DENİZLİ'DE BELEDİYE BAŞKANLARI REGAİP KANDİLİNİ KUTLADILAR

Denizli'de belediye başkanları regaip kandilini kutladılar.

  • 25 Ocak 2023 - 20:03
  • Son Güncelleme : 25 Ocak 2023 - 20:09

Başkan Zolan’dan Regaip Kandili mesajı

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 3 ayların başlangıcını müjdeleyen Regaip Kandili dolayısıyla mesaj yayımlayarak, “Regaip Kandilimizin başta Denizli’miz olmak üzere ülkemize ve tüm insanlığa sağlık, barış ve huzur getirmesini diliyorum” dedi. 


Üç ayların başlangıcını müjdeleyen Regaip Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, manevi iklimin çok daha daha yoğun yaşandığı 3 ayların iç dünyamızın aydınlanmasına vesile olduğunu belirtti. Bu mübarek günlerde rahmet, mağfiret ve bereket kapılarının ardına kadar açık olduğunu, bunun ise inananlar adına eşsiz bir fırsat bulunduğunu kaydeden Başkan Zolan, “Regaip Kandili Allah’ın insanlara lütuf ve inayetinin bol bol ihsan edildiği çok özel bir gecedir. Bu mübarek gecede gönlümüzü herkese açmalı, dostluk ve kardeşlik hislerimizi güçlendirmeli, birlik ve beraberliğimizi korumak için gayret etmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Bu müstesna gecede kırgınlıkların sona ermesi gerektiğini bildiren Başkan Zolan, şunları kaydetti: “Mübarek 3 ayların manevi ikliminin ilk esintisini inşallah Regaip Kandilimiz ile idrak etmenin sevincini yaşayacağız. Bu özel gecede vicdan muhasebesi yaparak kendimizi sorgulamalı, hatalarımızdan dönme konusunda çaba sarf edip, küslük ve dargınlıklara son vermeliyiz. Ayrıca bu kutlu gecenin barışa, dostluğa, kardeşliğe vesile olması için dua etmeliyiz. Bu vesilelerle Regaip Kandilimizin başta Denizli’miz olmak üzere ülkemize ve tüm insanlığa sağlık, barış ve huzur getirmesini diliyor, tüm İslam aleminin bu özel gecesini canı gönülden kutluyorum." 


BAŞKAN DOĞAN’DAN REGAİP KANDİLİ MESAJI

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Regaip Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Regaip Kandili’nin barış, huzur ve adaletli günlerin başlangıcına vesile olmasını temenni eden Başkan Doğan, “Dostluk, kardeşlik, dayanışma, paylaşma, refah ve birlik, beraberlik duygularımızın daha da öne çıktığı, manevi dünyamızda önemli bir yeri bulunan Regaip Kandili kutsal, önemli ve özel bir gecedir. Bir kez daha Regaip Kandili’ne ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu anlamlı günde bizler de sevgi ve gönül huzuru ortamının kurulmasına, kardeşlik ve birliğin güçlenmesine gayret göstermeliyiz. Bu duygu ve düşünceler ile Tüm İslam âleminin, Merkezefendili ve Denizlili hemşerilerimin Regaip Kandili’ni kutluyor, barış, huzur, sağlık, mutlu ve adaletli günlerin başlangıcına vesile olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.


BAŞKAN ÖRKİ’DEN REGAİP KANDİLİ MESAJI  

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, mübarek Regaip Kandili ile ilgili olarak bir mesaj yayımladı. “Bu gece tövbe kapılarının aralandığı, tövbelerin makbul olduğu mübarek bir gecedir” diyen Örki, “Tüm İslam Alemi’nin mübarek üç aylarını ve Regaip Kandili’ni tebrik ediyorum” diye konuştu.

Mübarek üç ayların ilki olan Recep ayının ilk Perşembe gününü Cuma’ya bağlayan gece Regaip Kandili olarak idrak ediliyor. Arapçada, kelime anlamı ‘bir şeyi istemek, arzulamak ve elde edilmesi arzu edilen değerlere ulaşmak’ olan Regaip Kandili ile ilgili olarak Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki bir mesaj yayımladı. “Bu günler, dini duyguların yoğunluk kazandığı, iyiliklerin arttığı günlerdir” diyen Başkan Örki, mesajında şu görüşlere yer verdi; “Üç ayların ilki olan Recep ayının ilk Perşembe gecesinde idrak edilen Regaip Kandili, İslam Alemi’nin en kıymetli günlerinden biridir. Bu gece tövbe kapılarının aralandığı, tövbelerin makbul olduğu mübarek bir gecedir. Manevi duyguların daha da arttığı bu güzel, değerli günlerde, her birimizin birbirine karşı daha hoşgörülü ve saygılı davranarak, toplumumuzda var olan iç huzur ve kardeşliği daha da pekiştireceğine inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Pamukkaleli hemşehrilerim olmak üzere tüm İslam Alemi’nin mübarek üç aylarını ve Regaip Kandili’ni tebrik ediyor, bu kıymetli günün ülkemizin birlik ve beraberliğine, barış ve huzuruna katkıda bulunmasını temenni ediyorum”.