DENİZLİ'DE GÜZELLİK İÇİN HARCANAN PARA İŞ İMKANI SAĞLIYOR

Dünyada Kadın -Erkek Estetiğine Yılda 66 Milyar Dolar Gidiyor. Arapların estetik turizminden en çok etkilenen şehirlerden birisi ise Denizli...

  • 06 Kasım 2019 - 10:11
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Her yıl milyonlarca Arap tatil için Türkiye’ye geliyor. Aileleriyle keyifli ve eğlenceli vakit geçiren Arap turistler aynı zamanda saç ekimi başta olmak üzere pek çok güzellik uygulaması satın alıyor. Bu uygulamaların en çok alındığı şehirlerden birisi ise Denizli. Artan taleple birlikte güzellik uzmanlığı ihtiyacı da günden güne artıyor.

Özel hastanelerin Medikal Estetik ve Cildiye bölümlerinde ise deneyimli eleman ihtiyacı bu oranla birlikte günden güne artış gösteriyor. Denizli'de güzellik uzmanları ise Med Plus ile iş hayatına başlıyor.

Med Plus kariyer akademisi Eğitim Koordinatörü Arife Aydın, günden güne artan sektördeki kaliteli eleman ihtiyacını vurgulayarak; "Denizli özellikle estetik turizminin odak noktalarından birisi haline geldi. Bir çok Arap ülkelerinden gelen turistler burada estetik operasyonlar yaptırıyorlar. Saç ekimi bunların başında geliyor. Denizli'de bu sektörde olan tüm elemanlar neredeyse bizim kursiyerlerimizden oluşuyor dememiz mümkün ama yinede eleman ihtiyacını karşılamakta zorlanıyoruz. Şu an Kasım ayı kontenjanlarımız dolmak üzere. Bizlerde eğitim sürecini dolduran kursiyerlerimiz bu sürecin sonunda girdikleri sınavdan başarıyla çıkmaları durumunda, aldıkları Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı sertifikaları ile kendi iş yerlerini açma fırsatı yada eğitim kurumlarında eğitmen olarak işe başlama şansıda yakalıyorlar" dedi.

BAŞVURU İÇİN TIKLAYIN