DENİZLİ PROTOKOLÜNDEN 23 NİSAN MESAJLARI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 102. yıldönümü sebebiyle Denizli protokolünden yazılı kutlama mesajları geliyor. İşte o mesajlar...

  • 23 Nisan 2022 - 00:09
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 102. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Başkan Zolan, “23 Nisan 1920’de ulusal egemenliğimizi tüm dünyaya haykırarak, yarınlarımızın sahibi çocuklarımıza ülkemizin geleceğini emanet edilmiştir” dedi.


Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 102. yıldönümü vesilesiyle bir mesaj yayımladı. 23 Nisan 1920’nin Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu ve demokrasi tarihi açısından mihenk taşı niteliğinde olduğunu belirten Başkan Osman Zolan, "23 Nisan 1920'de tüm dünyaya bağımsızlık aşkı ile millet iradesinin her türlü baskı ve tahakkümden uzak olduğu ifade edilmiştir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı bu anlamlı günü çocuklarımıza armağan ederek yarınlarımıza çok önemli bir ödev yüklemiştir. 23 Nisan 1920’de ulusal egemenliğimizi tüm dünyaya haykırarak, yarınlarımızın sahibi çocuklarımıza ülkemizin geleceğini emanet edilmiştir. Bununla ne kadar gurur duysak azdır" ifadelerini kullandı.

"Çocuklar bizim gözbebeğimiz, geleceğimizdir"

Mesajında çocukları da unutmayan Başkan Osman Zolan, şunları kaydetti: "Bizler ülkemizi Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarabilmek için siz çocuklarımıza yönelik çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak çocuklarımızı her zaman önceliğimiz görüyor çalışma ve hizmetlerimizi bu anlayışla yürütüyoruz. Çünkü çocuklar bizim gözbebeğimiz, geleceğimizdir. Daha ileri ve modern bir Denizli ve Türkiye için hep birlikte gayret edeceğiz. Bu vesileyle bayramımızı gönülden tebrik ediyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere milli mücadelemizin tüm kahramanlarını, bu kutsal topraklar için kanını döken, canını veren vatan evlatlarını şükran ve minnetle anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun.” 


BAŞKAN DOĞAN’DAN 23 NİSAN MESAJI

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Başkan Doğan, çocukların bir ülkenin geleceği olduğunu belirterek, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu anlayışla çocuklara bayram armağan ettiğini söyledi. Doğan, “Bugün 102 yıl önce 23 Nisan 1920’de demokratik, laik ve bağımsız Türk Devletinin temellerinin atıldığı ve halkın kendi geleceğine kendisinin el koyduğu gündür. 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı tüm dünya çocuklarının kardeşçe kutladığı, barış içinde yaşanabilecek bir dünyanın tohumlarının atıldığı ilk ve tek çocuk bayramıdır. Çocuklarımızın bu onurlu görevi en güzel şekilde yerine getireceklerine inanan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk de, bu büyük sevgi ve inancının bir ifadesi olarak bugünü çocuklara armağan etmiştir. ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ sözünün hakkı bütün bir ülke olarak verilmiş ve Atatürk bu sözle her koşulda halkın kendi egemenliğine sahip çıkmasını istemiştir. Bugün bizlere düşen görev de teslim aldığımız bu kutsal emaneti bizden sonra yaşatacak olan nesillere en ileri seviyede teslim etmektir. Çünkü çocuklar bir ülkenin geleceğidir. Bundan dolayı çocuklarımıza sahip çıkmak ülkemizin geleceğine sahip çıkmak anlamını taşımaktadır. Yüzlerinde gülücüklerin, kalplerinde sevgi ve umut çiçeklerinin hiç solmamasını temenni ettiğimiz, bunun için büyük gayret sarf ettiğimiz bütün çocuklarımızın ve Türk Milletinin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, tüm dünya çocuklarının barış ve huzur içinde yaşamasını diliyor ve Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimizi, Kurtuluş Savaşı sürecinde mecliste görev almış tüm mebuslarımızı saygı, sevgi ve minnetle anıyorum” diye konuştu.



