DENİZLİ'DE KARANTİNAYA ALINAN DERSLİK SAYISINDA CİDDİ ARTIŞ

Denizli’de korona virüs nedeniyle kapatılan derslik sayısı 1 haftada yüzde 1400 artarak 6’dan 93’e yükseldi. Sayının bu kadar artması korkuturken, karantina altında olan dersliklerin eğitime uzaktan devam ettiği öğrenildi.

  • 21 Eylül 2021 - 18:19
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Denizli’de yeni eğitim öğretim döneminin artmasının ardından okullardaki korona virüs sayıları da artmaya devam ediyor. 6 Eylül itibariyle başlayan yüz yüze eğitimin üçüncü haftasında karantina altındaki derslik sayısında patlama yaşandı. Edinilen bilgiye göre geçen hafta 6 olan karantina altındaki derslik sayısı geçen haftaya göre korkunç şekilde arttı. 

YÜZDE 1400 ARTIŞ

Geçen hafta olan karantina altındaki derslik sayısı yüzde 1400 artarak 93’e yükseldi.  Sayının bu kadar artması korkuturken, karantina altında olan dersliklerin eğitime uzaktan devam ettiği öğrenildi.

SINIFLARIN KONTENJANLARININ DÜŞMESİNİ TALEP ETTİK

Karantina altında olan okullar arasında sınıf kontenjanı yüksek olan okulların da olduğunu aktaran Eğitim İş Denizli Şubesi Başkanı Namık Kemal Aydoğan, “Bu okullar arasında Cumhuriyet Lisesi de var. Sınıfların kontenjanı 40’ı buluyor. Sendika olarak bunu önerdik ancak Milli Eğitim Bakanlığına kabul ettiremedik” dedi.