DENİZLİ PROTOKOLÜNDEN 19 MAYIS MESAJLARI

Denizli protokolü 19 Mayıs nedeniyle yazılı kutlama mesajları yayınladı. İşte o mesajlar...

  • 19 Mayıs 2021 - 06:35
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

19 Mayıs Ulusal Kurtuluşun ilk adımı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca'dan 19 Mayıs mesajı:

“Biz her şeyi gençliğe bırakacağız...

Geleceğin ümidi, ışıklı çiçekleri onlardır. Bütün ümidim gençliktedir”

Bugün, inanç ve kararlılıkla tam bağımsız bir ülke sevdası uğruna, Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde başlatılan Ulusal Kurtuluş Mücadelemizin ilk adımı olan 19 Mayıs 1919’un 102. yıldönümü...

Bugün emperyalist güçlere karşı özveriyle yürütülen mücadelenin yıl dönümü... Bağımsızlığa giden yolun bir nişanesi olan 19 Mayıs, tarihin akışını değiştirmiş ve dünyaya örnek olmuştur.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından geleceğimizin teminatı gençlerimize hediye edilen 19 Mayıs bugün de aynı coşku ve umutla kutlanmaya devam etmektedir. Gençlerimizin bu emanete sahip çıkarak; Atatürk’ün ilkeleri ışığında yarınlarımızı inşa edeceğine yürekten inanıyorum.

Bugün olumsuzlukların, hak ihlallerinin, yoksulluk ve adaletsizliğin yaşandığı örgütlü kötülük günlerinden geçmekteyiz. Dünya genelinde pandemi yaşanması, ülkemizde Atatürk ilkeleri ve demokrasi hiçe sayılarak hayata geçirilen tek adam yönetimi ve ekonomik kriz, işsizlik ve pek çok sorun umutsuzluğa yol açıyor. Ancak geçmişimizden aldığımız güçle gençlerimizle birlikte bu umutsuzluğu defedeceğiz.

Bilim ile teknoloji ile dayanışma ile aşamayacağımız hiçbir sorun yoktur. Gençlerimizle birlikte bizler aynı azim ve kararlılıkla “hak, hukuk ve adalet” mücadelemizi sürdürecek ve demokrasiyi tekrar bu ülkenin temeli yaptığımız yarınlara kol kola yürüyeceğiz.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun!

VALİ ATİK’TEN 19 MAYIS MESAJI

Denizli Valisi Ali Fuat Atik, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Valmi Atik mesajında şu ifadelere yer verdi, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışı, millet olarak varlığımızı güçlendiren, umutlarımızı canlandıran ve zaferlerle dolu şanlı tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biridir. Milletimizin yeniden varoluş mücadelesinin ilk adımı olan 19 Mayıs, tarih boyunca hep yükseklerde tuttuğumuz bağımsızlık sevdamızın bir yansıması olarak içinde bulunduğu şartlar karşısında istiklal mücadelesini fiilen başlatmak ve yeni bir devletin kuruluşu yolunda ilk kıvılcımı yakmak amacıyla yola çıkarken; milletin, vatan sevgisinden ve hür yaşama kararlılığından güç almıştır. Mustafa Kemal Atatürk, geleceğimizin teminatı olan gençlerimize olan inancını ve güvenini her fırsatta dile getirmiş ve “Gençler! … Cesaretimizi güçlendirip devam ettiren sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık meziyetinin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli sembolü olacaksınız. ” diyerek bu güveni açıkça ifade etmiştir. Sevgili gençler, aziz şehitlerimizin canları pahasına savundukları bu mukaddes vatanın geleceği, istiklal şuuruyla yetişen sizlere emanet edildi. Türkiye’nin uygarlık yolunda durmadan ilerleyebilmesinin en büyük güvencesi sizlersiniz. Bu bilinçle milletimize, devletimize, millî ve manevi değerlerimize sahip çıkarak ülkemizi daha huzurlu, daha müreffeh yarınlara ulaştırmanın gayreti içerisinde olacağınıza inanıyor, sizlere güveniyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi, rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, gençlerimizin ve tüm halkımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum.”

Başkan Osman Zolan’dan 19 Mayıs mesajı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 19 Mayıs 1919'un Türk milletinin şanlı tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu belirtti.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşını başlatmak üzere Samsun’a çıkışının 102. yıldönümünü büyük bir coşku ile kutladıklarını ifade eden Başkan Zolan, 19 Mayıs 1919'un Türk milletinin şanlı tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu belirtti. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 102 yıl önce yakılan kurtuluş meşalesi ile bir milletin var olma mücadelesinin başladığını kaydeden Başkan Zolan, şunları kaydetti: "Aziz milletimiz Kurtuluş Savaşı'nda tüm zorluklara rağmen kahramanlık destanları yazarak hür ve bağımsızlığından asla taviz vermeyeceğini tüm dünyaya kanıtlamıştır. Denizlimiz ise bugün, Müftü Ahmet Hulusi Efendi'nin fetvasıyla başlayan süreçte Atası'nın yanında omuz omuza mücadele etmesinin onur ve gururunu yaşamaktadır.

Sevgili Gençler,

Şehitlerimizin kanlarıyla kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceği sizlere emanet edildi. Milli ve manevi değerlerine bağlı, çalışkan, dürüst ve yeniliklere açık bir niteliğe sahip olmanız devlet ve millet olarak en önemli amacımızdır. Bu vatan nasıl ki atalarımız tarafından bizlere emanet edildi siz de yarınlara bu toprakları sapasağlam bırakacaksınız. Bundan hiç kuşkumuz yok. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere milli mücadelede yer alan tüm kahramanlarımızı, vatan uğuruna kanını ve canını veren tüm şehit ve gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyor, geleceğimizin gözbebeği siz değerli gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum."

