DENİZLİ PROTOKOLÜNDEN 19 MAYIS MESAJLARI

Denizli protokolü 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yazılı mesajlar yayınladı. İşte o mesajlar...

  • 19 Mayıs 2022 - 05:24
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Başkan Osman Zolan’dan 19 Mayıs mesajı

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 103 yıl önce Samsun’da yaktığı bağımsızlık ateşinin kısa sürede Anadolu’nun dört bir tarafını sardığını belirten Başkan Zolan, “Denizli’mizde bu bağımsızlık mücadelesinde Ata’sının yanında sapasağlam durmuştur. Ecdadımızla ne kadar gurur duysak azdır” dedi.


Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 19 Mayıs 1919’un Türk milletinin yeniden doğuş destanını yazdığı tarihin başlangıcı olduğunu belirten Başkan Zolan, “Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’da yaktığı bağımsızlık ateşi, tarihe gömülmek istenen bir milletin küllerinden doğuşunun ilk adımı olmuştur. İşte bu ateş kısa sürede Anadolu’nun dört bir tarafını sarmış ve Denizli’mizde bu bağımsızlık mücadelesinde Ata’sının yanında sapasağlam durmuştur. Ecdadımızla ne kadar gurur duysak azdır. Vatanını canından üstün tutan ecdadımızın verdiği zorlu mücadeleler ile Kurtuluş Savaşı’nı kazanan aziz milletimiz bağımsızlığından asla ödün vermeyeceğini tüm dünyaya ilan etmiştir” ifadelerini kullandı.

Mesajında gençlere seslenen Başkan Zolan, şunları kaydetti: "Sevgili gençler, bundan tam 103 yıl önce Ulu Önder Atatürk’ün yaktığı meşale, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma hedefinde yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir. Bu hedefte siz gençlerimize büyük görevler düşmektedir. Aziz şehitlerimizin canıyla, kanıyla yokluklar içinde savunduğu bu kutsal vatan sizlere emanet edildi. Sizlerin de bu emanete sahip çıkarak gelecek nesillere, üzerine artılar koyarak bırakacağınıza inancımız tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere milli mücadelede yer alan tüm kahramanlarımızı, bu vatan uğruna canını veren tüm şehit ve gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyor, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum.”


BAŞKAN ÖRKİ’DEN 19 MAYIS MESAJI

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile ilgili olarak mesaj yayımladı. Başkan Örki, “19 Mayıs 1919 günü Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun’a ayak basmasıyla başlayan bu kutsal yolculuk Cumhuriyet’in kurulmasıyla zafere dönüşmüştür” dedi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 103. Yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “Milli Mücadele’nin başlangıç adımı olan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkmasının üzerinden 103 yıl geçti. Milli mücadelemizin hem resmen hem de fiilen başlatıldığı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 103.yılının coşkusunu yaşıyoruz. Ata’mızın gençlere armağan ettiği bu bayramı, geleceğimize ışık olan gençlerimizin enerjisiyle her geçen yıl daha da bir coşkuyla kutlamaktayız. Tüm millet olarak, bu coşkuyu yaşarken bu topraklarda al yıldızlı bayrak altında özgürce yaşayabilmenin kıymetini unutmuyoruz. Vatan, millet, bayrak uğruna canlarını hiçe sayan tüm ecdadımızı rahmetle yâd ediyoruz. Pamukkale Belediyesi olarak da geleceğimizin ışığı gençlerimizin de her zaman yanında olmaktan da gurur duyuyoruz. Bu duygularla, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, mili mücadelemizde canlarını feda etmiş tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Türk gençliğinin ve milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum” dedi.


