DENİZLİ'DE DOKTORLAR ÇİN AŞISI OLDU YAN ETKİ GÖRÜLMEDİ

Denizli’de Pamukkale Üniversitesi’nde görev yapan 24 öğretim üyesi doktor, Çin tarafından geliştirilen CoronaVac aşısı için gönüllü oldu. Denizli Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Hakan Erbay, aşı olan 24 doktorda herhangi bir yan etki oluşmadığını açıkladı.

  • 18 Aralık 2020 - 15:52
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Korona virüs ile mücadele eden Türkiye’de, Çin tarafından geliştirilen korona virüs aşısı CoronaVac 3.faz aşılaması sürüyor. Gönüllüler üzerinde denenen korona virüs aşısı için Denizli’den de 24 doktor gönüllü oldu. Pamukkale Üniversitesi Hastanesinde görev yapan ve aralarında profesör, doçentlerin bulunduğu 24 öğretim üyesinin aşılandığı öğrenildi.

YAN ETKİSİ OLMADI

Gönüllü aşılama hakkında açıklama yapan Pamukkale Üniversitesi Hastanesinde görev yapan Denizli Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Hakan Erbay, “Aşının topluma yapılmasından önce son araştırmalar yapılıyor. Türkiye'de bu aşı yapılırken Biz Denizli ayağına gönüllü olduk. 100 kişi çalışmaya girerse; 50 tanesi gerçek aşı yani topluma yapılması gereken aşı, 50 tanesi ise plasebo dediğimiz içinde aşı maddesi olmayan sahte zararsız bir ürün konuluyor. Ama siz hangisinin olduğunu bilmiyorsunuz. Yapanda bilmiyor, yapılanda bilmiyor. Böyle o kişiler gözleniyor. Yapılanla yapılmayan arasında hastalık geçirme, hastalığa yakalanma oranına bakılıyor. Sahte aşı yapılanlar diğerinde benzerse bu aşı güvenilir bulunuyor. Ben bir hekim olarak yani tabip Odasını temsil eden bir kişi olarak önce olmam gerektiğini düşündüm. Aşı olarak bu salgının engelleceğini düşündüğüm için bu aşıya gönüllü olmam gerektiğin düşündüm. 24 gönüllü arasında herhangi bir yan etki rastlanmadı” dedi.