DENİZLİ'DE İLÇE İLÇE VAKA VE ÖLÜM SAYILARI

Korona virüsü ile yapılan mücadelede alınan tüm bireysel ve kurumsal önlemlere rağmen Türkiye’de her geçen gün vaka ve can kayıpları artmaya devam ediyor.

  • 18 Nisan 2020 - 13:05
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Ege bölgesinde en çok vakanın görüldüğü ikinci il olan Denizli’de hemen hemen her gün yeni bir vaka haberi karşımıza çıkarken, üzücü can kayıpları haberleri de gelmeye devam ediyor. Denizli vaka haritası göz önüne alındığında her ne kadar merkez ilçelerde vaka ve can kayıplarının daha çok olduğu gözlemlense de diğer merkez ilçe çevresindeki diğer ilçelerde  de vakalar kaydedilmemeye devam ediyor.

Şuana kadar resmi olarak açıklanmış Denizli’nin 14 ilçesinde bir veya birden fazla vaka ve can kayıpları bilgileri paylaşıldı. Bu ilçelerden vaka ve can kayıplarının en yoğun olarak görüldüğü yer olarak Merkezefendi ön plana çıksa da bir diğer merkez ilçe olan Pamukkale’de onun hemen arkasından izliyor. Merkez ilçeler haricinde yine en çok vaka ve can kaybının yaşandığı ilçenin ise Acıpayam olduğu görülüyor. Merkezefendi, Pamukkale ve Acıpayam dışında Sarayköy, Kale, Honaz, Buldan, Çal, Bekilli, Güney, Serinhisar, Tavas, Babadağ , Çivril ilçeleri de Denizli’nin vaka kaydedilen ilçeleri arasında yer alıyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Kocanın dün açıkladığı koronavirüs vaka haritasına göre Denizli Şehir Merkezinde 236 vaka bulunuyor.

Denizli’de toplamda Kovid-19’dan hayatını kaybeden 12 kişi bulunuyor.

Vakaların durumları ise şu şekilde ;

Vaka durumu ciddi hastanede tedavi gören vaka sayısı : 21

Vaka durumu orta hastanede tedavi gören vaka sayısı : 37

Vaka durumu iyi evinde gözlem altında olan vaka sayısı : 178

KAYNAK: saraykoy.com.tr