PAMUKKALE’DE 23 NİSAN FARKLI YAŞANACAK

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Örki, mesajında, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 102 yıl önce dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan’ı çocuklarımız Pamukkale’mizde çok farklı yaşayacak ” dedi.

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 102'nci yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Türk Milleti zorlu mücadelesini zaferle taçlandırmıştır” diyen Başkan Örki, “23 Nisan tarihi sadece Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışı değil Türk Milleti’nin tüm dünyaya varlığını, bağımsızlığını ispat ettiği gündür. 23 Nisan 1920'de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının ilan edildiği ve Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu günü tüm dünya çocuklarına armağan ettiği bu özel günün anlamı gerçekten çok büyük. 102 yıldır da Türk çocukları bu özel günü anlamına yakışır şekilde bütün dünya çocuklarıyla birlikte sevgiyle, coşkuyla, heyecanla, neşeyle kutlamaya devam ediyor. 23 Nisan’da da biz büyükler olarak söz veriyoruz ki; bize emanet edilen bu güzel vatanı, bize emanet edilen bu anlı şanlı bayrağın göklerde ilelebet payidar kalması ve dalgalanması için mücadelemizi sonsuza kadar sürdüreceğiz. Bu düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşları ve vatanımızı korumak, bayrağımızın ilelebet dalgalanması için canlarını hiçe saymış tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun” dedi.
 
BÜYÜK COŞKU YAŞANACAK

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile ilgili olarak özel etkinlikler düzenlediklerini açıkladı. “Çocuklarımız bu bayramı çok farklı yaşayacak” diyen Başkan Örki, “Pamukkale Belediyesi olarak da çocuklarımızın bayramlarını bu yıl da neşe, eğlence katmaya devam edeceğiz. Anaokul çocuklarımızı Kukuli’yle güldürürken, yüz boyama ve balon oyunlarımızla eğlendireceğiz. İlkokul öğrencilerimizi Lunapark’ta ağırlayarak, o günü neşe içinde oyunlar oynayarak geçirmelerini sağlayıp, birlikte eğlenceli vakit geçireceğiz. Ortaokul öğrencilerimiz için de KYK Stadı’nda spor etkinlikleri düzenliyoruz. Üç farklı yerde, üç özel etkinlikle çocuklarımızın bayramlarını bayram tadında geçirmelerini sağlayacağız. Tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun” diye konuştu.



Başkan Atlı’dan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı

Başkan Atlı: Yeni Nesiller, Cumhuriyetimizin En Büyük Teminatıdır
Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

23 Nisan tarihinin aynı zamanda Türk Milleti’nin bağımsız yaşama iradesinin tüm dünyaya ilan edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 102. kuruluş yıldönümü olduğunu ifade eden Başkan Atlı mesajında şunları kaydetti:
“Türk Milleti’nin esareti kabul etmeyeceğini tüm dünyaya ilan eden Türkiye Büyük Milet Meclisimizin kuruluş tarihi olan 23 Nisan 1920, Cumhuriyet’imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından tüm çocuklara bayram olarak armağan edilmiştir. Dünyada başka hiçbir devlet adamı ülkesinin çocuklarına duyduğu güven ve sevgiyi bu şekilde ifade etmemiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, çocuklara duyduğu güveni onlara sadece bayram armağan ederek değil, dönemi içindeki çağdaş dünyanın tüm eğitim, sosyal ve kültürel imkanlarını bir devlet politikası haline getirerek çocuklara sunmuştur.  Cumhuriyetin ilk yıllarında pek çok Türk çocuğu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet aydınlanmasının imkanları ile yurtta ve dünyada bilimden sanata pek çok önemli başarıya imza atmışlardır.

102 yıl sonra bugün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklarımıza duyduğu güvenin çok daha anlamlı hale gelmesi, çocuklarımızın çağdaş eğitim ile sosyal ve kültürel pek çok imkandan yararlanabildiği bir ortamı yurt çapında tesis etmekten geçmektedir. Aklın ve bilimin ışığında yetişen yeni nesiller, büyük fedakarlıklarla kurulmuş Cumhuriyetimizin ilelebet yaşaması için en büyük teminatımızdır.
Bu duygu ve düşüncelerle; Ulusumuz ve dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 102. kuruluş yıldönümünü kutluyor; bu gurur günlerini bizlere armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum”


Rektör Kutluhan: “23 Nisan, Huzurun ve Güvenin Cihanşümul Bir Yansımasıdır”

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 102. yıl dönümü, ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ münasebetiyle bir mesaj yayımladı. 23 Nisan’ın tüm dünyaya çocuklar üzerinden verilen huzur ve güven dolu cihanşümul bir yansıması olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Kutluhan, çocuklarımızın vizyon sahibi bireyler olarak yetiştirmemizin, kahraman ecdadımıza birer minnet borcumuz olduğunu söyledi. 

“Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı tarih olan 23 Nisan 1920 tarihi, Cumhuriyetimizin olmazsa olmazı konumundaki demokrasimizin de temellerinin atıldığı tarihtir. Esaret altına alınmak istenen bir milletin, milli egemenliğe giden yolda gösterdiği; birlik, beraberlik, azim ve kararlılık, eşine az rastlanır bir örnek olarak tarihe altın harflerle yazılmıştır. 23 Nisan 1920’de açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi, milli iradenin üstünde hiçbir güç tanımayan Milletimizin tam bağımsızlık yolunda ilerleyişinin ilanı olmuştur. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılması, Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğindeki kurtuluş mücadelemizde bir dönüm noktası, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurulmasına giden yolda ise ilk adım olmuştur.

Aziz milletimizi ortak değerler ve ortak bir payda etrafında buluşturan, milli egemenliğin tesis edilmesinde ve Cumhuriyetimizin kurulmasında önemli görevler üstlenmiş olan Gazi Meclisimiz, milletimizin her zaman en büyük güçlükler karşısında dahi kendi iradesi ve gücüyle, bu zorluklara karşı koyabileceğinin her güçlüğü onurlu mücadelesiyle aşabileceğinin en büyük göstergesidir. 

Tam bağımsızlığımızın ve ulusal egemenliğimizin sarsılmaz ifadesi olan yüce meclisimizin açılış gününün Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız ile birlikte tüm dünya çocuklarına bir bayram olarak armağan edilmiş olması, aynı zamanda huzur ve güvenden hareketle tüm dünyaya Türk Milleti olarak verdiğimiz cihanşümul bir mesajımızdır. Tüm dünyada huzuru tesis etmek istiyorsak bunu ancak çocuklarımızı insan hak ve özgürlüklerine saygılı, hoşgörülü, okuyan, araştıran, sorgulayan, çağın teknolojik gelişimlerini takip eden, dünyayı daha da güzelleştirecek fikirler üretebilen bireyler olarak yetiştirerek başarabiliriz. 

Çocuklarımızın edindikleri bilgi, birikim ve yüreklerinde taşıdıkları umutları ülkemizin geleceği adına bizlere güç vermektedir. Çocuklarımızın bu umutlarını güçlü tutmalarında, milli ve manevi değerlerine bağlı, vizyon sahibi bireyler olarak yetiştirilmelerinde hepimize önemli görevler düşmektedir. Bu sorumluluk aynı zamanda vatanımızı kanı ve canı pahasına koruyan kahraman ecdadımıza, şehitlerimize ve gazilerimize birer minnet borcumuzdur. 

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bizlere bağımsızlığımızı armağan eden Gazi Meclisimizin tüm kahraman üyelerini ve Milli Mücadelenin kazanılmasında canlarını ortaya koyan kahraman ecdadımızı rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Bu güzel güne anlam katan geleceğimizin teminatı çocuklarımızın ve tüm Milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularla kutluyorum.



Başkan Tefenlili’den 23 Nisan Mesajı

Denizli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tefenlili Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) kuruluşunun 102. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle bir mesaj yayımladı. TBMM ile egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğuna dikkat çeken Başkan Tefenlili mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Demokrasimizin ve bağımsızlığımızın sarsılmaz simgesi olan TBMM’nin açılışının 102. yıl dönümünü büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz. Mustafa Kemal Atütürk tarafından zor şartlar altında kurulan Meclisimiz, bağımsızlık yolunda en büyük gücümüz olurken, kurulduğu günden bugüne Milletimizin egemenliğinin ve bağımsızlığının en büyük teminatı olmuştur.

Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı millî egemenliğimizin ilan edildiği bu anlamlı gün, aynı zamanda geleceğimizin emanetçileri olan çocuklarımıza verilen büyük bir armağandır. Atatürk bu özel ve anlamlı günü geleceğimiz olan çocuklarımıza armağan ederek onlara verdiği değeri ve onlara duyduğu güveni göstermiştir.

Ulus olarak geçmişte olduğu gibi gelecekte de bu esere daima sahip çıkmak zorundayız. İş dünyası olarak, Milletimizin egemenliğine dayanan yönetim şeklinin daima arkasında olacak, milletimizin iradesinden başka iradeyi tanımayacağız. Güçlü bir Türkiye için de daha çok çalışıp, daha çok istihdam yaratıp daha çok üreteceğiz.

Başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, egemenlik ve bağımsızlığımız için mücadele eden tüm kahramanlarımızı saygı, rahmet ve minnetle anıyor, milletimizin ve geleceğimiz olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum.



ARTIK BİRER BAYRAK OLMUŞ ŞEHİTLERİMİZ, AL BAYRAĞIMIZDAKİ HİLALİN YILDIZIDIRLAR!

Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının yıl dönümü olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Halkın bayramını kutladığı mesajında, şehitlerimizi de unutmadı. Başkan Erdoğan, "Büyük milletin meclisinin 102'nci yaşına ulaştığı bu önemli günde, ülkemiz ve milletimiz ile bayrağımız ve bağımsızlığımız için, bizi biz yapan değerlerimizi korumak uğruna Türkiye'nin bütünlüğüne kast eden hainlerle kahramanca mücadele ederken şehadete eren Denizlili Teğmenimiz Bekir Can Kerek ve silah arkadaşlarına Allah'tan rahmet, başta kederli aileleri ve Türk Silahlı Kuvvetleri'miz ile aziz milletimize ise başsağlığı dilerim. Bizler, tarih boyunca olduğu gibi ve yine tıpkı bugünkü gibi gün gelir bir ölür, bin diriliriz. Gerektiğinde her şeyden vazgeçer can da veririz fakat ne vatanımızı veririz ne de tam bağımsızlığımızdan ödün verir ülkemizden vazgeçeriz!" dedi.

Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan’ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajının devamı ise şöyle: "Verdiği eşsiz mücadele ile, ne derece büyük bir millet olduğunu tarihe kazıyan Türk Milleti, kendi kanıyla var oluş savaşını kaleme aldığı bu büyük destanını, Ankara'da büyük milletin meclisini kurup istiklal iradesine vücut buldurmasıyla taçlandırmıştır. Türkiye Büyük Millet Meclisi'mizin açılmasıyla, yedidüvele karşı milli mücadelemiz yeni bir boyut kazanmış, ulusal Kurtuluş Savaşı'mızla başlayan tarihi süreç, ticari ve ekonomik atılımlar ve devrimler ile sürdürülmüş ve milletimizin tam bağımsızlık sevdasına dönüşmüştür. O günden bugüne yaptıklarıyla Denizli'mizin adını ülke ekonomisinin a takımına yazdıran iş dünyamızın birer neferi olarak bizler de işte o ilk günkü heyecan, ruh ve azimle yol alıyor, ülkemizi yokluktan ve yıkımdan muasır medeniyetler seviyesine kadar çıkaran ecdadımızın izinden gidiyoruz. Şunu iyi biliyoruz ki 'Vatanını en çok seven, vazifesini en iyi yapandır!' İş yapmada değişmez düsturumuz da budur. Bu duygularla, Atatürk'ün önderliğinde Türk'ün dünyaya nam salmış cesareti ve istiklali ile millet iradesinin vücut bulduğu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'mizin kurulduğu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun. Tıpkı İstiklal Harbi'nde bir an bile tereddüt etmeden cepheye koşan 15'liklerin mebuslarıyla kurulan ilk meclisteki çok değerli isimler gibi, bugünün pırıl pırıl küçükleri de yarının memleket sevdalısı seçilmişleri olsun. Bu vesileyle, başta Gazi Mustafa Kemal Paşa ve silah arkadaşları ile kahraman şehitlerimiz olmak üzere vatanı ve al bayrağı ile ülkesi ve milletinin istiklali için bedel ödemiş, can vermişlerimizin aileleri ile, kahraman ordumuz ile güvenlik teskilatlarımızda ülkemize hizmet ederken gazilik mertebesine ermiş yiğitlerimiz ve ailelerine, şükranlarımı sunuyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, başta şehit aileleri olmak üzere gazilerimizle ailelerine ise esenlikler diliyorum. Var olsun Türkiye; var olsun büyük Türk Milleti!"