BAŞKAN DOĞAN’DAN 19 MAYIS MESAJI

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 103. yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Doğan, “Büyük önder, ebedi başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, bir milletin kaderini değiştirecek olan Kurtuluş Savaşı'nın ilk ateşini yakmak için Samsun'a çıkışının üzerinden 103 yıl geçti. İşte o mücadele bugün, O'nun vatanı ve cumhuriyeti emanet ettiği gençliğimiz gibi hala diri, inançlı ve dimdik ayakta. İnsanlık tarihinin başladığı kadim Anadolu topraklarında 103 yıldır kök salan bir ulu çınar olan özgürlüğümüz ve bağımsızlığımız, Atasının izindeki gençlerimizin ellerinde sonsuza dek yaşayacak. En kıymetli hazinemiz olan istiklalimizi, cumhuriyetimizi sonsuza dek koruyacak olan gençlerimizin ve  vatan sevgisi asla yaşlanmaksızın her daim genç kalan aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve bağımsızlığımızın mimarı tüm kahramanlarımızı minnet ve saygıyla anıyorum. Bayramımız kutlu olsun” dedi.


Başkan Atlı’dan 19 Mayıs mesajı: Özgürlüğün ve bağımsızlığın bayramı kutlu olsun

Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajında şunları ifade etti:

Özgürlük ve bağımsızlığa açılan bir gemi, bundan 103 yıl önce Samsun’a yanaştı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Ulusal Kurtuluş Savaşımızı başlatmak için 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıktı. İşgal altındaki vatan toprağı savunmasız ve yorgundu. Ulu Önder ve silah arkadaşları o gün Anadolu’ya geçerek, vatanın bu çaresiz ve mazlum haline itiraz etti. Bu itiraz bağımsızlık yolunda Türk milletinin umutlarını yeşertti. Samsun’da atılan ilk adım yurdun her yanında umudu büyüterek, Milli Mücadelemize dönüştü.

Milli Mücadele’de verilen canlar ile bastığımız toprağı vatan yapan yüz binlerce şehidin kanı, bugün bizlerin özgür ve bağımsız yaşamasını sağlıyor. Özgürlük ve bağımsızlıktan vazgeçmeyen halkımızın onurlu mücadelesi tarihe altın harflerle yazılmıştır. 19 Mayıs bu yönüyle, halkımızın özgür ve bağımsız yaşama iradesinin simgesidir. “Ben 1919 senesi mayısı içinde Samsun’a çıktığım gün elimde maddi hiçbir kuvvet yoktu.

Yalnız büyük Türk milletinin asaletinden doğan ve benim vicdanımı dolduran yüksek ve manevi bir kuvvet vardı” diyen büyük kurtarıcı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, gençlere şu sözlerle seslenmişti: “Sizler, yani yeni Türkiye’nin genç evlatları! Yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz… Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler, asla ve asla yorulmazlar.” Bu inançla aydın, özgür, demokratik ve bağımsız Türkiye için yorulmadan yürümeye devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle; 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, başta Ulusal Kurtuluş Savaşımızın büyük önderi, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve kahraman şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize saygı ve şükranlarımı sunuyorum.


Rektör Kutluhan: “Gençlerimiz, Ülkemizi Birlik ve Beraberlik İçinde Güçlü Yarınlara Taşıyacaklardır”

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Rektör Kutluhan mesajında bu yıl kuruluşunun 30. yıl dönümünü kutlayan PAÜ’nün; Ülkemizi mutlu, müreffeh ve güçlü bir Türkiye hedefine ulaştıracak değerli gençlerini yarınlara en iyi şekilde hazırlama gayretlerinin 30 yıldır olduğu gibi bugün ve gelecekte de devam edeceğini belirtti.

“Aziz Türk milletinin bağımsızlık mücadelesini başlatan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’a çıkışı ile yakılan bağımsızlık meşalesi o günden bugüne Ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine ulaşma yolculuğunda yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir. Geleceğimizin teminatı gençlerimize olan güvenini her fırsatta dile getirmiş olan Mustafa Kemal Atatürk’ün bu günü gençliğe armağan etmiş olması bu sebeple büyük anlam taşımaktadır.

Aziz Milletimizin, topyekûn, istiklali ve istikbalini korumak için verdiği kurtuluş mücadelesi; vatan ve bayrak sevgisi, birlik ve beraberlik duygusu, bağımsızlık arzusu ve şanlı zaferlerle taçlanmış; Türk milletinin bağımsızlığa olan inancı tüm dünyaya bir kez daha ilan edilmiştir.

