DENİZLİLİ FİRMALARDAN İŞÇİLERİNE ENFLASYON PRİMİ

Denizli'de fabrikalar işçilerin maaşlarına zam yapmaya devam ediyor. Tan Tekstil ve Meyteks'in ardından Panayır Tekstil'de işçilerine zam yapmaya başladı. Panayır Tekstil diğerlerinden farklı olarak maaşların yüzde 50'sini prim olarak 4 ayda yatıracak.

  • 06 Ekim 2021 - 18:27
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Geçtiğimiz günlerde Tan Tesktil ülkemizde yaşanan ekonomik krize dikkat çekerek işçilerine yüzde 10 oranında zam yapmıştı. Tan Tesktil Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tan ise yapılan zam için ekonomik gücü olan diğer firmaların da harekete geçmesini söylemişti. İbrahim Tan'ın başlattığı zam hareketinden sonra Denizli'de iki tesktil firması daha işçilerin maaşlarına zam yaptı.

Zam Hareketi Büyümeye Devam Ediyor!

Denizli'de Tan Tekstil'in başlattığı işçilere zam harekete gün geçtikçe büyümeye devam ediyor. Tan Tekstil'in ardından Meyteks'de işçilerine yüzde 10 oranında zam yaptığını duyurmuştu. Bugün Panayır Tekstil'den de zam haberi geldi. Panayır Tekstil diğerlerinden farklı olarak personelinin mağduriyetini azaltmak için maaşlarının yüzde 50'sini prim olarak yatıracak.  Ekim ayından itibaren işçilerin maaşlarının yüzde 50'si 4 taksit şeklinde ödenecek.

Maaşların Yüzde 50'si prim Olarak 4 Ayda Yatırılacak!

Panayır Tekstil Yönetim Kurulu'nun yapmış olduğu açıklama " Ülkemizde yaşanan yüksek enflasyon oranları ve her sektörde sürekli artan fiyatlar alım gücünü etkiledi. Özellikle gıda, doğal gaz, kömür ve yakıtta ki fahiş fiyatlar vatandaşı etkiliyor. Personellerimiz bu süreçte mağdur olmaması için net maaşlarının yüzde 50'sini prim olarak bu aydan itibaren taksitle ödeme kararı aldık" şeklinde oldu.