DENİZLİ’DE E- TİCARET VE E-İHRACAT KONFERANSLARI 2022 DÜZENLENDİ

AKBANK ana iş ortaklığı, Denizli İhracatçılar Birliği ve WORLDEF organizasyon partnerliğinde 1 Aralık 2022 Perşembe günü Merkezefendi Kültür Merkezi’nde “Denizli E-Ticaret ve E-İhracat Konferansları 2022” gerçekleştirildi.

  • 01 Aralık 2022 - 20:03
  • Son Güncelleme : 01 Aralık 2022 - 20:04

Konferansın açılış konuşmalarını DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, WORLDEF Genel Müdür Yardımcısı Serkan Çakır ile AKBANK Kobi Bankacılığı Pazarlama Bölüm Başkanı Melis Özdeğirmenci yaptı.

DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu açılış konuşmasında, e-ihracatın ve e-ticaretin önemine değinerek şu değerlendirmelerde bulundu:

“AKBANK ana iş ortaklığı ve WORLDEF organizasyonunda düzenlenen Denizli E-Ticaret ve E-İhracat Konferansları 2022’ye hoş geldiniz.

2020 yılında 3,2 milyar dolar, geçen sene 4,6 milyar dolar, bu sene Kasım sonu itibariyle 4,3 milyar dolar, son 12 ayda ise 4,7 milyar dolar ihracat gerçekleştirdik. Denizli olarak bazı aylarda 7., bazı aylarda 8. olduk. Mart ayında 500 milyon doların kapısı çaldık. 27 sektörde, 183 ülkeye ve 3.000 ürün grubunda ihracat yapan bir şehir konumundayız.

2021 yılında küresel e-ticaret hacmi yüzde 14 artarak 4,9 trilyon dolar olmuştu. 2022 beklentisi ise 5,5 trilyon dolar. Ülkemizin e-ticaret hacmi 2021’de %69 artarak 381 milyar TL olarak gerçekleşti. 2022 yılı öngörüsü yaklaşık 600 milyar TL. Ülkemizde e-ticaretin genel ticarete oranı ise %18 olarak karşımıza çıkıyor. Dünyadaki 4 milyar sosyal medya kullanıcısını ve online alışveriş yapan 3 milyar kişiyi baz aldığımızda, sınır ötesi e- ticaret olarak adlandırılan e- ihracat döngüsünün de önemini görüyoruz.

E-ihracat noktasında mikro ihracatın önemine değinmek istiyorum. 300 kg ve 15 bin Euro sınırına kadar elektronik ticaret gümrük beyannamesi aracılığıyla gümrük beyannamesi olmaksızın firmalarımız e-ihracat yapabiliyor. Sınır ötesi e-ihracat 1,5 trilyon dolar seviyelerinde. 6 sene önce 400 milyar dolar düzeyindeydi. Türkiye’nin gerçekleştirdiği e- ihracat ise yaklaşık olarak 2 milyar dolar seviyelerinde seyrediyor.

Sözlerimi noktalarken; bugün bizimle bir arada olan çok kıymetli katılımcılarımıza, konuşmacılarımıza ve konuklarımıza teşekkürlerimizi sunuyorum.”

Programda e-ticaret ve e-ihracat alanında devlet teşvikleri, dijital pazarlama, dijital dönüşüm ve lojistik gibi birçok önemli konu başlıkları ele alınıp, etkinlikte her konu başlığında kendi alanında profesyonel sektör uzmanları bulundu.

Konferansta birinci oturum olan Keynote Sunumlarında Akan Yürekli firmasından Kurucu Akan Yürekli, Aras Kargo Satış Müdürü Elif Çetin, Shopiverse CTO’su Fatih Gökmen, Alibaba Türkiye İş Geliştirme Müdürü Kubilay Gençkan,  Onreon Kurucu ve CEO’su Ömer Faruk Ünsal, WorqCompany Pazarlama Müdürü Uğur Özer; ikinci oturum olan “Onlar Nasıl Başardı, E- Ticarette Temel Başarı Faktörleri” panelinde Atasoy İdea Kurucusu ve Oturum Moderatörü İrfan Atasoy, ROARCRAFT Kurucu Ortağı Burak İlem ve HOAGARD Kurucusu Çağrı Ayten; üçüncü oturumda “Yüksek Sezonda Kampanya Stratejileri” panelinde Greyder E-Ticaret & Dijital Pazarlama Direktörü ve Moderatör Ceyhun Kuyumcu, Dijital Exchange Kurucu ve CEO’su Emrah Pamuk, Hepsiburada Grup Direktörü Mazhar Özsoy, Aras Kargo Operasyon Müdürü Volkan Bökö ve Aydınlı Grup E-Ticaret Müdürü Yaprak Aydın; dördüncü oturum olan Keynote Sunumları’nda Birebir İngilizce Kurucu Buğra Balaban, Kargoist İş Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Fahri Çırak, CLEMTA COO’su İlayda Şirolu, Brendfoni Ülke Müdürü Mustafa Levent Elmas, BusinessUp Kurucu Önder Türker ve Interpatent Genel Müdürü Tolga Duman; beşinci oturumda “E-İhracat ile Markaların Sınır Ötesi Yolculuğu” panelinde Moderatör ve odunconcept.com CEO’su Faruk Kurucan, Daniel Klein E- Ticaret Müdürü İbrahim Ethem Berk, Asset Lojistik Express Kurye Hizmetleri Müdürü İbrahim Taşkın, Sefamerve Kurucu Ortağı Mehmet Metin Okur ve Derimod E- Ticaret Müdürü Uğur Kargı; altıncı oturumda “E- İhracatta Influencer Etkisi” panelinde Moderatör ve BusinessUp Kurucu Önder Türker, Markofly Kurucu Ali Akkuş ve İda Dijital Kurucu Aykut Kaymaz bilgi ve deneyimlerini aktardılar.

Etkinlikte e-ihracat, online ödeme sistemleri, e-ihracat yazılım teknolojileri, e-ihracatta lojistiğin önemli detayları, e-ihracata ilişkin temel bilgiler, global pazarlara giriş, e-ihracatta doğru pazarı bulma, lokalizasyon, e-ihracatta dijital pazarlama, global pazaryerlerine satış, pazaryeri araştırması gibi birçok önemli ve sınır ötesi e-ticarette dünyadaki son uygulamalar, trendler ve pratik çözümler hakkında detaylı bilgiler paylaşıldı.