DENİZLİ'DE 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANACAK

Denizli Demokrasi Platformu, 1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle Denizli'de yapılacak etkinliklerin programını açıkladı. Platform adına konuşan Denizli Barosu Başkanı Adnan Demirdöğer, bu yıl 1 Mayıs'ın, emekçilerin dayanışma günü olarak, önceki yıllara göre daha büyük bir coşkuyla kutlanacağını belirtti.

  • 26 Nisan 2024 - 15:50
  • Son Güncelleme : 26 Nisan 2024 - 15:53

Demirdöğer, 1 Mayıs'ın işçi ve emekçilerin bir araya gelerek haklarını savunma, emeğin ve alın terinin değerini vurgulama günü olduğunu söyledi. "Kapitalizmin uzun süredir devam eden emek sömürüsü, işçi ve emekçi sınıfına bir kez daha en vahşi yüzünü göstermiştir" diyen Demirdöğer, insanlık onuruna yakışır çalışma ve yaşam koşullarının savunulmasının önemini vurguladı.


Etkinlikler çerçevesinde, 1 Mayıs 2024 Çarşamba günü çeşitli programlar düzenlenecek. Sabah 06.30'da Organize Sanayi Bölgesi duraklarında fabrika işçileri simitlerle karşılanacak. Saat 10.30'da Sarayköy'deki tarla işçilerine karanfiller dağıtılarak 1 Mayıs bayramları kutlanacak. Öğleden sonra saat 15.00'te Bayramyeri Meydanında toplanılarak, 15.30'da Çınar Meydanına doğru yürüyüşe geçilecek. Etkinlikler, saat 16.00'da Çınar Meydanında yapılacak basın açıklamasıyla devam edecek.

Denizli Demokrasi Platformu'na katılan bileşenler arasında Denizli Barosu, Birleşik Kamu-iş, Disk Nakliyat-iş, 29 Ekim Kadınları Derneği, Türk Kadınlar Birliği, Öğrenci Veli İşbirliği Derneği, Merkezefendi Bisiklet Kulübü, Kara Ordu Taraftar Grubu, Ege Kadın Buluşması ve Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği yer alıyor.

Platform, tüm işçi ve emekçi sınıfını, insanlık onuruna yakışır yaşam ve çalışma koşullarını sağlamak amacıyla, birlik, dayanışma ve mücadeleye davet ediyor. "Yaşasın 1 Mayıs! Yaşasın emeğin ve alın terinin gücü!" ifadesiyle kutlamaları sonlandıran Platform, daha güzel 1 Mayıs'ların birlikte inşa edilmesi çağrısında bulunuyor.