DENİZLİ PROTOKOLÜNDEN BAYRAM MESAJLARI

  • 31 Temmuz 2020 - 10:14
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Denizli protokolü Kurban Bayramı nedeniyle yazılı kutlamalarda bulundu.

OSMAN ZOLAN

Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Başkan Osman Zolan, "Kurban Bayramımız şehrimize, milletimize, İslam alemine ve insanlığa güzellikler getirsin, tüm hemşehrilerime sağlıklı, mutlu ve huzur dolu bir bayram diliyorum" dedi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, toplumsal yardımlaşma ve dayanışma duygularının zirveye ulaştığı, kardeşliğin canlanmasına, birlik ve beraberliğin pekişmesine vesile olan bir bayramı daha hep birlikte karşılamanın huzur ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Başkan Osman Zolan, "Bayramlarımız, millet olma bilincinin en üst seviyede yaşandığı mübarek günlerdir. Bizleri birlik ve beraberlik içinde bugünlere getiren ve yarınlara taşıyacak olan bu değerli ve kutsal günlerimizi, hayatımızın her gününe taşıyabilmek ve gelecek nesillere aktarmak için bir fırsat olarak görmeliyiz" ifadelerini kullandı.

Dargınlıkların ve kırgınlıkların unutulduğu, dostluk ve hoşgörü duygularının güçlendiği, sevinç ve mutluluğun milletçe yaşandığı bu müstesna günlerin iyi değerlendirilmesi gerektiğine dikkati çeken Başkan Osman Zolan, "Bu manevi günlerde, milletimizin birlik ve beraberliği uğruna canını veren aziz şehitlerimizin bizlere emaneti olan ailelerini ve gazilerimizi unutmamalı, küçükler sevindirilip, büyüklerin hayır duaları alınmalıdır" dedi.

Bayramda hemşehrilerini koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerine harfiyen uyup, rehavete kapılmamaları gerektiğini hatırlatan Başkan Osman Zolan, şunları kaydetti: "Bu duygu ve düşüncelerle başta şehit aileleri olmak üzere tüm hemşehrilerimin Kurban Bayramı'nı tebrik ediyorum. Kurban Bayramımız şehrimize, milletimize, İslam alemine ve insanlığa güzellikler getirsin, tüm hemşehrilerime sağlıklı, mutlu ve huzur dolu bir bayram diliyorum."

ŞENİZ DOĞAN

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Kurban Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Kurban Bayramı’nın sağlık, barış, adalet, kardeşlik ve huzur getirmesini temenni eden Başkan Doğan, “Toplumsal hayatımızda önemli bir yeri olan bayramlarda yardımlaşmanın, birlik ve beraberliğin pekiştiğini, paylaşmanın, zenginlikleri bölüşmenin gerekliliğini görüyoruz. Bu anlamlı ve özel günlerde kırgınlıklara, dargınlıklara ve tartışmalara son vererek sevgi ve hoşgörü içerisinde olmalıyız. Sevginin, mutluluğun, huzurun paylaştıkça çoğaldığını, paylaştıkça anlam kazandığını unutmamalıyız. Merkezefendi Belediyesi olarak her bayram olduğu gibi bu Kurban Bayramı’nda da hemşerilerimizin daha rahat, huzurlu, sağlıklı geçirmesini ve belediye hizmetlerine daha kolay ulaşabilmesini sağlamak için hazırlıklarımızı tamamladık, planlarımızı oluşturduk. Bu duygu ve düşünceler ile Merkezefendili ve Denizlili hemşerilerimizin Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum. Kurban Bayramı’nın sağlık, barış, adalet, kardeşlik ve huzur getirmesini, içinde bulunduğumuz zor zamanları, tedbirlere dikkat ederek geride bırakmayı ve gelecek bayramları sevdiklerimizle, hep birlikte sağlık içinde geçirmeyi temenni ediyorum” dedi.

AVNİ ÖRKİ

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Kurban Bayramı ile ilgili olarak bir mesaj yayımladı. Başkan Örki, “Başta şehit aileleri olmak üzere milletimizin ve Pamukkaleli vatandaşlarımızın Kurban Bayramı mübarek olsun” dedi.

Toplumumuzda bayramların önemine değinen Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “Kurban demek paylaşmak demek. Kurban demek dinine, devletine ve milletine adanmış olmak demektir. Kurban ibadeti, bizleri bir taraftan Allah’a yakınlaşmayı, bir taraftan da toplumumuzda kardeşlik, dayanışma ve yardımlaşma bilincinin gelişmesine vesile olmaktadır. Böyle anlamlı, kutlu günlerde birlik ve beraberliğimizi perçinlemeli, barış ve sevgi dolu günler geçirmek için elimizden geleni yapmalıyız. Biz Türk Milleti olarak birlikte çok güçlüyüz. Sevgi dolu, huzur ve mutluluk içinde nice bayramlar geçirmek dileğiyle başta şehit ailelerimiz olmak üzere milletimiz ve Pamukkaleli hemşehrilerimin ve tüm İslam aleminin Kurban Bayramı'nı kutluyor, herkese sağlık ve huzur getirmesini diliyorum” dedi. Koronavirüs salgınına karşı vatandaşların Kurban Bayramı’nda da tedbirleri elden bırakmaması gerektiğinin altını çizen Başkan Örki, “Bayramlarda eş, dost akraba ziyaretleri çok yoğun geçiyor. Ama hepimizin de bildiği gibi aylardır dünyayı kasıp kavuran bir salgınla mücadele ediyoruz. Salgının etkilerini minimize etmek için Ramazan Bayramında olduğu gibi Kurban Bayramı’nda da kurallara uyalım ve salgına karşı kendimizi muhafaza edelim” uyarısında bulundu.

