DENİZLİ SEÇİM İZLEME PLATFORMU 14 MAYIS SEÇİMLERİ İÇİN HAZIR!

Denizli'de sendika, meslek odası, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin seçim güvenliği için bir araya gelerek oluşturdukları Denizli Seçim İzleme Platformu dönem sözcüsü Hazal Ertemur, çalışma sistemleri hakkında bilgiler vererek, “Sandığın iradesinin doğrudan yansıması için bizde varız” dedi.

  • 13 Mayıs 2023 - 11:04
  • Son Güncelleme : 13 Mayıs 2023 - 11:07

Denizli Seçim İzleme Platformu Dönem Sözcüsü Hazal Ertemur yaptığı açıklamada Denizli Seçim İzleme Platformu’nun çalışma sistemi hakkında bilgiler verdi. Her okula bir avukat ve bir platform gönüllüsü olacak şekilde bir düzen oluşturduklarını kaydeden Avukat Hazal Ertemur şunları söyledi:

“Biz Kasım ayından bu yana bazı avukat meslektaşlarımızla birlikte Denizli’de ki seçim güvenliği üzerine çalışmalar yapmak istedik. Bunun içinde bütün siyasi partilerden bağımsız bir üst kuruluş olarak Denizli Seçim İzleme Platformu’nu oluşturmak istedik. Bu platformu Kasım ayında yaptığımız toplantılar sonucunda Ocak ayında geniş katılımlı bir toplantıyla Denizli’ye duyurduk. Denizli’de bulunan odalar, sendikalar, dernekler ve katılmak isteyen vatandaşlar ile birlikte Denizli Seçim İzleme Platformu olarak 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimlerinde sandıkta sahada mobil ekiplerimizle ya da seçim izleme koordinasyon merkezimizle destek vermeyi planlıyoruz. 


Av. Hazal Ertemur: “Her okula en az 1 avukat ve 1 platform gönüllüsü gelecek”

Seçim izleme faaliyeti olarak öncelikle merkez ilçemizde bulunan her okula en az 1 avukat en az 1 platform gönüllüsü destekçi görevlendirdik. Bu görevlendirmeleri yaparken sadece platformumuza başvuranlar değil aynı zamanda Oy ve Ötesi, Türkiye Gönüllüleri ya da siyasi partilerde çalışmak isteyen avukat meslektaşlarımızla birlikte işbirliği ve eşgüdüm şeklinde oluşturduk ki çakışmalar, yığılmalar ya da eksik kalmalar yaşanmasın diye. 

“SKM’de 7/24 açık bir ihbar hattımız bulunmakta”

Daha sonrasında bir seçim koordinasyon merkezi oluşturduk. Seçim koordinasyon merkezinde o gün ben koordinatör olarak görev alacağım. Okullarda bulunan, ilçelerde bulunan ya da daha ücra köşelerde bulunan sandıkların başında yaşanan sorunlar ihbar ve destek hattımıza ulaşılmasıyla mobil ekiplerimizi yönlendireceğiz ve sorunları çözmeye çalışacağız. Burada şunu belirtmek istiyoruz. Denizli’de seçim güvenliği hat safhada çok önemli. Bunun içinde birden fazla kuruluş eş güdümlü olarak çalışma yapıyor. Eğer sandıkta bir sorun yaşanırsa o tür kuruluşlara başvurulacağı gibi direk bizim Seçim İzleme Platformuna da başvurulabilir. SKM’de 7/24 açık bir ihbar hattımız bulunacak. O gün orada bulunan görevli avukat arkadaşlarımız olacak. Önceliğimiz tabi akut bir durum olmadığı sürece mesaj yoluyla ulaşılması çünkü aramalar yığıldıkça iletişim kilitlenebilir. İletişim kilitlenirse de çözüm üretemeyiz. Bize ulaşıldığında öncelikle telefonda görevli meslektaşımız sorunların çözümü için bir yol haritası önerecek. Eğer bu konuda yetersiz kalırsa mobil ekiplerimizi doğrudan oraya yönlendirerek orada görevli avukat meslektaşlarımızla birlikte ilgili tutanak, şikayet ve itiraz yollarının kullanılmasını sağlayacağız. 

Biz bu şekilde uygun bir program düşündük. Umarım desteklerinizi verirsiniz. Umarım sandığın iradesi doğrudan sonuçlara yansır.”