DENİZLİ'DEN HİNDİSTAN'A BİR SEYAHAT HİKAYESİ

Denizlili başarılı fotoğraf sanatçısı Mahmut Yılmaz, bu sefer rotasını Hindistan’a çevirdi.

  • 10 Mart 2020 - 12:36
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Yurt dışı gezilerinin ardından açtığı sergiler ile adından sıkça söz ettiren başarılı fotoğraf sanatçısı Mahmut Yılmaz bu sefer rotasını Hindistan’a çevirdi. Başarılı sanatçı Hindistan gezisinin ardından karma bir sergi açmayı düşünüyor.

Hindistan’a yaptığı gezi ile farklı bir kültürün ve yaşam tarzının içinde bulunan sevilen sanatçı sosyal medya paylaşımlarıyla hiç yabancılık çekmediğini gösteriyor.

15 Mart tarihine kadar seyahati devam edecek Yılmaz, Haberci Kuş ile deneyimlerini paylaştı. Yılmaz; “Hindistan şu an çok hareketli. Onun sebebi ise bahara girerken HOLİ isminde çok büyük bir bayram kutlamalarının olması. Bu sebeple dünyanın dört bir yanından turistler buraya akın etmiş durumda. Ben ve yanımda bana eşlik eden bir Türk arkadaşımla birlikte bu kutlamalara katıldık.  Varanasi, Agra, Jaipur ve Delhi’yi gezeceğiz. Rotamızda Tac Mahal’de var.  Dönüşte bir sergi düşüncemde var. Burada çektiğim fotoğraflar ve daha önceki seyahatlerimin de içinde bulunduğu karma bir sergi olabilir. Hindistan’ın ara sokaklarına dalıp buradan neler çıkarabileceğimi çok merak ediyorum” dedi.

Corona Virüs’ün tüm dünyayı korkuttuğu bu zamanda büyük bir cesaret göstererek Hindistan’a seyahat gerçekleştiren Yılmaz; “Corona virüsünden korunmak için dezenfektan önlemler alıyoruz ve toplu taşıma araçlarında maske kullanarak kendimizi koruyoruz” dedi.

Bu zamana kadar 4 karma sergi açan, Mısır, Etiyopya, Arabistan, Fransa, İspanya, İtalya, Küba seyahatleri ile sanatını geliştiren Mahmut Yılmaz, hedefinin bundan sonra her sene 1 ülkeyi gezerek farklı kültürleri deneyimlemek olduğunu kaydetti.

Bugün yaptığı gezide kutsal şehir ve kutsal nehir olarak bilinen Varansi ve Gani Nehrini gezen Yılmaz, ara sokaklara girerek portre çalışmaları yapıyor ve insanlar üzerinde deneyimlediği ilginç kareleri Türkiye’ye, Denizli’ye getirmeyi planlıyor. Ölü yakma töreni izleyen, bir hint düğününe katılan ve Ganj’da tekne turu yapan başarılı sanatçının memleketine getireceği fotoğraf kareleri şimdiden fotoğraf sevenlerin merak konusu haline geldi.