DENİZLİ’DE KAVGA SONRASI YANLIŞ MİNİBÜSE SİLAHLI SALDIRI
Sarayköy’de bir restoranda çıkan kavganın ardından takip ettikleri yanlış araca tüfekle saldıran H.K. ve arkadaşları, jandarmanın operasyonuyla yakalandı.
- 02 Aralık 2024 - 08:21
- Son Güncelleme : 02 Aralık 2024 - 08:43
Denizli’nin Sarayköy ilçesinde bir restoranda yemek yiyen H.K. (27) ve arkadaşları Ş.G. (22) ile A.Y. (50), diğer müşteriler arasında çıkan kavgayı ayırmak isterken darp edildi. Olay sonrası intikam almak isteyen grup, kendilerine saldıranların minibüsle kaçtığını fark ederek takip etmeye başladı. Ancak takip ettikleri aracın yanlış minibüs olduğu ortaya çıktı.
Yanlış Araca Saldırı: 6 Kişi Ölümden Döndü
H.K. ve arkadaşları, kendilerine saldıranları yakalamak için iki araçla plan yaptı. Menderes Tekstil kavşağına ulaştıklarında, minibüs zannedilen bir araca H.K., ruhsatsız av tüfeğiyle 3 el ateş etti. Minibüste bulunan 6 kişi olaydan yara almadan kurtuldu. Olay, kontrol noktasındaki jandarmaya bildirildi.
Şüpheliler Operasyonla Yakalandı
Kaçan şüpheliler, jandarma tarafından Ahmetli Mahallesi’ndeki 3 ayrı adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonlarla yakalandı. Saldırıda kullanılan av tüfeği ele geçirilirken, H.K. “Yol Kesmek Suretiyle Ateşli Silahla Mala Zarar Verme” ve “Genel Güvenliği Kasten Tehlikeye Sokma” suçlarından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Diğer iki şüpheli ise ifadelerinin ardından salıverildi.
Savunması: Yanlış Araca Ateş Ettiğimi Sonradan Anladım
H.K.’nin savcılıktaki ifadesinde, olay sırasında kendisine saldıranların aracını plakasına bakmadan takip ettiğini söylediği öğrenildi. H.K., “Sinirle tüfekle saldırı planladık, ancak yanlış minibüse ateş ettiğimi gözaltında fark ettim. Pişmanım” dedi.
Olayla ilgili soruşturma jandarma tarafından sürdürülüyor.