DENİZLİ'DE EN AĞIR DARBEYİ MHP ALDI

Denizli'de 31 Mart 2024 yerel seçimlerinin resmi olmayan sonuçlarına göre, CHP büyük bir zafer elde etti. Seçimlerde Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı kazanan CHP adayı Bülent Nuri Çavuşoğlu, %48.04'lük oy oranıyla 1994 yerel seçimlerinden bu yana ilk defa CHP'yi iktidara taşıdı.

  • 02 Nisan 2024 - 04:14
  • Son Güncelleme : 02 Nisan 2024 - 04:23

CHP, Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın yanı sıra Pamukkale, Merkezefendi, Acıpayam, Çivril, Serinhisar, Tavas, Kale, Honaz, Bozkurt, Çardak, Çal, Bekilli, Buldan, Güney ve Sarayköy ilçelerinde de seçim zaferi kazandı.

Ancak, seçimin kaybedeni MHP oldu. 2019'da Buldan ve Çal'da seçimi kazanan MHP, 2024 yerel seçimlerinde bu ilçelerdeki belediyeleri kaybetti. Buldan'da Mesut Sarıbaloğlu ve Çal'da Fethi Akcan'ın kaybetmesinin yanı sıra, Honaz'da Ali Semerci ve Serinhisar'da AK Partili Cemal Kobaş'ın kazanmasıyla MHP'nin Denizli'deki durumu zayıfladı. MHP, bu seçimlerde 4 ilçede de seçimi kaybederek önemli bir gerileme yaşadı.

Seçim sonuçlarının belli olmasıyla MHP İl Başkanı Mehmet Ali Yılmaz ise sadece instagram üzerinden yapmış olduğu paylaşımla MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin değerlendirmesini öne sürdü.