DENİZLİ'DE YAŞANAN OLAYI ÜMİT ÖZDAĞ AYDINLATTI

Denizli’de geçtiğimiz gün gece saatlerinde gerçekleşen ve bazı ajanslar tarafından, ‘sokak yabancı uyruklu 10 kişi arasında çıkan çatışması sonrası iki kişinin yaralandığı’ yönünde haberle ilgili gerçekler, Zafer Partisi kurucusu Ümit Özdağ’ın paylaşımı ile aydınlandı.

  • 07 Temmuz 2022 - 10:30
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Geçtiğimiz gün ajanslar tarafından servis edilen habere göre; “Olay, Pamukkale ilçesine bağlı İstiklal Mahallesinde gerçekleşti. Edinilen bilgilere göre; yaklaşık 10 kişilik yabancı uyruklu grup arasından çıkan tartışmada 17 yaşındaki K.A., koltuk altından aldığı bıçak darbeleriyle ağır yaralandı. Olayın ardından şüpheliler mahallede etrafa dağılarak gözden kayboldu. Durumu fark eden vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Olay yerine giden sağlık görevlileri, ağır yaralanan genci Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı” denilirken, önemli detaylar Zafer partisi Genel Başkanı Özdağ’ın paylaşımıyla aydınlandı.


Zafer Partisi Genel Maşkanı Ümit Özdağ’ın konuyu sosyal medya adresinden “Dün 10 Afgan 2 Türk genci Denizli’de dövüyor, bıçaklanıyor.Yasin B. 32 dikiş atılmış.Muhammed Masum Ö. hafif yaralı.Yerel basın Yasin’den hiç bahsetmiyor.Zafer Partisi Denizli il başkanlığı avukatları olayı takip ediyor.Saldırıya uğrayan vatandaşlarımız, Zafer yanınızda…” şeklinde gündeme taşıması ile olayın seyri tamamen değişti.


Daha sonra art arda yaralı gençlerin video ve fotoğraflarını da yayınlayan Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ, yabancılar giderse çoban bulamayız şeklinde açıklamalarda bulunan bazı yetkililere seslenerek “Süleyman ve İsmail, Türkiye’de “çoban yok” diye savunduğunuz, girmelerini engellemediğiniz Afganlar tarafından Denizli’de dün gece göğsünden bıçaklanarak yatan bir Türk genci. Hiç utanmıyor musunuz bizim işbilmezliğinizden dolayı oldu diye….” şeklinde tepkisini devam ettirdi.


VALİLİK BASIN AÇIKLAMASI YAYINLADI

Zafer partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın sosyal medya paylaşımları, Denizli’de yaşanan çatışma olayının detaylarını ortaya çıkarırken, Denizli Valiliğinin dün gece yayınladığı basın açıklaması ise Özdağ’ın iddialarını doğrular nitelikteydi. Çatışmanın yabancı uyruklular arasında değil,   Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ile Afganlılar arasında yaşandığını teyit etti.

VALİLİĞİN AÇIKLAMASI ŞU ŞEKİLDE:

05.07.2022 günü saat 22.40 sıralarında ilimiz İstiklal Mahallesi’nde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ile yabancı uyruklu şahıslar arasında meydana gelen kavga ihbarı üzerine Emniyet Müdürlüğümüze bağlı ekiplerce olaya derhal müdahale edilmiş ve gerekli tahkikata başlanmıştır.

Yapılan soruşturma kapsamında:

Olaya karıştıkları tespit edilen Afganistan uyruklu (2) şahıs yakalanmış, (2) şahsın da arama ve yakalama çalışmalarına başlanmıştır.

İlimizde yaşayan yabancı uyruklu şahıslar ile ilgili olarak denetimler titizlikle yürütülmekte olup bu kapsamda: 01.01.2020 tarihinden bugüne kadar kamu düzenini bozmaktan (681) kişi, kimliksiz, resmî belge olmaksızın ve çeşitli suçlardan yakalanan (1427) kişi olmak üzere toplam (2108) yabancı uyruklu şahsa sınır dışı edilmek üzere işlem yapılmıştır.