DENİZLİ'DEN 15 TEMMUZ MESAJLARI

15 Temmuz hain darbe kalkışmasının 6. yılında Denizli protokolünden mesajlar geldi. İşte o mesajlar...

  • 15 Temmuz 2022 - 01:11
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

“Ülkemizi hainlere teslim etmedik”

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün 6. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, “15 Temmuz 2016’da yüreğimizdeki vatan aşkı ile darbenin ilk dakikalarından itibaren sokaklara çıkıp ülkemizi hainlere teslim etmedik” dedi. 


15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün 6. yıldönümü dolayısıyla 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, bir mesaj yayımladı. Başkan Zolan, ülkemizdeki hür demokrasi düzenine, temel hak ve hürriyetlere yönelik 15 Temmuz 2016’da yapılan hain darbe teşebbüsünün, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dirayeti, hükümetin kararlı tutumu ve aziz Türk milletinin devletine sahip çıkmasıyla bertaraf edildiğini söyledi. Denizlililerin 15 Temmuz gecesi vatan haini FETÖ’ye karşı tek ses, tek yürek olduğunu vurgulayan Başkan Zolan, “15 Temmuz 2016’da yüreğimizdeki vatan aşkı ile darbenin ilk dakikalarından itibaren sokaklara çıkıp ülkemizi hainlere teslim etmedik” ifadelerini kullandı.

Tarihi gece 15 Mayıs 1919’un simgesi Denizli sancağının tam 97 yıl sonra yine bir bağımsızlık mücadelesi için meydanlara çıktığını belirten Başkan Zolan, şunları kaydetti: “O karanlık gece 7’den 70’e yüz binlerce kahraman Denizlili, milli iradeye, milletin adamlarına ve vatanına sahip çıktı. Vatansever kardeşlerimizle birlikte başta Çardak ilçemiz olmak üzere darbe planlarını alt üst ettik. Elimizde bayrağımız, dilimizde duamız, yüreğimizde vatan sevgimiz ile bir olduk, iri olduk, diri olduk, birlikte Türkiye olduk. Bu duygu ve düşüncelerle başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; milli mücadelemizin tüm kahramanlarını, 15 Temmuz’da bu kutsal vatan için kanını döken aziz şehitlerimizi ve ülkemizin bekası için kanını döken tüm kahramanlarımızı rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”


BAŞKAN ÖRKİ’DEN 15 TEMMUZ MESAJI

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, 15 Temmuz 2016'da yaşanan hain darbe girişiminin 6. yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Örki, “Ülkemizin huzuruna göz diken hainlerin girişimleri 15 Temmuz 2016’da olduğu gibi her zaman Türk Milleti’nin bir ve beraberliği ile bertaraf edilecektir” dedi.

