DENİZLİ'DE AMBULANS SAYISI AÇIKLANDI

Ambulans dağıtım törenine katılmak üzere Çivril ilçemize giden Vali Hasan Karahan ilk olarak Çivril Kaymakamlığını ziyaret ederek, Kaymakam Armağan Önal’dan ilçedeki kamu yatırımlarının son durumu hakkında bilgi aldı. Denizli Milletvekili Cahit Özkan Denizli’de ambulans sayısının 106 olduğunu söyledi.

  • 13 Mart 2019 - 08:43
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Kaymakamlık ziyaretinin ardından Sağlık Bakanlığı tarafından Çivril’e gönderilen iki adet tam donanımlı ambulans, Vali Hasan Karahan ile Denizli Milletvekili Cahit Özkan’ın katılımıyla düzenlenen törende teslim edilerek Çivril halkının hizmetine sunuldu. 

Çivril Şehit Hilmi Öz Devlet Hastanesi’nde düzenlenen törene; Vali Hasan Karahan, Denizli Milletvekili Cahit Özkan, Çivril Kaymakamı Armağan Önal, Çivril Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven, Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk,  112 çalışanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını gerçekleştiren Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk; “ Bildiğiniz gibi Çivril Şehit Hilmi Öz Devlet Hastanesi 2017 yılında hizmete açıldı. Açıldığı günden bu yana hastanemizi uzman hekim sayısından, yardımcı sağlık personeline, tıbbi donanımından, görüntüleme cihazlarına kadar devamlı geliştirerek son derece modern yapılan bu hastanemizin hizmet kalitesini hep yukarılara çektik. Ayrıca içerisinde 9 diş ünitesi ve 24 cihaz kapasiteli Hemodiyaliz ünitesi de bulunan ek hizmet binamız da çok yakında Çivril halkının hizmetinde olacak. Bugün de Sağlık Bakanlığımız tarafından Çivril’e gönderilen iki adet tam donanımlı ambulanslarımız sizlerin hizmetine girecek. Böylelikle Denizli’deki ambulans sayımızı 106’ya çıkarmış oluyoruz. Ben tüm bu yatırımlarını İlimize kazandırılmasında çok büyük desteği olan öncelikle Sağlık Bakanımıza, Sayın Valie ve tüm Milletvekillerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Denizli Milletvekili Cahit Özkan yaptığı konuşmada; “Acil Sağlık Hizmetlerine de baktığımızda Türkiye’de 5 bin 300 adet  ambulansımız, 4 adet Uçak Ambulans, 17 ambulans helikopterimiz vatandaşlarımız için hizmet vermektedir. Denizli’ye baktığımızda da bugün Çivril’e gelen 2 ambulansla birlikte 106 ambulans sayısına çıkmış bulunuyoruz. Hizmete başlayacak olan ambulanslarımızın Çivrilimize sağlıklı güzel hizmetler yerine getirmesini yüce Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

 Son olarak kürsüye çıkan Vali Hasan Karahan;  Türkiye’de sağlık konusunda son yıllarda büyük atılımlar yapıldığını Denizli’nin de bu atılımlardan üzerine düşen payı fazlasıyla aldığını belirterek; “Ülkemizde sağlıkta yaşanan gelişmeler yüzümüzü güldürüyor. Denizli her türlü hizmetin en iyisine layıktır. Bundan sonra da Allah bize güç kuvvet verdikçe bu hizmetleri yapmaya devam edeceğiz. Gayretle, azimle bunun için çalışıyoruz. Çivril Ek Hizmet Binası da en kısa sürede bitecek. Çivril’deki vatandaşlarımız en iyi sağlık hizmetine kavuşacaklar. Çivril artık yaşanacak bir yer, çünkü insan bir yerde eğitim alabiliyorsa ve hastalandığında en iyi doktorlara en kısa zamanda ulaşabiliyorsa bu önemlidir. Çivril’in nüfusu artıyor. Bundan sonra da artmaya gelişmeye devam edecek. Bu hizmetlerin vatandaşlarımıza ulaşmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ambulanslarımız hayırlı,uğurlu olsun” dedi.

Konuşmaların ardından ambulansların anahtarları Vali Hasan Karahan ve Denizli Milletvekili Cahit Özkan tarafından 112 Acil Sağlık İstasyonu çalışanlarına teslim edildi.

Çivril halkının hizmetine sunulmak üzere gerçekleştirilen ambulans dağıtım töreninin ardından Bekilli ilçemize geçen Vali Hasan Karahan, Bekilli Kaymakamlığını ziyaret ederek Kaymakam Vekili Fatih Özcan ve Kaymakamlık personeliyle biraraya geldi. İlçedeki sağlık, eğitim ile Bekilli halkının huzur ve güvenini sağlamak üzere yürütülen asayiş çalışmaları hakkında bilgi alan Vali Hasan Karahan daha sonra ilçeden ayrıldı.