DENİZLİ PROTOKOLÜNDEN ANNELER GÜNÜ MESAJLARI

Denizli protokolünden anneler günü mesajları...

  • 09 Mayıs 2021 - 13:07
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Başkan Zolan’dan Anneler Günü mesajı

"Annelerimiz; en büyük hazinemizdir"

Yüreği annelik duyguları ile dolu tüm kadınların Anneler Günü’nü kutlayan Başkan Osman Zolan, “Yaşamımızın her anında bizleri koruyan, kollayan, varlıklarıyla hayatımızı anlamlı kılan annelerimiz; en büyük hazinemizdir" dedi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Anneler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Annelerin, sevgi, merhamet, hoşgörü, şefkat ve fedakarlığın özü olduğunu belirten Başkan Osman Zolan, “Karşılıksız emek, fedakârlık ve sevgileriyle bizlere hayat veren ve bir ömür boyu en iyi biçimde yetişmemizi sağlayan annelerimiz, huzurlu aile ortamımızın olmazsa olmazıdır” dedi. Varlıklarıyla bulundukları her ortama güzellik aşılayan annelere sonsuz minnet borçlu olduklarını kaydeden Başkan Osman Zolan, “Annelik, hiçbir değer ya da statüyle kıyaslanamayacak kadar yüce bir duygudur. Yaşamımızın her anında bizleri koruyan, kollayan, varlıklarıyla hayatımızı anlamlı kılan annelerimiz; bizim en büyük hazinemizdir” ifadelerini kullandı.

Tüm zorluklara karşı evlatları için bir ömür mücadele eden annelerin her zaman baş tacı olduğunu vurgulayan Başkan Osman Zolan, şunları kaydetti: “Başta bu cennet vatanın bekası için canını veren kahraman şehitlerimizin anneleri olmak üzere birçok anne bu mutlu günde evlatlarını bağrına basamayacak ve bunun hüznünü derinden yaşayacak. Bu özel günde evlatlarını kucaklayamayacak tüm annelerimizi ziyaret edip hal hatır sormayı ihmal etmeyelim. Bu vesilelerle öncelikle, üzerimde büyük emeği olan rahmetli annemi ve hakkın rahmetine kavuşmuş tüm anneleri saygı, rahmet ve minnetle anıyor, sadece anne olan değil yüreği annelik duyguları ile dolu tüm kadınlarımızın Anneler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum” şeklinde konuştu.

BAŞKAN ÖRKİ: “HER GÜN ANNELER GÜNÜ”

Her yıl Mayıs ayının ikinci haftasında kutlanan Anneler Günü ile ilgili Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “Hayattaki en değerli varlığımız olan annelerimizin fedakarlıklarını bir güne sığdırmak imkansız. Her günü annelerimize anneler günü gibi yaşatmalıyız” dedi.

Milli mücadelenin sembollerinden olan Nene Hatun’un 1955 senesinde “yılın annesi” seçilmesinden sonra ülkemizde her yıl Mayıs ayının ikinci Pazar günü Anneler Günü olarak kutlanmaya başladı. Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, anneler günü ile ilgili olarak bir mesaj yayımladı. “Annelerimizi yılda bir gün değil her gün hatırlamalıyız” diyen Başkan Örki, “Anneler, bir bireyin yetiştirilmesinde en önemli görevi üstlenen maneviyatı ile hiçbir ölçü kalıbına sığmayan sevgisiyle emekleri yadsınamayacak kişilerdir. Annelerimizi, babalarımızı sadece bir günde değil hayatımız boyunca hatırlamak biz evlatların görevidir. Evlatlar olarak bizlere düşen görev, annelerimizi her gün arayıp sorarak, hayatlarını güzelleştirmek, gül yüzlerini güldürmektir. Annelerimizin bizlere verdiği sonsuz sevgi ve emeği gelecek kuşaklara aktarabilmek bizlerin en önemli görevleri arasında yer alıyor. Bu duygu ve düşüncelerle, başta kendi annem, eşim, şehit ve gazilerimizin bizlere emaneti olan kıymetli anneleri olmak üzere karşılıksız sevgi, hoşgörü, fedakarlık, özveri ve emeğin simgesi tüm kadınlarımızın anneler gününü kutluyorum” dedi.

BAŞKAN DOĞAN’DAN ANNELER GÜNÜ MESAJI

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Anneler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Kendisinin de bir anne olarak bu günün anlamını en yoğun şekilde yaşadığını belirten Başkan Doğan, “Sevginin ve emeğin vücut bulmuş hali annelerimiz, insanı insanoğlu yapan değerlerin temelidir. Anneler, dünyadaki karşılıksız sevginin kaynağı, hayata anlam katan en değerli, en özel varlığımızdır. Toplumları oluşturan her kişinin gelişmesinde, büyümesinde bir kadının, bir annenin emeği vardır. Toplumsal huzurun, mutluluğun içerisinde annenin sevgisi, şefkati vardır. Annelerimiz sadece yetiştirdikleri evlatlarına verdikleri eğitimle, ilgiyle değil, çocuklarının geleceği adına verdikleri Cumhuriyet ve özgürlük mücadelesiyle de ülkemizin en büyük teminatı ve güvencesidir. Ülkemize ve dünyamıza kattıklarının, göstermiş oldukları emeklerinin karşılığında fedakâr annelerimize hak ettikleri saygıyı ve sevgiyi göstermek boynumuzun borcudur. Evlat yetiştiren bir anne olarak Merkezefendimizi, çocuklarımızın huzurla, neşeyle ve güvenle yetişeceği bir ilçe yapmak adına var gücüyle çalışan bir belediye başkanı olarak, çocuklarına aşıladıkları vatan, millet, özgürlük sevgisiyle Cumhuriyetimizin kuruluşunu ve bugünlere taşınmasını sağlayan tüm annelerimize şükranlarımı sunuyorum. Bu duygu ve düşünceler ile başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım olmak üzere vatan uğruna evlatları şehit düşen, gazi olan annelerimizin ellerinden öpüyor, tüm annelerimizin Anneler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

BAŞKAN ARSLAN'DAN ANNELER GÜNÜ MESAJI

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, 09 Mayıs Pazar günü kutlanacak Anneler günü nedeniyle mesaj yayımladı.

Başkan Arslan , annelerin sahip olunan en değerli hazineler olduğuna vurgu yaparak mesajında, “Tarifi imkansız bir sevginin ve şefkatin timsali olan, evlatlarını akıllarından ve yüreklerinden bir an dahi çıkartmayan annelerimiz; bizleri dünyaya getiren, hayatımız boyunca en büyük destekçimiz olan, tarifi imkansız değerlerimizdir.

Peygamber Efendimizin ‘’Cennet, Annelerin Ayakları Altındadır’’ hadis-i şerifiyle payelendirdiği, varlıklarıyla hayata anlam katan, sevgi dolu yürekleriyle çocuklarına yol gösteren, onların ülkelerine ve topluma yararlı birer fert olarak yetişmelerinde bir kılavuz görevi gören annelerimizin hakkı hiç bir şekilde ödenemez. Anne sevgisi, sevgilerin en büyüğü, en değerlisidir.

Annelerimizi daima mutlu etmek, emeklerinin boşa gitmediğini göstermek, gurur duyacakları evlatlar olmak, onlar için en büyük armağandır. Annelerimizin gülen yüzleri, bizler için de en değerli hazinedir. Annelerimizi, yılın sadece bir gününde değil her gününde hatırlamalı, hoş tutmalı, sevgi ve saygımızı daima göstermeliyiz.Emsalsiz ve sınırsız sevginin, hoşgörünün, sabrın, en masum ve temiz duyguların timsali, çocuğuna ilgisini, sevgisini, şefkatini ve kol kanat gerişini, doğumdan ölüme kadar geçen sürede karşılık beklemeden fedakarca sürdüren başta Çameli’li  annelerimiz olmak üzere tüm annelerimizin Anneler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor, selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum" ifadelerine yer verdi.

Başkan Atlı’dan Anneler Günü Mesajı

Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı, Anneler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Annelerin toplumun en küçük yapı birimi olan ailenin temeli olduğunu ifade eden Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı, "Anne, toplumun en küçük yapı birimi olan ailenin temelidir. Annelerin mutluluğu, sağlığı, huzuru ve ekonomik özgürlüğü, toplumun gelişmişliğini ve refahını birebir etkilemektedir. Annelerin yetiştirdiği sorumlu bireyler, toplumu ileri taşıyan, üreten ve güçlü bir ülkenin geleceği olurlar. Toplum olarak yarınlarımızın daha güzel ve mutlu olmasını istiyorsak öncelikle aileye yani anneye özel bir önem vermek durumundayız. Annenin şefkati, sevgisi ve yol göstericiliği ilk adımızla başlıyor ve belki de son adıma kadar onun öğretileri ile yolumuza devam ediyoruz. Canıyla can veren, fedakarlıklarıyla örnek olan, sonsuz sevgileri ve şefkatleri ile kalplerimizin en özel yerinin sahibi olan tüm annelerimizin Anneler Günü kutlu olsun" dedi.

Rektör Prof. Dr. Kutluhan’dan Anneler Günü Mesajı

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, “Anneler Günü” münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Mesajında, kıymetli annelerimizin karşılıksız sevgi, emek ve fedakârlığın timsali olduğuna dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Kutluhan, “Annelerimizi sadece bu özel günde değil; hayatımızın her anında hatırlamalı, onlara hak ettikleri değeri daima göstermeliyiz” dedi.

“Yürekleri; sevgi, şefkat, merhamet ve fedakârlık ile dolu olan, bizleri dünyaya getiren, büyüten, yetiştiren, ilk öğretmenimiz olan değerli annelerimiz, aynı zamanda huzurlu bir toplumun temel taşıdır. Karşılık beklemeden sevmenin en güzel örneklerinden biri olan kıymetli annelerimiz, varlıklarıyla hayatlarımıza anlam katarken, şefkat dolu yürekleri ile bizlere doğruya, iyiye ve güzele ulaşmamız konusunda yol gösterirler.

Dünyaya geldiğimiz ilk andan itibaren bizlere doğruluk ve güzellik adına her ne varsa öğreten annelerimizi sadece bu özel günde değil; hayatımızın her anında hatırlamalı, onlara hak ettikleri değeri daima göstermeliyiz. Bizler için gösterdikleri çabalarının karşılığında onları mutlu etmek, gurur duyacakları evlatlar olmak ve emeklerinin boşa gitmediğini göstermek annelerimiz için en büyük armağandır. Onların gülen yüzleri bizler için de en değerli hazinedir.

Yüreklerinde taşıdıkları sınırsız; sevgi, sabır, emek ve fedakârlık ile değeri biçilemeyen başta şehit anneleri olmak üzere tüm annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyor, sağlık, huzur ve mutluluklar diliyorum. Ahirete irtihal etmiş tüm annelerimizi de rahmet ve minnetle yâd ediyorum.

Selam ve saygılarımla”