DENİZLİ'DE ŞAFAK OPERASYONU

Denizli'de aralarında yabancı uyruklu bir kişinin de bulunduğu silahlı uyuşturucu çetesine operasyon düzenledi. 29 uyuşturucu madde kullanıcısı yakalandı. 6 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • 05 Temmuz 2019 - 10:24
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Denizli'de Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri, çevre illerden getirdikleri uyuşturucu maddeleri Denizli'de sattıkları yönünde istihbari bilgiler elde edilen şahısların yakalanmasına yönelik çalışma başlattı.

Denizli'de soruşturmayı genişleterek aralarında yabancı uyruklu bir kişinin de bulunduğu silahlı uyuşturucu çetesine ulaşan görevliler şebeke üyelerini takibe aldı. Şüphelilerden farklı zamanlarda uyuşturucu madde temin eden yirmi dokuz 29 uyuşturucu madde kullanıcısı yakalandı.

Zehir tacirlerinin faaliyetleri yaklaşık 4 ay boyunca titizlik içinde sürdürülen çalışmalar sayesinde deşifre edildi. Operasyon için 02 Temmuz sabahı harekete geçen narkotik ekipleri il merkezinde sekiz ayrı adrese baskın düzenledi. Adreslerde ve şüphelilere ait araçlarda arama yapıldı. Çok sayıda silah ve uyuşturucu madde bulundu.

Operasyon kapsamında 124 gram skunk maddesi, 78 gram metamfetamin maddesi, 89 gram esrar maddesi, 5 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet av tüfeği, 5 adet kurusıkı tabanca, 37 adet tabanca fişeği, 10 adet şarjör ve uyuşturucu madde kullanım düzeneklerine ait materyaller ele geçirildi. Adli mercilere sevk edilen yedi 7 şüphelinin altı 6’sı tutuklanırken bir 1 şüpheli hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı.