DENİZLİ VALİLİĞİNDEN CORONA AÇIKLAMASI

Denizli’de Devlet Hastanesi’nde Koronovirüs şüphesi olduğuna dair haberlerle ilgili Denizli Valiliği açıklama yaptı.

  • 27 Şubat 2020 - 20:34
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Denizli’de bugün Devlet Hastanesi’nde yabanacı uyruklu vatandaşların koronavirüse yakalandığı şüphesine dair haberler yayınlandı. Şahısların koronavirüs oldukları şüphesiyle Devlet Hastanesi’ne başvurdukları ve şahıslara test yapıldığı sosyal medyanın gündemine oturdu ve bazı internet sitelerinden infial yaratan haber başlıklarıyla yayınlandı.

Denizli Valiliği konuyla ilgili açıklama yaparak konuyla ilgili kafa karışıklıklarını giderme gereği duydu...

Valilikten bugün akşam saatlerinde yapılan açıklamada şahısların şüphe üzerine hastaneye başvurdukları ve yapılan testlerde koronavirüüse rastlanılmadığını belirtti.

Denizli Valiliği’nin tam açıklamsı şu şekilde;

“26.02.2020 tarihinde İran, Kırgız ve Afgan uyruklu 3 yabancı vatandaşın yüksek ateş, burun akıntısı gibi  şikayetleri nedeniyle Denizli Devlet Hastanesine sevkleri yapılmıştı. Şahısların numuneleri alınmış ve enfeksiyon hastalıkları servisinde gözlem altına alınmışlardı.

İran (18 yaş),  Kırgız  (27 yaş) ve Afgan uyruklu (21 yaş)  hastaların numunelerinin sonuçları, Mikrobiyoloji Referans Laboratuvarları ve Biyolojik Ürünler Dairesi Başkanlığı tarafından  negatif olarak tespit edilmiş, 3 yabancı uyruklu vatandaşta da corona virüsüne rastlanmamıştır”