kaybeden Muhammed Subaşığolu ve yardımcısı Ayhan Mazıoğlu'nun  belediye iştiraki olan MERTAŞ'a ait dosyaları taşıdığı ve belediyeye ait güvenlik kamerası görüntülerinin silindiğini iddia etmişti.

BELGELERE ULAŞTI

İddialar üzerine araştırma başlatan gazeteci Ayhan Çimendağ, konuyla ilgili çarpıcı iddia ve belgelere ulaştı. Resmi yazı ile yapılan idari soruşturma evraklarını edinen Çimendağ, Bilgi İşlem Sorumlusu N.A.'nın ifadesinde, kamera kayıtlarının Ayhan Mazıoğlu'nun talimatıyla sildiğini itiraf ettiği bilgisine ulaştı.

GAZETECİYE SUÇ DUYURUSU

Ayhan Çimendağ'ın konu ile ilgili tümüyle resmi bilgi ve ifadelere dayanan haberi, kent gündemine bomba gibi düşerken, eski başkan yardımcısı Mazıoğlu, Ayna Haber ve Ayhan Çimendağ hakkında suç duyurusunda bulundu. Denizli 6. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Çimendağ, mahkemece verilen karar ile beraat etti.

BELGELERE DAYALI BİR HABERDİ

Konu hakkında konuşan gazeteci Çimendağ, "Bağımsız ve halkın menfaatini ön planda tutan gazetecilik ilkesiyle 12 yıldır bu mesleği yapıyorum. Meslek hayatım boyunca pek çok farklı haber yaptım, telkinler hatta tehditler aldım. Ancak hayatımda ilk kez böyle bir olayla karşı karşıya kalıyorum. Resmi bilgi ve belgelere dayalı olan haber sonrası çıkıp Merkezefendililerden özür dilemesi gereken eski yönetici benden şikayetçi oldu. Yaptığımız haber tümü ile bilgi ve belgeye dayalı bir haber. Haberimize konu olan duruma ait belgeleri sunduktan sonra adalet yerini buldu" dedi.

KAZANIRSA CEMİYETE BAĞIŞLAYACAK

Yerel mahkemede verilen beraat kararının Mazıoğlu tarafından Bölge İstinaf Mahkemesine gönderildiğini söyleyen Çimendağ, "Toplumun vicdanına ve halkın çıkarına ters düşen tüm kişi ve olayın karşısında olmaya devam edeceğim. İnanıyorum ki Bölge İstinaf Mahkemesi'nden de beraat kararım onaylanarak gelecek. Süreç tamamlandığında şahsıma, Ayna Haber'e ve basın camiasına yönelik sürdürülen olumsuz kampanya ve mahkeme nedeniyle yaşadığım sıkıntılar için maddi ve manevi tazminat davası açacağım. Açacağım davayı kazanacağıma da inanıyorum. Mahkemenin uygun göreceği maddi manevi tazminatı da gazeteci arkadaşlarımın eğitim çalışmalarında kullanılması için Denizli Gazeteciler Cemiyeti’ne bağışlayacağım" diye konuştu.