Türk demokrasisine karşı kalkışılan 15 Temmuz darbe girişiminin 6. yılı dolayısıyla mesaj yayımlayan Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “O kara gecede demokrasimize pranga vurulmak istenmiş, Milli birliğimiz bozulmak istenmiştir” dedi. Başkan Örki mesajında “15 Temmuz Türkiye Cumhuriyeti’nin en önemli dönüm noktalarından biri. 2016 yılının 15 Temmuz gecesinde yaşanan hain kanlı darbe girişimi, Türk Milleti’nin bağımsızlığına düşürülen bir gölge niteliğinde olup, ülkemizin İstiklaline ve İstikbaline yönelik bir karartma teşebbüsüdür. AK Parti Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın cesaret ve liderliğinden alınan güçle, hain terör örgütü, Türk Milleti’nin milli birlik gücü, bir ve birlik olma cesaretiyle karşı karşıya gelmiş ve bertaraf edilmiştir. Şanlı tarihimizin her bir sayfasında Türk’ün cesaretinin nice örnekleri sergilenmişken, o kanlı gecede de milletimiz her bir ilimizin her bir sokağında tarih sayfalarına millî ruhunu ve demokrasi inancını altın harflerle tekrardan kazımıştır. Türk Milleti’nin bu tavrı sadece kanlı teşebbüste bulunan terör örgütüne değil tüm dünyaya bir kez daha Türk Ulusu’nun bağımsızlığına, birlik ve beraberliğine karşı nasıl bir olabildiğinin ispatı olmuştur. 6 yıl önce yaşanan kanlı girişimin ardından, devletimizce hukukun üstünlüğünden, hak ve adalet ilkelerinden taviz verilmeden gereken yapılmaktadır ve yapılacaktır. Bu düşüncelerle, karanlık gecenin aydınlığa çıkmasına cesaretleriyle, tarihe isimleri şerefle yazılmış, yüreklerimizde her zaman yerleri özel kalacak tüm şehitlerimizi, gazilerimizi minnet ve şükranla yâd ediyoruz. 15 Temmuz’u hiçbir zaman unutmayacak, unutturmayacağız. Bu duygularla, ‘Demokrasi ve Milli Mücadele Günü’müzün 6. yılında, milleti, devleti, vatanı, bayrağı uğruna canlarını hiçe sayan tüm şehit ve gazilerimizi bir kez daha rahmetle, minnetle ve şükranla anıyorum” diye konuştu. Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, son olarak, 15 Temmuz 2022 Cuma günü Forum Çamlık AVM’de açılacak olan “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Fotoğraf Sergisi”ne tüm vatandaşları davet etti. Sergide açılacak olan 15 Temmuz anı defteri ile vatandaşların bu tarihi günle ilgili duygularını yazıya dökmesi de sağlanacak.



BAŞKAN GÜNGÖR’DEN 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ MESAJI

AK Parti Denizli İl Başkanı Yücel Güngör, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.
Başkan Güngör mesajında, 15 Temmuz’da Türk milletinin asıl gücü tank, top, tüfek değil imanlı ve inançlı evlatlarının olduğunu belirterek “FETÖ tarafından 15 Temmuz 2016 gecesi gerçekleştirilen hain darbe girişiminde, meydanlara çıkarak tüm ülkede olduğu gibi Denizli’de de darbelere karşı olduğumuzu gür bir ses ile haykırdık” dedi.
Vatandaşlarımızın Dik Duruşu Sonucu Hainler Amaçlarına Ulaşamadı!
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde hain darbe girişimine yönelik açıklama yapan Başkan Güngör “Darbe girişiminin başlamasıyla birlikte büyük Türk Milleti’nin kahraman evlatları cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazmışlardır. Hainlerin açtığı ateşle şehadet mertebesine ulaşan aziz şehitlerimizin kalplerimizdeki yerleri hep muhafaza edilecek. 251 vatandaşımızın şehit, 2 bin 193 vatandaşımızın gazi olduğu o gece Türk milletinin tarih boyunca kanıyla kazandığı ibretlik zaferler silsilesine bir yenisi daha eklenmiştir. Bu işgal hareketi Başkomutanımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla meydanları dolduran, kendisini tankın önüne atacak kadar vatanına milletine sevdalı olan kardeşlerimizin, vatandaşlarımızın dik duruşu sonucu amacına ulaşamamıştır” şeklinde konuştu.
“Türk Halkı Asla Kimsenin Boyunduruğu Altına Girmeyecektir”
Türk Milleti’nin 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi’ni asla unutmayacağının altını çizen Başkan Güngör “15 Temmuz 2016 günü ülkemizde, dünya demokrasi tarihinin en kutlu direnişlerinden birini gösterdi. Türkiye’nin demokratik kazanımlarını, milli birlik, beraberlik ve bağımsızlığımızı yok etmeyi hedefleyen vatan hainlerine gereken cevabı meydanlarda verdik.  Vatan hainleri, Cumhurbaşkanımız ve Liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dirayetli duruşu, hükümetimizin kararlı tutumu ve en önemlisi de milletimizin devletine ve demokratik iradesine sahip çıkmasıyla hüsrana uğratıldı.  Bu çirkin olayın müsebbipleri Türk adaletine teslim edildi. Tarihin akışını değiştiren, görev sırası kendisine geldiğinde asla kaçmayı düşünmeyen, Sütçü İmam ve Ömer Halisdemir gibi kahramanlar her zaman bu milletin içinde bulunmuştur. Türk halkı asla esaret zincirini kabul etmeyecek ve kimsenin boyunduruğu altına girmeyecektir” ifadelerini kullandı. 
“Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan Ve Tek Devlet”
Başkan Güngör “Allaha şükürler olsun ki bu millet Türk Bayrağını yere indirtmedi, vatanı böldürtmedi ve milli iradesine canı pahasına sahip çıktı. Türkiye'yi parçalayacaklarını, devleti alabileceklerini sanarak, 15 Temmuz gecesi harekete geçen aklı, beyni ve vicdanı satılmış hainler, kısa sürede milletimiz tarafından hüsrana uğratıldı. Ecdadımızın tarihte gösterdiği şanlı mücadele, milletimizin 15 Temmuz gecesi tüm farklılıklarını geride bırakarak tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet ilkeleri etrafında birleşerek yaptığı kahramanlıklar, yaşadığımız badireleri atlatmamızda ve istikbale yürüyüşümüzde bizlere ilham kaynağı olmaya devam edecektir” şeklinde konuştu. 

