DENİZLİ'DE AVUKATLAR GÜNÜ KUTLANDI ADALET VURGUSU YAPILDI

5 Nisan Avukatlar günü Denizli’de de kutlanıyor. Kutlama sebebiyle, Atatürk anıtına çelenk konuldu, saygı duruşu yapıldı. Baro Başkanı Müjdat İlhan, Hukuksal açıdan gelişmeleri değerlendirdi, Adalet vurgusunu yineledi.

  • 05 Nisan 2019 - 09:39
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Vilayet Bahçesinde gerçekleşen kutlamaya, Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz, Baro Başkanı Müjdat İlhan, CHP İl Başkanı Mahir Akbaba, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Ali Değirmenci, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan,siyasi parti temsilcileri ile avukatlar katıldı.

Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan törende yaptığı konuşma da Avukatlık mesleğinin sorunlarının giderek büyüdüğüne dikkat çekti. Bağımsız savunma ve adalet olgusuna vurguladı.

Başkan İlhan “Hukuk devletinin temeli bağımsız yargı, bağımsız yargının istisnasız koşulu da savunmadır.  Her fırsatta ifade ettiğimiz üzere yargının bağımsızlığı, yargılama faaliyetinin adil olması bakımından hayati öneme sahip, vazgeçilmez bir nitelik arz etmektedir. Demokrasinin, hukuk devletinin ve bağımsız yargının varlığı ancak ve ancak avukatlarının etkinliğinin artırılması ile mümkündür.

Adil bir yargılama için sadece bilgili, yetenekli, güvenilir hakimlere değil hukukun üstünlüğüne inanmış dürüst ve cesur avukatlara da ihtiyaç vardır. Çünkü savunma, demokrasinin, İnsan Haklarının ve Hukuk Devletinin en büyük güvencesidir. Meslek sorunlarına karşın, baroların ürettiği çözüm yollarının kabul görmediği bir ortamda hukuk devletinden bahsetmek inandırıcı değildir.Ülkemiz için ‘Yargı Reformu’ kaçınılmaz bir gerekliliktir. Bağımsız yargı, tarafsız adalet ilkeleri ve objektif ölçütlere aykırı düzenlemelerle nesnel bir yargı reformundan bahsedilemeyeceği gibi bugün öngörülen sisteme de hukukun üstünlüğüne dayalı bir demokrasi denilemez.Toplumun vicdanını yaralamadan, evrensel hukuk normlarından ödün vermeden, kişilere ve bir takım zümrelere göre dizayn edilmemiş, günün koşul ve gerçekleri ile örtüşen bir reform; korkulanın aksine özgürlükleri artıracak, güçlü bir Türkiye Cumhuriyeti’nin önünü açacaktır. “dedi.

Denizli Barosu olarak  tüm yurttaşlarımızın temel hak ve hürriyetlerine saygı gösterilmesini isterken,mesleki sorunlarımızı da titizlikle takip edip ülkemizin içinde bulunduğu hassas günleri bir hukukçu bakışıyla süzgeçten geçirmeye devam edeceğiz. Hiçbir zaman toplumsal sorumluluktan kaçmadık,Denizli Barosu avukatları olarak sosyal sorumluluk projelerini bizzat üretip uygularken başta yaşadığımız kent olmak üzere tüm Türkiye’ ye örnek projelerle hizmetler  sunduk. Başta Avukatlık Kanunu’ nun 76.ve 95.maddeleri  olmak üzere yasaların Barolara yüklediği sorumlulukları ve verdiği hakları kullandık; kullanmaya devam edeceğiz.