Eğitim İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Aydoğan mesajında şu ifadelere yer verdi;

Bir yıldönümü olmaktan ziyade ulusça göğsümüzde bir onur nişanı olan 23 Nisan, bizim dünyaya verdiğimiz ders, dünya çocuklarına ise verdiğimiz bir armağandır.

Büyük önder Atatürk ve silah arkadaşlarının liderliğinde ayağa kalkan milletimiz, emperyalistlerin akbabalar gibi başına üşüştüğü bu topraklardan, gelişmiş ülkelere parmak ısırtacak medeniyette bir Cumhuriyet destanı yazmış, bu destanı 23 Nisan ile taçlandırmıştır.
 
Bugün, milletin egemenliğinin sembolü olan Meclis’in kurulmasının, tebaa olmaktan millet olmaya geçişimizin tescillenmesinin, dünyada çocuklara bir bayram hediye eden tek ülke olmamızın yıldönümüdür. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, onu var eden Atatürk’ün tabiriyle “Türkiye milli tarihinin başlangıcı ve yeni bir dönüm noktasıdır.”

Fakat bugün ne yazık ki bu haklı gururumuza derin bir burukluk eşlik etmektedir. Bunun sebebi 100 yılı aşkın süre önce ulusça imza attığımız bu başarılar konusunda bugün geriletilmiş olmamızdır. Gelinen noktada:

Saraydaki bir adamın ağzından çıkan söz ile değil, milletin iradesi olan Meclis ile kendi seçtiğimiz kişilerce yönetilmeye başlamamızın üzerinden bir asır geçtikten sonra neredeyse başladığımız yere dönmüş olmamız kahredicidir. Milletin egemenliğinin üssü olan Meclis sembolikleştirilmiş, ülke fermanı aratmayan KHK’larla yönetilir hale gelmiştir. AKP iktidarları süresince Cumhuriyet’in eğitimden kültüre, sosyal ve demokratik haklardan adalete kadar tüm kazanımları sistematik biçimde geriletilmiştir.
Dünya çocuklarını birbirinden ayırmadan, geleceğin onların ellerinde şekilleneceğinin farkında olarak onlara bir bayram armağan eden tek ülke olmaktan, kendi çocuklarına geleceğe dair düş bile kurduramayan bir ülkeye dönüşüyor olmamız da bugünkü burukluğumuzun başlıca sebebidir.
Çocuklarımız düzgün, adil, bilimsel, laik, kamusal bir eğitim alamamaktadır.
Çocuk işçi sayısı, her geçen gün artmakta, hatta meslek okulları, MESEM’ler, kayıtdışı istihdama göz yumma politikaları vesilesiyle sıradanlaştırılmaktadır.
Ülkenin insan hakları açısından geriletildiği yer çocuklarımızı da vurmakta, onların evrensel haklarını da gasp etmektedir. Birçok çocuğumuz barınmadan sağlığa kadar birçok ana hakkına erişmekten uzaktır.
Ancak bilinsin ki biz, Başöğretmenimizin uslanmaz eğitim neferleri için bu tablo, imkansızlıkları değil sadece gidilecek yolun ne kadar uzun olduğunu göstermektedir.

Parlak geleceğin Atamızın bize emanet ettiği gelecek nesillerin eliyle geleceğini biliyoruz. “Umudumuz gençlerde ve yarının gençleri olan çocuklardadır” diyoruz.
 
Bu özlem ve umutla, önce çocuklarımızın sonra tüm ulusumuzun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, 23 Nisanları tekrar bayram yapıncaya kadar durmadan mücadele edeceğimizin altını çiziyoruz.