“Birlik ve Dirliğimizden Taviz Vermeden Yolumuza Devam Edeceğiz”
15 Temmuz hain darbe girişiminin, Türk Milleti’nin şahlanış günü olduğunu belirten Başkan Güngör, “Hain darbe girişiminde şehit olan evlatlarımız, yüreklerimizde daima yaşayacaktır. Onlar bu vatan uğruna şehit ve gazi oldular. Onlar bizlere Devlet ve millet kenetlenmesini bir kez daha gösterdiler. Bu ülkeyi bize vatan yapan tüm şehitlerimize Cenabı Allah’ dan rahmet, ailelerine sabır niyaz ediyorum. Bu uğurda gazi olan kardeşlerimize acil şifalar temenni ediyorum. Tarihimizde ilk defa bir darbe girişimine karşı bütün vatandaşlarımız topyekûn direnerek bunu bertaraf etti. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle devletimizin varlığı ve milletimizin bağımsızlığı yolunda canını feda eden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, onları minnetle anıyorum. Gazilerimize şükranlarımı sunuyor, hayırlı ve uzun ömürler diliyorum. Onların emanetine sahip çıkarak hedeflerimizden şaşmadan, birlik ve dirliğimizden taviz vermeden yolumuza devam edeceğiz” dedi.



15 TEMMUZ, İBRET, GURUR VE ZAFER GECESİDİR 

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle mesaj yayımladı. Şahin Tin; “Tarihin en alçak saldırılarından birine 15 Temmuz gecesi hep birlikte tanık olduk. İbret, gurur ve zafer gecesi 15 Temmuz ruhunu ilelebet yaşatacağız. Hainlere göğsünü siper eden, vatan müdafası verirken şehadet şerbeti içen tüm kahramanlarımızı rahmetle yâd ediyoruz” dedi. 

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle mesaj yayımladı. 

“VATAN İÇİN HER DAİM TEYAKKUZDAYIZ” 

Milletvekili Şahin Tin, Türkiye’nin egemenliğini yaşatmak için milletin sokaklara indiğini darbeye karşı cesurca direndiğini, karanlık ve uzun geceyi aydınlığa kavuşturduğunu belirtti. Şahin Tin; “Milletimiz, egemenliğini koruma ve yaşatma kararlılığını, 15 Temmuz gecesi verdiği mücadele ile tüm dünyaya haykırdı. Cumhurbaşkanımız, Liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla meydanlara inen halkımız hainlerin saldırılarını püskürtmek için tankın, tüfeğin, silahın karşısına çıplak yumruklarıyla çıktı. 15 Temmuz gecesi milletimize ve değerlerimize saldıranlar asil milletimizin güçlü duruşu, cesareti ve feraseti karşısında yerle yeksan oldular. Milletimiz ile birlikte vatanımız için her daim teyakkuzdayız. Ruhunu şeytana satanlara, ülkemizi çıkmazlara sokma yolculuğuna çıkanlara, devletimizin bekasına saldıranlara 15 Temmuz gecesi olduğu gibi hiçbir zaman geçit vermeyeceğiz. Bu milleti tarih sahnesinden silme çabası içinde olanlar bilmelidir ki; gayretleri beyhudedir, kendileri tarih sayfalarından silinmeye mahkûmdurlar. 15 Temmuz gecesinde milletimizin yazdığı bu kahramanlık destanı tarih sayfalarında ebediyen yerini koruyacaktır” dedi. 

