DENİZLİ'DE 118 BEKÇİ GÖREVE BAŞLADI

Denizli’de il merkezinde 47, ilçelerde ise 71 olmak üzere toplamda 118 bekçi protokol düdüğü ile resmen göreve başladı.

  • 01 Mart 2019 - 14:08
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Denizli’de 118 bekçinin göreve başlamasıyla ilgili olarak tören düzenlendi. Denizli Emniyet Müdürlüğündeki tören Vali Hasan Karahan, Denizli Milletvekilleri Nilgün Ök ve Teoman Sancar, Denizli Büyükşehir Başkan Yardımcısı Ali Değirmenci, Denizli Emniyet Müdürü Mevlüt Demir ve protokol üyeleri katıldı.

Özellikle esnafın ısrarla istediği bekçiler, saat 22’den sonra görev yapacak. Denizli’deki 118 bekçiden 47’si il merkezindeki mahallelerde 71’i ise ilçelerde görev yapacak. Bekçiler, protokol üyelerinin bekçilerin simgesi olan düdüğü çalmasıyla resmen göreve başlamış oldu.

Denizli'ye bekçilerin göreve başlaması hakkında törende açıklama yapan Denizli Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, "teşkilatımızın yeni neferleri yeni enerjileri değerli Bekçi kardeşlerim. İnsan oğlunun en önemli etkenlerinden bir taneside sokakların huzurlu ve güzenli olmasıdır. Yaklaşık 20-25 yıl öncesinde bir bekçi amcamız vardı. Şimdi yeniden Türkiye'nin şimdi yeniden Denizli'nin bekçiler gündemine girdi. Bundan sonraki süreçte artık gecelerin güvenli ışığı daha parlak ziyası daha hissedilir olacak. Şu an mevcut Denizli'de 118 tane Denizli'nin emniyetine takviye olarak bekçiler göreve başladı. Bunlardan 47 tanesi merkezdeki mahallelerde 71 taneside ilçelerimizde olacak. Ayrıca ilaveten 40 tane bekçininde eğitimi okullarında devam etmekte. Diğer taraftanda yaklaşık 23 tane bekçide bundan sonraki alımlar için sıra beklemektedir. Böylece Denizli'ye Bakanlık tarafından verilen kadro sayısı 170'tir. Bundan sonra bu 170 kişi Denizli'nin 19 İlçesinin tamamında bir enerji kaynağı olacak. Sokakların ve bu şehrin huzuru için gerekli tedbiri alacaklar. Vatandaşın bekçi amcası bekçi abisi olacaklar. Dosta güven ve düşmana korku verecekler. Şehrin huzurunu ve güvenliğini arttıracağız." ifadelerini kullandı.