EVİN OĞLU GİBİ OLACAĞIZ

Pamukkale Belediyesi’nin her zaman olduğu gibi Kurban Bayramı’nda da vatandaşların yanında olduğunu dile getiren Başkan Örki, “İlçemizde kurban kesim alanları küçükbaş hayvanlar için Anafartalar, İncilipınar, Kuşpınar, Kınıklı pazaryeri, eski hal alanı, Dokuzkavaklar Merkezefendi Kuran Kursu bahçesi ve büyükbaş hayvanlar için de Akhan Mahallesi Çayır Mevki Duranlar Mezbahanesi olarak belirlendi. Ekiplerimiz burada vatandaşlarımızın yanında olacak. Biz kendimizi evin oğlu gibi görüyoruz. Bu nedenle evinden kurban kesim alanına gitmekte zorlanan özellikle yakını olmayan ya da yalnız yaşayan yaşlılarımız olursa 444 9 220 nolu telefondan bize ulaşabilirler. Biz gelip onları kurbanlıkları ile birlikte aracımıza bindirip, kesilmesi ve parçalanmasına yardımcı olacağız. İşleri bittikten sonra da evlerine kadar ulaştıracağız. Her zaman olduğu gibi Pamukkale Belediyesi olarak Kurban Bayramı’nda da vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

ŞAHİN TİN

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Kurban Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı. Şahin Tin; “Nice medeniyetlere ev sahipliği yapmış, binlerce yıllık şanlı tarihimiz ile birlikte ayakta kalmaya, milletimiz ile birlikte güçlü olmaya, ecdadımızın mirasını gelecek kuşaklara başarıyla taşımaya kararlıyız. Millet olarak sevinçlerimizi paylaşacağız, hüzünlerimizi ise birlikte hafifleteceğiz” dedi.

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Kurban Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı. Milletvekili Şahin Tin; “Denizli olarak iyi ve kötü günde, kolay ve zor zamanda birlik olmayı kenetlenebilmeyi, tek yürek ve tek yumruk hareket edebilmeyi her dönem milletimiz ile birlikte başardık. Denizli bu örnek duruşu ve başarısıyla Türkiye’nin ilerleyişine, güçlü hamlelerine ve vakur duruşuna her zaman ivme kattı” dedi.

“YEGÂNE GÜCÜMÜZ BİRLİĞİMİZ” 

Türk milletinin yegâne gücünün birliği, beraberliği ve kardeşliği olduğunu belirten Milletvekili Şahin Tin; “Dün olduğu gibi bugün de özellikle dünyanın küresel salgınla mücadele ettiği Türkiye’nin de ulusal bir gayret içinde olduğu bu zorlu süreçte de Türk Milleti’nin yegâne gücü birliği, beraberliği ve kardeşliğidir. Ülke olarak birçok zorluklar yaşadık, tuzaklara maruz kaldık, darbe girişimleri ve saldırılarla karşı karşıya bırakıldık, ancak bunların hepsini milletimizin vatanperver bakışı, erdemli duruşu, bir ve beraber oluşu ile yerle yeksan ettik. Yeri geldi ekonomimize savaş açtılar, ezanımıza bayrağımıza devletimize ve bekamıza yönelik her fırsatta saldırmanın yolunu aradılar. Ancak Türkiye’yi dize getiremediler, esir alamadılar, başaramadılar. Kahraman Türk Milleti hiçbir ihanet çetesine, onların hilelerine, tuzaklara ve desiselere pirim vermeyerek, boyun eğmeyerek tüm bunların üstesinden gelmeyi başardı” dedi.

“TÜRKİYE’NİN BİLEĞİNİ KİMSE BÜKEMEZ” 

“Bizler bir oldukça, kardeş oldukça ele ele vererek birlikte Türkiye olmayı sürdürdükçe bizim bileğimizi emin olun kimse bükemeyecek” diyen Milletvekili Şahin Tin; “Türk milleti olarak sevinçlerimizi paylaşmaya, hüzünlerimizi, kederlerimizi daha da hafifletmeye hep birlikte devam edeceğiz. Yaşadığımız (COVID-19) salgın sebebiyle bu sene hac farizasını yerine getirmek için vatandaşlarımız mübarek topraklara da gidemediler, ibadetlerini orada gerçekleştiremediler. Elbette o kutsal ve mübarek mekânın ziyaret edilemeyişi bizleri hüzünlendiriyor. İnşallah bu salgın musibetini yendikten sonra yine o eski günlerde olduğu gibi Kâbe’nin çevresini imanlı, ihlaslı yürekler kuşatacak, dualar, nidalar, tekbirler ve huzur veren ibadetler semaya o kutlu mekândan yine yükselecek” dedi.