Bu yıl kuruluşunun 30. yıl dönümünü kutlayan Pamukkale Üniversitesi’nin; Ülkemizi mutlu, müreffeh ve güçlü bir Türkiye hedefine ulaştıracak değerli gençlerini yarına en iyi şekilde hazırlama gayretlerinin 30 yıldır olduğu gibi bugün ve gelecekte de daima devam edecektir. Pamukkale Üniversitesi olarak bizler de, bilgi ve teknolojinin hızla geliştiği bu çağda, gençlerimizin vatanını ve milletini seven, güncel bilgi ve teknolojileri kullanan, insan temel hak ve özgürlüklerine saygılı, eleştirel düşünebilen, üretken, yenilikçi ve girişimci bireyler olarak yetiştirilmesinde sorumluluklarımızın bilincindeyiz. 30. yaşını kutlayan Üniversitemiz birlikten kuvvet doğar inancıyla çalışmalarını sürdürmektedir. Şehir ile büyüyerek gelişen Pamukkale Üniversitesi, kahraman ecdadımızdan bizlere miras kalan azim ve kararlılık ile bilimden elde ettiği faydaları insanlık yararına teknolojilere dönüştürmeye, ülkemizin tüm alanlardaki ‘Güçlü Türkiye’ hedefine katkı sağlamaya devam edecektir.

Değerli Gençler,

Her şeyin durağan olmaktan çıkıp hızla gelişip değiştiği bir çağda yaşıyoruz. Dijital çağda hızla dönüşen teknolojiler içinde bilimden sanayiye, teknolojiden sanata sizin enerji ve heyecanınıza, sizin arzu ve hayallerinize ihtiyacımız var. Sizler, canları pahasına vatanını ve bağımsızlığını korumuş, verdikleri destansı mücadele ile diğer tüm toplumlara ilham kaynağı ve örnek olmuş bir neslin torunlarısınız. Cumhuriyetimiz ve Devletimizi koruyacağınıza, ülkemizi birlik ve beraberlik içinde güçlü yarınlara taşıyacağınıza olan inancım tamdır. 

Tüm bu duygu ve düşüncelerle, verdiği bağımsızlık mücadelesi ile birçok topluma ilham kaynağı olmuş bu aziz milletin bir evladı olmaktan duyduğum gurur ve mutlulukla, geleceğimizin teminatı olan sevgili gençlerimiz ve Milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum. Başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu cennet vatanı bizlere emanet eden aziz şehitlerimiz ve ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

Selam ve saygılarımla”


Türk Gençliği’nin bayramını kutlayan DTO Başkanı Erdoğan:

“ATATÜRK’ÜN ÇİZDİĞİ YOLDA GENÇLERİMİZİN DAİMA YANINDAYIZ”

Halkın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayan Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, bayram dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Millî Mücadele ateşimizin yakıldığı 19 Mayıs’ın, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından gençlerimize adanması, onlara verdiği değerin göstergesidir. Bizler de gençlerimizi aynı derece önemsiyor ve onların el birliği ile daha güçlü bir Türkiye’ye ulaşma ideali yolundaki çabalarını destekliyoruz; daima yanlarındayız. Onlara, kendilerini iyi yetiştirmeleri ve geleceklerini doğru şekillendirmeleri için rehber olmaya devam ediyoruz” dedi.

DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Ulu Önder Atatürk, 1. Dünya Savaşı sonundaki düşman işgaline karşı 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak milletimiz ve vatansever silah arkadaşlarıyla Millî Mücadele ateşini yakmıştır. Ulusumuzca tam bağımsızlık amacına yönelik başlatılacak Kurtuluş Savaşı için yürütülen yoğun hazırlıklar sonrasında da işgalciler ile iş birlikçileri yenilgiye uğratılmış, bulunduğu asra damgasını vuracak Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur. Tarihe mal olan Lozan Antlaşması ile sonuçlanan askerî ve siyasi dönem, Türkiye’nin ekonomik bağımsızlığa kavuşması ve kalkınmasına yönelik devrimler ve hamlelerle yeni bir ivme kazanan Türk çağının da öncüsü olmuştur. Gazi Mustafa Kemal Paşa, bu anlamlı günü, eli kalem tutacakken silah tutarak cepheye koşan ve henüz hayatının baharındayken 15’li yaşlarında Kurtuluş Savaşımızın kınalı kahramanları haline gelen Türk Gençliği’ne atfederek, diğer ulusların gençlerine de örnek olan gençlerimize verdiği değerin derecesini göstermiştir. Atatürk ‘Gençliği yetiştiriniz… Onlara, ilim ve irfanın müspet fikirlerini veriniz. Geleceğin aydınlığına onlarla kavuşacaksınız’ diyerek, gençlerin iyi yetiştirilmesi gerektiğini de vurgulamıştır. Gençlerimiz, keşfedilmeyi bekleyen en büyük hazinemiz, değerlerimizdir. Bizler de onların öğrenme meraklarına duyarlıyız. Bu kapsamda, Denizli Ticaret Odası olarak çeşitli projeler üretiyor; çalışmalar yürütüyoruz, gençlerimize yönelik kurslar ve eğitimler düzenliyoruz. Bunun yanı sıra memleketimizin daha da kalkınmasına katkı koyabilmeleri için birlikte hareket edebilmelerini sağlamak amacıyla çatı kuruluşumuz olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’mizin uhdesinde 76 kişilik DTO Genç Girişimciler Kurulumuzu oluşturduk. Yeni kuşak girişimciler olarak gelecekte sektörlerinde söz sahibi olarak ekonomimizin can damarı işletmeleri bir önceki kuşaktan devralarak geliştirip büyütecek gençlerimizin daima yanındayız; onlara geleceklerini şekillendirmelerinde yol gösterici olmaya devam ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatan savunmasında şehit düşen kahramanlarımızı, minnetle anıyorum. Vatanı uğruna canını hiçe sayan kahraman gazilerimize de şükranlarımızı sunuyorum. Gençlerimizin ve halkımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.”


Başkan Yılmaz:Türkiye Cumhuriyeti Devleti sonsuza kadar yaşayacaktır!

19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’dan Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlayan kurtuluş mücadelesinin 103.Yıldönümünü kutluyoruz. Ülkemizin kurtuluş mücadelesinde ilk adımın atıldığı bu günde, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ‘Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararı kurtaracak’ sözleriyle Milli Mücadele’yi başlatmıştır. 19 Mayıs, bağımsızlık yolunda Türk Milletinin azim ve kararlılığının önemli bir göstergesi, Atatürk’ün Türk Milletine ve özellikle gençliğe olan inancının bir ifadesidir.

19 Mayıs’ta yakılan bağımsızlık ateşi Türk Milletinin mücadele ruhunu güçlendirmiş ve milletin birbirine kenetlenmesini sağlamıştır. Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasının ardından kurulun Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bugün hala dimdik ayakta durmaya ve geleceğe emin adımlarla yürümeye devam etmektedir. Bu süreçte gençlere büyük görevler düştüğünü düşünen Atatürk, geleceğimizin mirasçıları gençlere bu güzel günü armağan etmiştir. Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığının sonsuza kadar korunmasında, milletimizin birlik ve beraberlik içinde yaşamaya devam etmesinde gençlerimizin ve bizlerin sorumluluğu büyüktür. Bu değerli emaneti yaşatmak ve korumak dileğiyle, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.


Başkan Tefenlili’den 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı

Denizli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tefenlili, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mustafa Kemal Atatürk’ün 103 yıl önce Samsun’a adım atmasıyla başlayan bağımsızlık ve istiklal mücadelesinin başladığına dikkat çeken Başkan Tefenlili açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“103 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk tarafından Samsun’a atılan o adım, şartlar ne olursa olsun milletimizin bağımsızlık ve istiklal için hiçbir mücadeleden kaçmayacağını tüm dünyaya gösterdi. Atatürk’ün yaktığı ateş yurdun dört bir tarafından karşılık bularak bağımsızlığımıza ve vatanımıza karşı olan tüm tehditleri bertaraf etmiştir.