“DENİZLİ, HAİNLERİN PLANINI BOZDU” 

Denizli’nin darbe girişiminin en kritik eşiklerinden biri olduğuna dikkat çeken Milletvekili Şahin Tin; “15 Temmuz gecesi biz de Denizli’deydik. Milletimiz ile birlikte meydanlarda ve hainlerin hareket ettiği başta Çardak Havalimanı olmak üzere en kritik noktalarda direnişe katıldık. Milletimiz ile aynı safta omuz omuza vatanımızı, bayrağımızı ve millet iradesini savunduk. Habis yapının Denizli üzerinden organize ettiği hain planı Denizli halkıyla birlikte darma duman ettik. Asker elbisesi giyerek şanlı ordumuzu lekeleme gayreti taşıyan kalleşlere, şer odaklarına ve işbirlikçilerine geçit vermedik. Ellerde şanlı bayrağımız, dillerde tekbirimiz, camilerden yükselen selamız eşliğinde bir an bile tereddüt etmeden ülkemize ve milletimize yönelen bu ağır saldırıyı bozguna uğratmayı başardık. Rabbim milletimize böylesi karanlık geceler ve ihanetler yaşatmasın” dedi. 

“MİLLETİMİZ KORKU DUVARLARINI YIKTI” 

15 Temmuz’da hainlere ve ihanete kapı aralayan tüm şer odaklarına karşı büyük bir cesaret örneği sergilendiğini belirten Milletvekili Şahin Tin; “Milletimiz bu mübarek toprakları ve huzuruna yönelen saldırıları cesaretiyle 15 Temmuz gecesi püskürtmeyi başarmıştır. Korku duvarlarını yıkarak bir milletin diriliş destanına uzanan tüm kahramanlık hikâyelerini satır satır ülkenin her bir köşesinde yazmıştır. İhanete kucak açanlar, şeytani planlarla milletimize saldıranlar hainliklerinin bedelini çok ağır ödediler ve ödemeye devam edecekler. Milletimiz bu mübarek toprakları ve aziz vatanımızı sahipsiz bırakmadı, bırakmayacak. Gerekirse canı pahasına, kanı pahasına vatan topraklarını ve iradesini nasıl savunacağını 15 Temmuz gecesi cümle âleme gür bir seda ile ilan etti. Artık bu millete parmak sallayanlar, zaman zaman darbe çığırtkanlıklarıyla yolunu kesmek isteyenler bir kez daha düşünmek durumunda kalacaktır. Şairin, ‘bir sabah gelecek sabahtan da aydınlık’ dediği gibi öyle bir nesil ile yol alıyoruz ki; artık aydınlık yepyeni günlere, müreffeh yarınlara, daha emin ve güçlü adımlarla ilerliyoruz. Türkiye’yi hak ettiği en yüksek noktaya taşımak bizim yegâne gayretimizdir” dedi.   

“BU MİLLET HAİNLERE ASLA BOYUN EĞMEZ” 

Nice adsız kahramanların 15 Temmuz gecesi destansı bir mücadeleyi cesurca verdiğini belirten Milletvekili Şahin Tin; “İstiklal şairimiz Mehmet Akif’in ifadesiyle “işte çiğnetmedi namusunu, çiğnetmeyecek” şuuruna vakıf bir neslin diriliş ve direnişine 15 Temmuz gecesi hep birlikte tanık olduk. Eline şanlı bayrağımızı alarak sokaklarda direnişimize eşlik eden, vatanımıza gönülden sevdasını haykıran, hainlere çıplak yumruğuyla dur diyen, egemenliğimizi yaşatma gayretinde en ön safta yerini alan her bir vatandaşımız milletimizin yarınlarıdır, ülkemizin teminatı, güvencesi ve asli gücüdür. Millet olarak bu toprakları bizlere vatan kılan şehitlerimizin emanetine son nefesimize kadar sahip çıkacağız. Şühedamızın gösterdiği istikametten bir milim bile sapmadan yolumuza devam edeceğiz. Vatanımız, bayrağımız ve milletimiz için daha çok çalışacağız. Türkiye ve kutsal değerlerimiz uğruna bir saniye bile gözünü kırpmadan hayatından vazgeçen tüm şehitlerimizi saygı, hürmet, rahmet ve dualarla; kahraman gazilerimizi ise minnetle yâd ediyoruz. Hainlere hiçbir zaman boyun eğmedik, eğmeyeceğiz” dedi.



