DENİZLİ'DE CUMHURİYET BALOSU DÜZENLENDİ

Denizli’de Cumhuriyet’in ilanının 99. Yılı dolayısıyla yapılan etkinlikler devam ediyor. Dün gece Atatürkçü Düşünce Derneği, Türk Tabipleri Birliği ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği Cumhuriyet Balosu Denizlilileri biraraya getirdi. Baloda eğlenen vatandaşlar vals yaparak eğlenceli anlar yaşadı.

  • 29 Ekim 2022 - 13:06
  • Son Güncelleme : 29 Ekim 2022 - 13:12

Denizli’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı birçok etkinlikle kutlanıyor. Dün akşam Denizlililer Cumhuriyet Balosu ile biraraya geldi. Atatürkçü Düşünce Derneği Denizli Şubesi, Denizli Tabip Odası  ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Denizli Şubesi'nin ortaklaşa düzenlediği Cumhuriyet Balosu Marla Restoran’da yapıldı. Birçok ismin katıldığı geceye CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı, sendika ve oda temsilcileri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.


Baloda valse gösterisi ve zeybek gösterisi yapıldı. Geceye katılanlar gönüllerince eğlenirken 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı.

"Her an ve koşulda görev başındayız"

ADD Denizli Şube Başkanı Azize Akdemir, "Bizim için Cumhuriyet sadece bir kutlama değildir. Mustafa Kemal Atatürkün hedef gösterdiği değerleri korumaktır. Varlığımızın yegane sebebi olan Cumhuriyetimiz 99 yıllık tarihinde en zor, en sıkıntılı yıllarını yaşamaktadır. Harici ve dahili düşmanlar Cumhuriyetimizin temel değerlerine, devrimlerine ve 99 yıllık kazanımlarına saldırmakta. her geriye doğru savruluşu da halkımıza başarı olarak sunmaktadırlar. Tüm bu olumsuz koşullarda Cumhuriyetimizden ve onun temel değerlerinden vazgeçecek, yılacak değiliz. Biz Atatürkçüler, her an ve koşulda görev başındayız" dedi.


"En büyük emaneti laik Türkiye Cumhuriyeti'ni bıraktı"

CYDD Denizli Şube Başkanı Halime Yıldız, geceyle ilgili "Bizim için 29 Ekimler sadece bir kutlama günü değildir Mustafa Kemal Atatürkün önderliğinde kazanılan Cumhuriyet değerlerini korumak ve yaşatmak için and içtiğimiz gündür. Büyük liderler geleceğe bıraktıkları mirasla yaşamaya devam eder. Mustafa Kemal Atatürk de yaşamı boyunca savunduğu hür, bağımsız ve çağdaş bir ülke idealinden asla vazgeçmeyerek bizlere en büyük emaneti laik Türkiye Cumhuriyeti'ni bıraktı" ifadelerini kullandı.

"Türkiye Cumhuriyeti mutluluktur"

Denizli Tabip Odası Başkanı Fazıl Necdet Ardıç ise ""Ne zaman 'efendiler yarın Cumhuriyeti ilan edeceğiz' deseler içimde bir şey titrer. Ben, sizlere Cumhuriyetin erdemini, tarihini anlatacak değilim hepiniz benden daha iyi biliyorsunuz. Göreceksiniz reklamlarda, sosyal medyada Türkiye Cumhuriyeti'nin 99. yılı başlığıyla birçok şey paylaşılacak. Standart 10 satırlık mesajlar, 3 saniyede bakılacak güzel resimler, 280 karaktere sığacak özlü sözler, 2 dakikada subliminal mesajlar yerleştirilmiş videolar her yeri dolduracak. Selfie'ler her yeri dolduracak. İlan edeceğimiz Cumhuriyet bu mudur? Türkiye Cumhuriyeti'nin anlamı bu mudur?

Günümüzde kelimeler anlamsız. hepsi birer resim. Arkaları boş. İstediğiniz anlamı yüklemekte serbestsiniz. Yeter ki öndeki imaj bozulmasın. İstiyorlar ki Türkiye Cumhuriyeti de böyle bir şey olsun. resim olsun, arkasını istediğimiz gibi dolduralım ama Türkiye Cumhuriyeti iki kelime çok büyük bir anlam yüklüdür. Tıpkı kadim geleneklerimizde olduğu gibi adını hak ederek almıştır. Onun altına başka bir anlam yükleyemezsin. durmaz. Türkiye Cumhuriyeti boyun eğmemek demektir. Türkiye Cumhuriyeti yorulmamak demektir. Türkiye Cumhuriyeti direnmektir, zaferdir. bağımsızlıktır. Türkiye Cumhuriyeti halktır. eşitliktir. meclistir. Türkiye Cumhuriyeti devrim demektir. Gençliktir. eğitimdir. bilimdir. Türkiye Cumhuriyeti mutluluktur, coşkudur. umuttur." diye konuştu. 

Nefret üzerinden geçinenler, korkulardan beslenenler, kifayetsiz muhterisler. kendini her şeyin üstünde görenler bu anlamı kavrayamaz, üzerinde taşıyamazlar.

Türkiye Cumhuriyeti'nin anlamı o kadar güçlüdür. arkasındaki hikaye o kadar derindir ki, bizler hepimiz toprak olduğumuzda bile o ilelebet payidar kalacaktır. En büyük bayramımız hepimize kutlu olsun."