DENİZLİ’DE AVUKATLAR TİYATRO SEZONUNU 12 OYUNUYLA KAPATTI

Denizli Barosu Tiyatro Topluluğu, adli tatil öncesi son oyununu sahneye koyarak sezonu kapattı. 12 isimli oyunla sahneye çıkan ve tamamı avukatlardan oluşan oyuncu tabloluğu drama üzerine kurulu oyunu sergileyerek seyirciyi büyüledi.

  • 18 Temmuz 2023 - 23:37
  • Son Güncelleme : 19 Temmuz 2023 - 00:15

2016 yılından bu yana sahneye koyduğu oyunlarla izleyicilerini etkileyen Denizli Barosu avukatlarından oluşan tiyatro topluluğu sezonu “12 öfkeli adam” filminden alıntılanarak sahneye koyulan “12” isimli oyunla kapattı. Yönetmenliğini Sercan Cavuşoğlu’nun yürüttüğü oyun adli tatil öncesi seyircilerini tekrar baro sahnesinde toplamayı başardı. 


Oyunla ilgili bilgi veren yönetmen Sercan Çavuşoğlu şu sözleri söyledi:

“Öncelikle biz bugün sezonu kapattık. Adli tatilin başlamasıyla birlikte son oyunumuzu oynadık. Çok yorucu bir yıl oldu bizim için çok güzeldi. Zor bir oyun seçtik. İlk defa bir dram oynadık Denizli Barosu Tiyatro Topluluğu olarak. 2016 yılından beri ben bu ekiple beraberim. Bugün hepsiyle gurur duyuyorum. Çok mutluyum çok güzel bir akşam oldu. Tüm avukat arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.”

Oyunun başrol oyuncularından avukat Nizamettin Sergen Atilla ise oyunu ve tiyatroya olan sevgisini şu sözlerle vurguladı:

“Biz avukatlar gerçekten çok stresli bir meslek yapıyoruz. Tiyatro, müzik bizim için çok iyi faaliyetler. En azından böyle ortamlarda stresimizi atıyoruz. İyi bir oyun çıkardığımızı düşünüyorum. Başta yönetmenimiz Sercan Çavuşoğlu olmak üzere bütün ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Denizli Barosu’na teşekkür ediyorum. İyi ki geldiniz demek istiyorum.”

Oyunun başrol oyuncularından avukat Burcu Aybey Özsarı ise sezona veda ettikleri oyunun ardından duygularını şu şekilde aktardı:

“Biz bugün ikinci defa “12” oyununun gösterimini yaptık. Bu oyun bizim bu tarzda oynadığımız ilk oyun. Dram ağırlıklı aslında. 12 juri üyesinin bir kişinin elektrikli sandalyeye oturtulup oturtulmaması hakkında karar verdiği bir hikaye. Uzunda bir oyun. Bu bağlamda ikinci defa salonumuzu dolduran tüm seyircimize teşekkür ediyoruz biz. Zor bir meslek yaptığımız için bu tarz etkinliklere ihtiyacımız var. Tiyatro bizim için hem bir kaçış alanı hem bir motivasyon alanı. O yüzden biz 2016’dan beri Denizli Barosu Tiyatro Topluluğu olarak buna devam ediyoruz. Umarım uzun yıllarda baro çatısı altında buna devam ederiz. “