Başkan Tefenlili: Her Zaman Demokrasinin Yanındayız!
Denizli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tefenlili 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Tefenlili açıklamasında “şartlar ne olursa olsun daima halkın iradesiyle seçilmiş hükümetlerin yanında olacağız” dedi.

15 Temmuz 2016 gecesi yapılan hain darbe girişimiyle milletimizin istikbaline ve istiklaline kast edildiğini hatırlatan Başkan Tefenlili açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

Eli kanlı, hain terör örgütü FETÖ/PDY tarafından yapılmaya çalışılan hain darbe girişiminin 6. yıldönümündeyiz.

Hainlerin, Devletimizi ele geçirmek için Milletimizin canına kast edişini, Milletimizin iradesini yok sayışını unutmadık, unutmayacağız.

Milletimizin canını ortaya koyarak ülkemize ve demokrasimize sahip çıkışını unutmadık, unutmayacağız.

O gece tüm dünya gördü ki; Aziz Milletimiz, vatanımız ve bağımsızlığımız söz konusu olduğunda tankları, uçakları, ağır silahları durduracak iradeye sahiptir.

O gece vatanımıza ve demokrasimize sahip çıkan tüm vatandaşlarımıza, kolluk kuvvetlerimize minnettarız.

Bizler iş dünyası olarak o gece olduğu gibi her zaman demokrasinin yanında olacağız. Millet iradesinden başka hiçbir iradeyi tanımayacağız. Her daim demokrasiyi savunacağız.

O karanlık geceyi bizlere yaşatan eli kanlı hain terör örgütünü lanetliyor, o karanlık gecenin aydınlığa kavuşmasında büyük gayretleri olan tüm şehit ve gazilerimizi minnet, şükran ve saygıyla selamlıyorum.



MHP Pamukkale İlçe Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı

MHP Pamukkale İlçe Başkanı Mehmet Ali Yılmaz,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Yılmaz: Asil ve Aziz Milletimiz darbeye geçit vermemiştir!

Açıklamasında ülkemizin 15 Temmuz 2016 gecesi tarihin kaydettiği en büyük ihanet girişimlerinden biriyle karşı karşıya kaldığını belirten Yılmaz, şu ifadelere yer verdi;

Başkan Mehmet Ali Yılmaz: Milli iradeyi hiçe sayarak devleti ve hükümeti ele geçirmeyi amaçlayan hain bir darbe teşebbüsünde bulunan terör örgütü hain emeline ulaşamamıştır.

Asil milletimiz; üzerine açılan ateşlere, atılan bombalara, yöneltilen tehditlere, gözlerinin önünde şehit edilen insanlara rağmen meydanı darbecilere bırakmamış, ülkesine ve iradesine kararlı bir şekilde sahip çıkarak darbe teşebbüsünü bertaraf etmiştir.

Genel başkanımız sayın Dr. Devlet Bahçeli beyefendinin ve sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla; vatanını, namusunu ve mukaddesatını savunmak üzere meydanlara akın eden halkımız, darbecilere karşı tarihte eşi benzeri görülmemiş bir kahramanlık destanına imza atmıştır.

“15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü” adıyla tarihe geçen bu büyük zaferin yıldönümü vesilesiyle bir kez daha, aziz kanlarıyla bu toprakları bize vatan kılan tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor; gazilerimize sağlık ve afiyet diliyorum.