DENİZLİ'DE EKMEĞE ZAM GELECEK Mİ?

Türkiye’nin birçok ilde ekmeğe zam gelmesi Denizli'de de ekmek fiyatında değişiklik olacağı dedikodularının yayılmasına sebep oldu. Fırıncılar Odası Başkanı Bekir Karadaban Denizli’de ekmeğe zam gelecek mi? sorusuna yanıt vererek konuyu noktaladı.

  • 26 Nisan 2019 - 12:04
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Türkiye'nin bir çok ilinde 3 gündür ekmeğe üst üste gelen zamanlar Denizli'de de "ekmeğe zam gelecek mi?" sorularını gündeme getirdi.

Denizli Fırıncılar Odasından zam sorusuna cevap geldi. Denizli Fırıncılar Odası Başkanı Bekir Karadaban, artan maliyetler nedeniyle zammın kaçınılmaz hale geldiğini Denizlili fırıncılar olarak Ekmeğe uzun zamandır zam yapmadıklarını, artan maliyet girdilerini bugüne kadar fırınların kendilerinin karşıladıklarını ifade ederek zammın kapıda olduğunu işaret etti. Başkan Karadaban; "Fırıcılarımızdan zam yapılması konusunda bizlere gelen çok fazla talep var. Artan maliyetler sonrası gelen bu zam talleplerini nede ekmek zammını, vatandaşlarımıza hiç bir şekilde yansıtmadık. Aydın-Nazilli 2 gün önce 200 gram ekmeği 1 liradan 1 lira 25 kuruşa yükseltti fırıncılar olarak bugüne kadar cebimizden karşıladığımız maliyet artışlarına karşı zorlanmaya başladık. Bu nedenle zammı gündemimize alıp, yetkililerle görüşmelere başlayacağız. Zamda bizim içinde kaçınılmaz hale geldi.” diye konuştu.

SEÇİM ÖNCESİ ZAM BAKANLIK TARAFINDAN DURDURULMUŞTU

Geçen yıl Ankara'da Fırıncılar odası ekmeğe yüzde 25 zam geleceğini açıklamıştı. Bu açıklamanın hemen ardından bakanlık devreye girmiş ve zammı durdurmuştu.