DENİZLİ TOPYEKUN İZMİR İÇİN SEFERBER OLDU

Denizli'den İzmir'e yardım eli. İzmir'de merkez üssü Ege Denizi olan 6.6 büyüklüğündeki deprem için Denizli'den AFAD, UMKE, Akut ve Büyükşehir İtfaiyesinden , Pamukkale ve Merkezefendi Belediyelerine bağlı ekipler olmak üzere kalabalık bir ekip Denizli'den İzmir'e doğru yola çıktı. Denizli'den ayrıca ambulansların da bölgeye gönderilmesi bekleniyor.

  • 30 Ekim 2020 - 21:26
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

İzmir'in Seferihisar açıklarında saat 14.51 sıralarında meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki deprem başta İzmir olmak üzere tüm Ege illeri ve Marmara'da hissedildi. Depremde İzmir Bayraklı ve Bornova ilçelerinde çok sayıda bina yıkıldı. İlk belirlemelere göre depremde 6 kişi hayatını kaybederken 120 kişi de yaralandı. 

DENİZLİ İZMİR İÇİN SEFERBER OLDU

Denizli'den de şiddetli bir şekilde hissedilen depremin ardından Denizli'de tüm kurumlar neredeyse İzmir için seferberlik başlattı. Denizli Büyükşehir Belediyesine bağlı arama kurtarma ekipleri depremin hemen ardından İzmir'e giderek arama kurtarma çalışmalarına katıldılar.

Pamukkale Belediyesi ise depremin hemen ardından koordinasyon oluşturarak arama kurtarma çalışmalarına katılmak için yola çıktı. Pamukkale Belediyesi Arama Kurtarma Ekipleri bölgeye ulaşır ulaşmaz mevcut ekiplere destek verdi.

Merkezefendi Belediyesi depremzedeler için acil olarak hazırlanan yardım malzemelerini deprem bölgesine gönderdi. 2 yardım aracı, 6 personel ile İzmir’e hareket etti.  Yardım aracında süt, su, muhtelif gıda, maske, eldiven ve genel ihtiyaç malzemeleri bulunuyor.

Çivril Belediyesi'de duruma karşı kayıtsız kalmayanlardan. Çivril Belediye başkanı Niyazi Vural'da sosyal medya hesabından İzmir için yola çıktıklarını kaydetti. Vural; "İzmir'de meydana gelen depremin ardından Çivril Belediyesi olarak mağdur vatandaşlarımıza ulaştırmak üzere Türk Kızılayı'mız ile birlikte temel ihtiyaç gıdaları olan kolileri deprem bölgesine gönderdik. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet yakınlarına sabır diliyorum. Yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum. Ülkemizin başı sağolsun" dedi.