DENİZLİ TEK SES, TEK YÜREK

Denizli’deki Sivil Toplum Kuruluşlarının (STK) temsilcileri, Denizli Ticaret Odası’nda bir araya gelerek, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye’de gerçekleştirilen Bahar Kalkanı Harekatı’na destek verdi. Rejim güçleri tarafından yapılan saldırıda şehit düşen askerlerimizin aileleri ile milletimize başsağlığı diledi. 30 kadar STK adına konuşan Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, “Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ve kahraman Mehmetçiğimizin yanındayız. Gönüllerimiz bir; duamız bir! Bizim için söz konusu vatansa, gerisi teferruattır... Muzaffer ordumuzun zaferden zafere koşması için, üzerimize ne düşerse yapmaya hazırız; emir biliriz! Şunu çok iyi biliyoruz ki, şanlı ay yıldızlı al bayrağımız varsa, bağımsızlığımız var; biz de varız. Devletimiz varsa, biz de varız! Vatanımız varsa, biz de varız! Milletimiz varsa, biz de varız! Bayrağımız varsa, biz de varız! Devletimizin ve kahraman ordumuzun yanındayız. Alınacak her kararın, atılacak her adımın arkasındayız!” dedi. Başkan Erdoğan ile beraberindekiler, toplantının ardından 11. Komando Tugayı’nı ziyaret ettiler. Şehitler için komutanlara başsağlığı, yeni operasyon için de Mehmetçik’e başarı dilediler.

  • 02 Mart 2020 - 21:41
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

DTO’da düzenlediği basın açıklamasındaki sözlerine şehit düşen Mehmetçikleri yad ederek başlayan Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, “Öncelikle, bugüne kadar şehit olan tüm civan yiğitlerimizi, kahraman cengaverlerimizi, rahmet ve minnetle anıyor, huzurlarında saygıyla eğiliyoruz. Yaralı askerlerimize, acil şifalar diliyoruz. Acımız derin ancak, biliyoruz ki şehitlerimizin kanı yerde kalmadı; kalmayacaktır! Şehit aileleri, Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ile aziz milletimize başsağlığı diliyoruz. İş dünyamız ve sosyal hayatımızı temsil eden oda, borsa, birlik, sendika ve dernekler olarak, sayıları yüz bini bulan tüm üyelerimizle, 1 milyon nüfusa ulaşan Denizlili hemşehrilerimizle, başta şehit aileleri olmak üzere Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ve kahraman Mehmetçiğimizin yanındayız. Gönüllerimiz bir; duamız bir!” dedi.

BAŞKAN ERDOĞAN: “HER KARARIN, ATILACAK HER ADIMIN ARKASINDAYIZ!”

Sivil toplum kuruluşları olarak devletin ve ordunun her zaman yanında olduklarını da vurgulayan Başkan Erdoğan, “Bizim için söz konusu vatansa, gerisi teferruattır... Muzaffer ordumuzun zaferden zafere koşması için, üzerimize ne düşerse yapmaya hazırız; emir biliriz! Şunu çok iyi biliyoruz ki, şanlı ay yıldızlı al bayrağımız varsa, bağımsızlığımız var; biz de varız. Dosta güven veren, düşmana korku salan güçlü bir ordumuz varsa, bu topraklarda huzur içinde ve güvendeyiz. Her Türk, vatanı ve bağımsızlığı için canı dahil neyi var neyi yoksa bir an bile gözünü kırpmadan verir. Türk'ün vatan sevgisi, şüphe götürmez; çünkü imandandır! Her Türk, asker doğar. Unutmayalım ki; devletimiz varsa, biz de varız! Vatanımız varsa, biz de varız! Milletimiz varsa, biz de varız! Bayrağımız varsa, biz de varız! Devletimizin ve kahraman ordumuzun yanındayız. Alınacak her kararın, atılacak her adımın arkasındayız!” diye konuşmasını sonlandırdı.

