DENİZLİ'DE DEPREM PAYLAŞIMINA GÖZALTI

Denizlili Hıdır Öğünç Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremler ile ilgili sosyal medya paylaşımı yaptı. Paylaşım sonucunda hakkında suç duyurusunda bulunulan Öğünç gözaltına alındı.

  • 10 Şubat 2023 - 15:16
  • Son Güncelleme : 10 Şubat 2023 - 15:20

Kahramanmaraş'a bağlı Pazarcık ve Elbistan ilçerinde 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde depremler meydana geldi. Meydana gelen depremler ile ilgili bir çok sosyal medya paylaşımı yapıldı. Denizli'de hayvancılık ile geçimini sağlayan Hıdır Öğünç  deprem ile ilgili yaptığı 'Ulan yangın olur halk koşar, deprem olur halk koşar peki bu yöneticiler me yapar anca yemede anca rantta var. Ses var devlet yok.' paylaşımı sonucunda göz altına alındı.


Cumhurbaşkanlığı tarafından hakkında suç duyurunda bulunulduğu öğrenilen Öğünç öncelikle ifadeye çağırıldı. Öğünç Jandarma karakoluna ifade vermek için gittiğinde hakkında göz altı kararı olduğunu öğrendi. Savcılık makamı Öğünç'ün ifadesinin ardından serbest bırakılmasına karar verdi.

Benim derdim bir canın kurtulması

İfadesi sırasında Öğünç'e paylaşımı sebebi ile devletin küçük düştüğü söyleniriken Öğünç ise: 'Benim derdim devleti küçük düşürmek değil. Benim derdim bir canın kurtulması. İş makineleri deprem bölgelerinin hepsine gitmiyor.Adıyaman'da, Malatya'da arkadaşlarım var ve seferberlik istiyorlar.' dedi.

Eğer götürecekseniz şimdi giderim

İfadesi sırasında " Deprem bölgesinde madem yardıma ihtiyaç var sen niye gitmiyorsun?' diye sorulduğunu ifade eden Öğünç:" Götürecekseniz giderim. Benim kendi başıma gidecek imkanım yok. Arabam yok. Ehliyetim yok. Devlet insan gücü istiyor. Türkiye'nin her yerinden insanları götürüp yardım etmelerini sağlayabilir.Eğer götürecekseniz şimdi giderim. 60 saat olmuş ve hala yardım ekiplerinin gitmediği yerler varken itibardan bahsetmek zor. Ben yaptığım paylaşımın suç olduğunu düşünmüyorum. Niyetim bir canın kurtulması."diye konuştu.

kaynak: aynahaber