Bugün, 19 Mayıs 1919’da Samsun’da yanan meşale hala yanmakta, zor şartlar altında vatanına ve bağımsızlığına sahip çıkan milletimiz hala bağımsızlığımızın korunması, ülkemizin kalkınması için var gücüyle çalışmaktadır. 

Atatürk, İstiklal mücadelemizin başlangıcı olan 19 Mayıs’ı “Gençlik ve Spor Bayramı” olarak ilan ederek geleceğimizin teminatı ve umudumuz olan gençlere verdiği önemi göstermiştir.

Ümit ediyorum ki gençlerimiz de kendilerine verilen değerin bilinciyle, ideallerinin peşinden kararlılıkla gidecek, vatanlarını ve milletlerini çok severek teslim aldıkları bayrağı gelecek nesillere aktaracaklardır. Ülkemizin yükselmesinde ve muasır medeniyetlerin üzerine çıkma hedefinde kilit rol oynayacak gençlerimize inanıyoruz ve güveniyoruz.

Bu duygu ve düşünceler ile bağımsızlık mücadelemizin önderi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, vatan toprağını uğruna şehit olan kahramanlarımızı şükran, minnet ve saygıyla anıyor, gazilerimize esenlikler diliyorum.”


BAŞKAN GÜNGÖR 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI’NDA MESAJ YAYIMLADI

BAŞKAN GÜNGÖR MİLLİ MÜCADELE ATEŞİ HİÇ SÖNMEYECEK!

AK Parti Denizli İl Başkanı Yücel Güngör, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısı ile bir mesaj yayımladı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak milli mücadele ateşini yaktığını ve o ateşin hiç sönmediğini belirten Başkan Güngör Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 tarihini gençlere ithaf etmesinin çok anlamlı olduğunu Cumhuriyete ve milli iradeye göz dikecek hangi hain olursa olsun; o ateşte yanmaya mahkûm olduğunu vurguladı.

“19 MAYIS 1919 ŞANLI TARİHİMİZİN EN ÖNEMLİ DÖNÜM NOKTASI”

Başkan Güngör 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, tarihini bilen, özüne sahip çıkan ve bunu yeni kuşaklara aktarmayı başaran milletlerin tarihin sonuna kadar var olacağına değindi. Başkan Güngör “Şanlı tarihimizin en önemli dönüm noktalarından olan 19 Mayıs 1919 günü milletimiz için; dört bir yanı kuşatılmış ve taksim edilme planları yapılan aziz vatanımızın bekası için bağımsızlık meşalesinin yakıldığı ve milli mücadelemizin başlangıcı olarak binlerce yıl hiç unutulmayacak büyük bir anlam ifade etmektedir. 103 yıl önce bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Samsun’da yakılan kıvılcım yurdun her köşesini sararak büyüyen bu bağımsızlık ve kurtuluş meşalesi; birlik, beraberlik, cesaret, azim, kararlılık ve inançla yüklü bir milletin uyanışına, şahlanışına vesile olmuş ve eşsiz mücadeleler sonucunda Türkiye Cumhuriyeti’nin mevcudiyeti ile taçlandırılmıştır” şeklinde konuştu.

“VATANINI VE BAYRAĞINI SEVEN GENÇLER YETİŞTİRMEK EN ÖNEMLİ GÖREVİMİZ”

Asırlardır milletimizi ayakta tutan ve en büyük gücümüz olan gençlerimizin, kendine güvenen, bilgili, donanımlı, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, çalışkan, vatan ve bayrak sevdalısı insanlar olarak yetiştirmenin en büyük görevimiz olduğunu biliyoruz. 2 yıldır tüm dünya ile birlikte ülkemizde de etkili olan pandemi sürecinde gerçekleştiremediğimiz kutlamaları bugün gerçekleştiriyoruz. 103’üncü yıl dönümünde Türkiye Cumhuriyeti’ni kurarak bizlere emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, bu aziz vatan için canını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmetle anıyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk gençliğine armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.  

