DENİZLİ PROTOKOLÜNDEN ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

Denizli protokolü 3 Kasım Engelliler günü sebebiyle yazılı açıklamalarda bulunarak engelleri birlikte aşma mesajı verdiler.

  • 03 Aralık 2020 - 02:10
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

VALİ ATİK'TEN ENGELİLER GÜNÜ MESAJI

Denizli Valisi Ali Fuat Atik, Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Vali Atik, “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.” diyen bir ecdadın mirasçıları olarak asıl engellerin ruhen, bedenen, zihnen koyduğumuz engeller olduğunun bilincinde olmalıyız. “özel gereksinimli bireyler” için hep birlikle çaba harcayarak onların eğitimi, sağlığı ve çalışma hayatı gibi alanlarda bugüne kadar atılan adımlarla yetinmeyip onlar için daha iyi şartlar oluşturmaya gayret göstermeliyiz. Bu bağlamda Birleşmiş Milletler öncülüğünde özel gereksinimli bireyler adına atılacak adımların evrensel bir çerçeveye alınıp takibinin yapılabilmesi amacıyla “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” olarak ilan edilmiştir” dedi. “Bir ülkenin gelişmişlik düzeyini gösteren en önemli husus; tüm vatandaşlarının yaşamlarını eşit şartlar altında, herhangi bir eksiklik duymadan sürdürebilmeleridir” diyen Vali Atik şöyle devam etti, “Atalarımızın bizlere miras bıraktığı kültürümüzde de her zaman ihtiyaç sahibi kişilerin hakları gözetilmiş, onlara yardım eli uzatılmıştır. Bugün de devletimiz, özel gereksinimli bireylerin sosyal ve ekonomik alanlarda fırsat eşitliği için var gücüyle çalışmakta olup bundan sonra da onlara daha iyi şartlar oluşturmak adına çalışmaya devam edecektir. Sosyal devlet ilkesi, tüm vatandaşlar arasında ayrım gözetilmeksizin eşit şartların sağlanmasının güvencesidir. Bunun vazgeçilmez koşulu ise tüm bireylere sunulan hizmetin eşit ve erişilebilir olmasıdır. Devlet olarak bize düşen, özel gereksinimli vatandaşlarımızın haklarını gözeterek karşılaştıkları sıkıntıları asgari düzeye çekmektir. Bizler özel gereksinimli bireyleri sadece bir gün değil her daim hatırlamalı, her alanda onlara yardımcı olmalı, en önemlisi de onlara hepimizin aynı şartlara sahip bireyler olduğunu hissettirmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm engelleri hep birlikte çalışarak aşacağımız, engelsiz bir dünya oluşturmayı temenni eder; tüm özel gereksinimli bireylerin “3 Aralık Dünya Engelliler Günü”nü kutlar; sağlıklı, mutlu ve huzurlu yarınlar dilerim.”

Başkan Zolan’dan Dünya Engelliler Günü mesajı 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. "Birlikte aşamayacağımız hiçbir engel yok" diyen Başkan Zolan, "Bu özel günün engelsiz bir yaşam için farkındalığın artmasına vesile olmasını diliyorum" dedi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, engellilerin sorunlarına dikkat çekmek ve onları daha iyi anlayabilmek için Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında alınan kararla 3 Aralık'ın Dünya Engelliler Günü olarak ilan edildiğini ifade etti. 3 Aralık'ın temsili bir gün olduğunu Büyükşehir Belediyesi olarak yılın her günü engelli vatandaşların sosyal hayata katılımlarının sağlaması amacıyla gayret ettiklerini söyleyen Başkan Zolan, "Engelli kardeşlerimizin toplumsal hayatta karşılaştığı sorunların çözümü ve karşılaşabileceği engelleri ortadan kaldırabilmek için çalışıyoruz" dedi.

Denizli Büyükşehir Belediyesinin engellilere yönelik faaliyetlerinin çok önemli ihtiyaçlara yanıt verdiğini, engellilerin yaşamın her alanında yer alması için çalıştıklarını kaydeden Başkan Zolan, "Birlikte aşamayacağımız hiçbir engel yok. Dünya Engelliler Günü'nün engelsiz bir yaşam için farkındalığın artmasına vesile olmasını diliyorum. Bu bilinçle bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da şehrimizde yaşayan engelli vatandaşlarımıza pozitif ayrımcılık yapmaya devam edeceğiz. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü tebrik ediyor, tüm engelli kardeşlerim ve vefakar ailelerine saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”