“UMUTLARIMIZI DİRİ TUTACAĞIZ, GÜÇLÜ YARINLARA KOŞACAĞIZ” 

“Umutlarımızı diri tutmaya ve daha güçlü yarınlara değerlerimiz ile birlikte koşmaya büyük bir inanç ve cesaretle devam edeceğiz” diyen Milletvekili Şahin Tin; “Türkiye gördüğü adaletsizlikler karşısında asla gözlerini kapamadı. Dünyanın pek çok yerinde zulüm gören ve zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren, baskıya, açlığı susuzluğa ve akıl almaz eziyetlere mahkûm edilen mazlumların kurtuluşuna Türkiye olarak her zaman el uzattık ve bu uğurda mücadele etme kararlılığımızdan asla pes etmedik. Bizler yaratıcımıza, onun bize emaneti olan değerlerimize olan bağlılığımızı her fırsatta tazelemeye, umutlarımızı diri tutmaya ve daha güçlü yarınlara değerlerimiz ile birlikte koşmaya büyük bir inanç ve cesaretle devam edeceğiz” dedi.

“TRAFİK KURALLARINA UYALIM, SALGINA KARŞI TEDBİRİMİZİ ALALIM”  

Bayram vesilesiyle yola çıkacak olanlara uyarılarda bulunan Milletvekili Şahin Tin, korona salgını sebebiyle de maske, mesafe ve hijyen kurallarına herkesin riayet etmesi gerektiğini söyledi. Milletvekili Şahin Tin; “Rahmet ve bereketin nişanesi olan Kurban Bayramı vesilesiyle yollara çıkanların dikkatli olmalarını, belirlenen kurallara riayet etmelerini özellikle istirham ediyorum. Bununla birlikte virüs salgınına karşı daha dikkatli olmamızın önemini, maske, mesafe ve hijyen kurallarına mutlaka riayet etmemiz gerektiğini hatırlatmak istiyorum. Kurban Bayramı’nı özüne uygun yaşamak ve çevremizdekilerin de yaşamasına vesile olmak en büyük temennimiz. Gönüllerimize ferahlık, hanelerimize mutluluk, ülkemize aydınlık saçması dileğiyle, herkesin bayramını en içten dileklerimle tebrik ediyor, sağlık, huzur ve esenlik dolu nice güzel bayramlara kavuşmayı diliyorum” dedi.

ALİ ATLI

Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı, Kurban Bayramı sebebi ile bir kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Atlı mesajında şu ifadelere yer verdi, “Bayramlar;  toplumsal dayanışmanın yaşandığı, birleştirici ve bütünleştirici özelliği ile toplumsal hayatımızda önemli bir yere sahip özel günlerdir.

Özellikle son dönemde ülkemizin içinde bulunduğu atmosfer ulusal dayanışma bilincimizi çok daha önemli hale getirmektedir. Ülke olarak içinden geçtiğimiz bu zor dönemde, bu bayramda sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına dikkat etmemiz gerektiğini hatırlatır ve toplu bayramlaşmalarımızın yapılmamasını rica ediyorum. Bu zor günlerin geçeceği inancı ile hep birlikte kurallara uymalı ve birlikteliğimizin mesafelerin ötesinde olduğunu göstermeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm hemşehrilerimin Kurban Bayramını kutlarken, sağlık ve mutluluk içinde bir bayram geçirmelerini temenni eder, sevgi ve saygılarımı sunarım”

MEHMET ALİ YILMAZ

Kurban Bayramı nedeniyle MHP Pamukkale İlçe Başkanı Av.Mehmet Ali Yılmaz , bir kutlama mesajı yayımladı.

"Sevgi, saygı, dostluk, hoşgörü ve kardeşliğin, birlik, beraberlik ve sosyal dayanışma ve yardımlaşma ve şefkat duygularının zirveye ulaştığı, dini bayramlarımızdan olan mübarek Kurban Bayramı'nı kutlamanın heyecanı ve mutluluğu içerisindeyiz. Bayramlar; insanlar arasında karşılıklı sevgi ve saygı bağlarını pekiştiren, dargınlıkları unutturup barıştıran, kardeşçe kucaklaştıran, milli birlik ve beraberliğimizi pekiştiren, bir arada yaşama arzusunu kuvvetlendiren, milli ve dini duyguların, örf ve adetlerin uygulandığı toplumda millet olma bilincinin güçlendiği, müstesna günlerdir.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm hemşehrilerimizin Kurban Bayramı'nı kutluyor, sağlık, huzur ve mutluluk içinde bir bayram geçirmelerini diliyor, sevgi ve hürmetlerimi sunuyorum."