BAĞIMSIZLIK MÜCADELEMİZİN 103. YILDÖNÜMÜ KUTLU OLSUN

Bugün tarihimizin akışına yön veren en önemli dönemeçlerden biri, Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün, Samsun'a çıkarak, bağımsızlık ve özgürlük meşalesini yakmasının, 103. Yıldönümüdür. Ulusumuza kutlu olsun!

Ülkenin kurtuluşunun ancak ulusla birlikte başarılabileceğini gören Mustafa Kemal Atatürk'ün, Samsun'a çıkışı; bağımsızlık hareketinin sembolü olmuştur.  Türk Ulusu, Atatürk'ün önderliğinde kenetlenerek kendi geleceğine el koymuş, Ulusal Kurtuluş Savaşı ile emperyalizme karşı var olma mücadelesi vermiştir.


EĞİTİM İŞ'TEN 19 MAYIS MESAJI

Büyük Önderimiz Atatürk'ün doğum günü kabul ettiği 19 Mayıs, laik, demokratik, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasına uzanan sürecin ilk adımıdır. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Tarihimizi 1919'dan başlatan tarih anlayışını reddediyorum” sözlerine karşılık, 19 Mayıs, ulusumuzun zihninde emperyalizme karşı bağımsızlık, saltanat ve hilafete karşı demokrasi savaşının adı olarak yer etmiştir.

Bugün, Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşlarının, emperyalistlerin oyuncağı haline gelmiş ve çağın gerisinde kalmış bir imparatorluktan; bağımsız, çağdaş bir ülke yaratmasını hala hazmedemeyenlerin olduğu açıktır. Tek adam rejimi ve bu rejimin kuklaları Cumhuriyet’i ve kazanımlarını açık biçimde hedef almakta; devrim yasaları çiğnenmekte, Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda oluşturulan çağdaş bilim ve eğitim hedefi terk edilmektedir.

Atatürk’ün bugünü armağan ettiği, geleceğimiz olan gençlerimiz ise eğitimden, çalışma yaşamına kadar birçok sorunla karşı karşıyadır. Eğitimin hızla ticarileştirilip paralı hale getirilmesiyle milyonlarca gencimiz eğitimden kopmuş, güvencesiz çalışma koşullarıyla emek sömürüsüne maruz bırakılmıştır. 

4 gencimizden 1'inin işsiz olduğu, Avrupa'daki yaşıtları dünyayı gezerken bizim gençlerimizin istediği kitapları alabilmek için bile yaz boyu çalıştığı, gençlerimizin yarısından fazlasının yurtdışında yaşama hayali kurduğu böylesi bir dönemde siyasi iktidar, baskıcı ve otoriter uygulamalarıyla gençlerimizin geleceğini karartmaya çalışmaktadır. İktidarın gerici ve piyasacı politikalarına yüksek enflasyon da eklenince, gençlerimiz için eğitime, sağlığa, kültür-sanata, spora ulaşmak bile büyük uğraş ister hale gelmiştir.   

Ama umut da var. Çünkü bu göz gözü görmez siste bile gideceğimiz yolu ezbere biliyoruz; Mustafa Kemal Atatürk’ün ve yol arkadaşlarının yolu.

Unutmayalım; Atatürk, geleceğimizi gençlerimize; gençliği ise biz öğretmenlere emanet etmiştir. Aydınlık bir Türkiye’yi tekrar örmek, kuşkusuz bu mirasa sımsıkı sarılmaktan geçmektedir. Ülkenin başına her garabeti getirenler, "Hepimiz aynı gemideyiz" tekerlemesini söyleyedursun, bizlerin olduğu tek gemi, şaşmaz rotasıyla Bandırma Vapuru'dur.

Eğitim-İş, şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da Atatürk’e, O’nun devrim ve ilkelerine, Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ne ve kazanımlarına, çağdaş, bilimsel, laik, demokratik, kamusal eğitime ve gençlerimize her şeye rağmen sahip çıkacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle ulusumuzun Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, başta yüce önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bize bağımsızlığımızı kazandıran Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını saygı ile anıyoruz.

Namık Kemal AYDOĞAN Şube Başkanı