BAŞKAN DOĞAN’DAN 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI 

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Doğan, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü, engelli kardeşlerimizi anlama ve onlar için farkındalık yaratma noktasında önemli bir gün. Toplum olarak bilinçli hareket ettiğimiz takdirde engelli hemşerilerimizin hayatını kolaylaştırabiliriz. Bu hepimizin görevlerinden biridir. Herhangi bir engelin olması hayatın dışında olmayı gerektirmez. Engelsiz Yaşam Akademimizde, engelli kardeşlerimize hem meslek öğrenme hem sosyalleşme hem de hayata adapte olma imkânı sağlıyoruz. Oradaki öğrencilerimiz, birçok işte başarı gösterip güzel işlere imza atıyor. Onların bu azmini ve başarılarını gördükçe doğru işler yaptığımızı anlıyoruz. Bizler bu anlayışla, bu düşünceyle engelli kardeşlerimizin her zaman yanındayız. Onlar için ne yapılması gerekiyorsa, gerek yapısal gerek sosyal her şeyi yapmaya hazırız. Ülkemizin en özel parçası olarak gördüğümüz engelli hemşerilerimizin, 3 Aralık Dünya Engeliler Günü`nü kutluyorum” dedi.

BAŞKAN ÖRKİ’DEN ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ile ilgili olarak yayımladığı mesajda, “Hepimiz birer engelli adayıyız. Bu bilinçle belediyecilik hizmetlerimizi engellilerimizi de düşünerek planlıyor ve uyguluyoruz” dedi.

Her yıl 3 Aralık Dünya Engelliler Günü olarak kutlanıyor. Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, bu günle ilgili bir mesaj yayımladı. Herkesin birer engelli adayı olduğuna vurgu yapan Başkan Örki mesajında, “Engellilik, engellilerin ve ailelerinin maruz kaldığı bir sağlık sorunu değil, sosyal boyutlarıyla her birimizi yakından ilgilendiren, olumsuz etkilerini asgariye indirmek için herkesin katkı ve ortak çabasını gerektiren toplumsal bir konudur. Devletimiz hem engelli vatandaşlarımıza hem de onlara bakan yakınlarına önemli destekler sağlamakta. Biz de yerel yönetimlerin temsilcileri olarak her zaman engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak için çalışmalar yapıyoruz. Engelli bireylerin sosyal ve ekonomik hayata katılarak toplumla bütünleşmeleri için her yıl açtığımız el sanatları kurslarında engellilere yönelik eğitimler veriyoruz. Burada ortaya çıkan el emeği göz nuru eserlerin vatandaşlara ulaşması için zaman zaman sergiler açıyoruz. Engelli gençlerimizin yer aldığı tekerlekli sandalye basketbol takımımız profesyonel liglerde mücadele ederken sporcularımız büyük bir gelişim göstererek milli takımlara kadar yükseliyor. Bunun dışında engelli vatandaşlarımızın akülü ve manuel tekerlekli sandalye, dijital hasta yatağı, akıllı baston, konuşan saat ve yürüteç gibi taleplerini karşılıyoruz. Belediyecilik hizmetlerimizi yaparken engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştıracak unsurları ön planda tutuyoruz. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle bu özel günde bütün engellerin sevgi, saygı ve dayanışmayla aşılacağını bilerek, engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine mutlu, huzurlu, güzel günler diliyorum" dedi.

CENGİZ ARSLAN'DAN ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan yayımladığı mesajda, "Engelli bireylerimiz yaşadığımız toplumun değerli birer ferdi ve vazgeçilmez bir parçasıdır. “dedi.

Başkan Arslan Hayatın her alanında karşılaştıkları çeşitli sorunlara rağmen, gösterdikleri üstün gayret, çaba ve azimle büyük işlere imza atan engelli kardeşlerimiz en büyük takdiri ve hürmeti hak etmektedir.

Çameli Belediyesi olarak her zaman bir arada olmaktan, onlara ve ailelerine kucak açmaktan büyük mutluluk duyduğumuz engelli kardeşlerimiz için biz hep burada olacağız. Başkan Arslan Fiziki engellerin değil, kalplerdeki engellilerin sorun olduğu bilincinin tüm topluma yayılmasını; zihinlerdeki engellerin kaldırılmasının ve engelli vatandaşlarımızın bizim bir parçamız olduğu gerçeğinin idrak edilmesini sağlamak, öteden beri bizim öncelikli konularımız arasında olmuştur Bu duygu ve düşüncelerle 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla, tüm engelli  kardeşlerimize sağlıklı ve engelsiz bir yaşam diliyorum