81 İL, TEK SES OLDU

Bu arada, Denizli’de DTO Başkanı Erdoğan’ın okuduğu, 81 ilde aynı anda gerçekleştirilen ortak basın açıklamasında ise, şu görüşlere yer verildi: “Askerlerimiz İdlib’de, hem ülke sınırlarımızı ve hem de mazlumları korumaktaydı. Zira Suriye’de yaşanan zulümlere, yüzbinlerce sivilin zalimce katledilmesine, milyonların evinden, toprağından sürülmesine, dünya sessiz kaldı. Türkiye’nin barış ve huzur odaklı çabalarıysa, ne yazık ki, pek çok ülkede karşılık görmedi. Buradan tekrar sesleniyoruz. Karşımızda, insanlıktan nasibini almamış, tüm ahlaki, insani ve dini değerleri hiçe sayan, kendi yurttaşlarını bile topraklarından eden, canlarına kasteden, zihniyete sahip bir rejim bulunuyor. Suriye’yi her geçen gün daha da ağır bir yıkıma sürüklüyor. İşte rejim güçleri son olarak da, yapılan anlaşmalara uymayarak, askerlerimizi kalleşçe pusuya düşürdü. Bu saldırı, asla kabul edilemez. Dolayısıyla, masum insanları katleden ve ülkemizin güvenliğine de açık tehdit oluşturan bu rejim unsurlarına karşı sessiz kalmamız beklenemez. Tarihi ve kültürel bağlarımız bulunan, rejimin zulmünden kaçan Suriyeli kardeşlerimizin yaşama hakkını korumak tarihi, insanî ve vicdani sorumluluğumuzdur. Türk Devleti ve Ordusu, bugüne kadar, Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı harekâtıyla terör örgütlerine ve destekçilerine gereken cevabı en güçlü şekilde vermiştir.” diyen Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı: “Elbette bu acımasız saldırının sahipleri bunun bedelini ödeyecektir

‘Bahar Kalkanı’ harekâtıyla da bu bedeli ödemeye de başlamışlardır. Şunu da herkes bilsin ki, biz, her türlü zorluğu aşmasını bilen bir milletiz. Mevzubahis vatan olunca, tüm siyasi ve fikri ayrılıkları bir tarafta bırakırız. İşte şimdi de birlik ve beraberlik içinde hareket ediyor, sabır ve dayanışma gösteriyoruz. Ülkemizin menfaatlerini her şeyin üstünde tutuyoruz. Bugün her zamankinden daha güçlü şekilde biriz, bütünüz ve birlikteyiz. Türkiye’nin tüm kesimlerini temsil eden Mesleki ve Sivil Toplum Örgütleri olarak, bayrağımızın altında kenetlendik

Katil rejime karşı kararlı şekilde mücadele eden devletimizin ve kahraman ordumuzun yanındayız. Alınacak her kararın, atılacak her adımın arkasındayız. Cenabı Hak ülkemizi korusun, milletimizin birliğini ve dirliğini muhafaza etsin, ordumuzu muzaffer kılsın.”

KATILIMCILAR SALONA SIĞMADI

Toplantıya Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan’ın yanı sıra DTO Meclis Başkanı Salih Sarıkaya, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Hüseyin Memişoğlu, Denizli Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Ali Erbeyi, Acıpayam Ticaret Odası Başkanı Hasan Kayhan, Babadağ Ticaret Odası Başkanı Fatih Karakurt, Sarayköy Ticaret Odası Başkanı Orhan Dikici, Tavas Ticaret Odası Başkanı Saffet İnamlık, Buldan Ticaret Odası Meclis Başkanı İbrahim Acıkara, TOBB Denizi İl Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkan Vekili Oğuz Erdoğan, 30’a yakın oda, dernek, birlik ve sendikanın temsilcileri katıldı.

TUGAY KOMUTANLIĞI’NDA, MEHMETÇİK’İ ZİYARET ETTİLER

Başkan Erdoğan ile beraberindekiler, toplantının ardından 11. Komando Tugayı’nı ziyaret ettiler. Başkan Erdoğan, aralarında Denizlili Piyade Onbaşı Halil Çankaya’nın da bulunduğu İdlib şehitleri için komutanlara ve silah arkadaşlarına başsağlığı, yeni operasyon için de Mehmetçik’e başarı diledi.