DENİZLİ’DE İYİ PARTİ VE CHP’DEN ORTAK SEÇİM AÇIKLAMASI

Denizli’de dün sabah saatlerinde CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, CHP Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, CHP Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün, CHP İl yönetimi ve 28. Dönem CHP Denizli Milletvekili Adayları İYİ Parti İl Başkanlığına ziyaret gerçekleştirdi.

  • 20 Mayıs 2023 - 07:51
  • Son Güncelleme : 20 Mayıs 2023 - 14:17

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk ve İYİ Parti 28. Dönem Milletvekili Adayı Nazlı Yaşatürk, Kadir Tatık, Uğur Çizmecioğlu, Veysel Karaçor’unda bulunduğu toplantıda heyeti İYİ Parti İl Başkanı Özer Tunçtürk karşıladı. Karşılıklı çiçeklerin hediye edildiği toplantı basına kapalı gerçekleştirildi.


Sonrasında heyet Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Seçim Koordinasyon Merkezi’ne geçerek partililerle selamlaştı. Daha sonrasında basının karşısına geçen Millet İttifakı bileşenleri, açıklamada bulundu. 

28 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala seçim süreciyle ilgili açıklamalarda bulunan CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum şunları dile getirdi:

Denizli’de Milletvekilliği Seçim Sonuçları: Millet İttifakı Kazandı, Cumhur İttifakı Kaybetti

“14 Mayıs’ta bir seçim geçirdik ve milletvekilliği seçimleri sona ermiştir. Ama Cumhurbaşkanlığı seçimleri 28 Mayıs’ta ikinci tura kalmıştır. Bir cümleyle özetleyecek olursak milletvekilliği seçim sonuçlarına göre, kazanan Millet İttifakıdır, bizizdir. Kaybeden Cumhur İttifakıdır, Adalet ve Kalkınma Partisi baştadır. Evet önümüzde zorlu bir süreç var ve bu sürece hiçbir şey kalmadı. Şunun şurasında 10 günümüz var. Halkın hükümetin politikalarını onaylamadığı, Cumhurbaşkanını onaylamadığı çok net bir şekilde çıkmıştır. 28 Mayıs’ta sandıklar tekrar kurulacak, yeniden oylamaya gideceğiz. Bunun öncesinde biz Denizli’yi Millet İttifakı ile beraber tüm bileşenlerimiz, kadın kolları, gençlik kolları, ilçe yöneticileri, il başkanları ve yöneticileri olmak üzere el ele, kol kola, omuz omuza karış karış gezmeye devam edeceğiz. 

İktidarın Güvensizlik Yaratma Girişimleri: Denizli'de Sandığa Sahip Çıkma Kararlılığı

Sandık güvenliği konusunda Denizli bu imtihanı başarıyla geçmiştir. Ve bundan sonraki seçimde de emin olun geçecektir. İktidarın son çare olarak sandık spekülatifi yaratmaya çalıştığı, bir güvensizlik ortamı yaratmaya çalıştığı ayan beyan ortadadır. Ama biz bu yalanlara, bu düşüncelere, bu provokatif eylemlere asla pabuç bırakmayacağız.

Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun Halktaki Güveni: 28 Mayıs'ta Büyük Zafer Beklentisi

Aydınlık bir Türkiye için, barış içerisinde yaşayan, sevgi içerisinde yaşayan, dövüşen, kavga eden, ötekileştiren değil birleşen bir Türkiye için Millet İttifakı’nın adayı olan, sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı olması gerektiğini saygıdeğer halkımız çok net bir şekilde bilmektedir. Ve 28 Mayıs’ta emin olun sayın Recep Tayyip Erdoğan, hayatının en büyük hezimetini alıp sayın Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı olarak seçilecektir. Ve 28 Mayıs bir bayram havasında geçeceğine hiç şüpheniz olmasın.”