BAŞKAN ÖRKİ’DEN 19 MAYIS MESAJI

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile ilgili olarak yayımladığı mesajda “Cumhuriyetimizi ilelebet payidar kılacak umudumuz gençlerimizin ve milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum” dedi.

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile ilgili olarak bir mesaj yayımladı. “19 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde silah arkadaşlarının ve Türk Milleti’nin destekleri sayesinde milli mücadele ruhuyla bir destan yazılmış, Türkiye Cumhuriyeti Devleti tüm dünyaya bağımsızlığını kabul ettirmiştir” diyen Başkan Örki, “19 Mayıs, Türk Milleti’nin bağımsızlık yolunda Samsun’da yakılan özgürlük meşalesi, bağımsızlık yolunu aydınlatan ışık olmuştur. Gazi Mustafa Kemal’in gençlere emanet ettiği bu önemli günün 102. yılına ulaşmanın gururu ve coşkusunu yaşıyoruz. Türk gençliğinin kendisine emanet edilen bu vatanı, sonsuza dek koruyacağına ve daha da ileriye taşıyacağına inancımız tamdır. Bizler, gençlerimizin geleceğimizin teminatı olduğunu biliyor ve bu düşüncelerle Pamukkale Belediyesi olarak eğitime büyük önem veriyoruz. Gençlerin kendilerini geliştirmeleri için bir çok projeyi hayata geçirdik, geçireceğiz. Her zaman gençlerimizin yanında yer almaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile bugüne kadar vatan için canlarını veren aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyorum. Cumhuriyetimizi ilelebet payidar kılacak umudumuz gençlerimizin ve milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum” dedi.

BAŞKAN DOĞAN’DAN 19 MAYIS MESAJI

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 102. yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Başkan Doğan, “Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan başlattığı özgürlük hareketi, tüm yurda yayılmış, milletimizin azim ve kararlılıkla girdiği milli mücadele zaferle sonuçlanmıştır. 19 Mayıs, ulusumuzun yeniden doğuş günüdür. Bağımsızlığını büyük bir mücadele ile kazanan bu ülkeyi muasır medeniyetler seviyesine taşıyacak olanlar da geleceğimiz olan gençlerimizdir. ‘Bütün ümidim gençliktedir’ diyen Atatürk, binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti’ni çok güvendiği gençlere emanet etmiştir. Bir millet, gençlerini iyi yetiştirebildiği ve onlara imkânlar sunduğu takdirde gelişir ve ilerleyebilir. Yakın bir gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak ve Türkiye Cumhuriyetimizi omuzlarında yükseltecek olan gençlerimize her zaman güvendik ve güvenmeye de devam edeceğiz. Bu duygu ve düşünceler ile gençlere armağan edilen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 102. yıldönümünde Cumhuriyetin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor ve başta Merkezefendili ve Denizlili hemşehrilerimin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum” dedi.

Başkan Atlı: Özgürlüğün ve bağımsızlığın bayramı kutlu olsun

Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajında şunları ifade etti:

Özgürlük ve bağımsızlığa açılan bir gemi, bundan 101 yıl önce Samsun’a yanaştı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Ulusal Kurtuluş Savaşımızı başlatmak için 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıktı. İşgal altındaki vatan toprağı savunmasız ve yorgundu. Ulu Önder ve silah arkadaşları o gün Anadolu’ya geçerek, vatanın bu çaresiz ve mazlum haline itiraz etti. Bu itiraz bağımsızlık yolunda Türk milletinin umutlarını yeşertti. Samsun’da atılan ilk adım yurdun her yanında umudu büyüterek, Milli Mücadelemize dönüştü.

Milli Mücadele’de verilen canlar ile bastığımız toprağı vatan yapan yüz binlerce şehidin kanı, bugün bizlerin özgür ve bağımsız yaşamasını sağlıyor.  Özgürlük ve bağımsızlıktan vazgeçmeyen halkımızın onurlu mücadelesi tarihe altın harflerle yazılmıştır. 19 Mayıs bu yönüyle, halkımızın özgür ve bağımsız yaşama iradesinin simgesidir. “Ben 1919 senesi mayısı içinde Samsun’a çıktığım gün elimde maddi hiçbir kuvvet yoktu.

Yalnız büyük Türk milletinin asaletinden doğan ve benim vicdanımı dolduran yüksek ve manevi bir kuvvet vardı” diyen büyük kurtarıcı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, gençlere şu sözlerle seslenmişti: “Sizler, yani yeni Türkiye’nin genç evlatları! Yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz… Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler, asla ve asla yorulmazlar.” Bu inançla aydın, özgür, demokratik ve bağımsız Türkiye için yorulmadan yürümeye devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle; 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, başta Ulusal Kurtuluş Savaşımızın büyük önderi, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve kahraman şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize saygı ve şükranlarımı sunuyorum.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’dan ‘19 Mayıs’ Mesajı

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Rektör Kutluhan, mesajında; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs’ta Samsun’da yaktığı kurtuluş meşalesinin, ülkemizin yerli ve milli teknoloji üretimi ile savunma sanayiindeki atılımları noktasında ‘Güçlü Türkiye’ yolculuğunda yolunu aydınlattığını ifade etti. PAÜ Rektörü Kutluhan, ayrıca; PAÜ’nün, kahraman ecdadımızdan bizlere miras kalan azim ve kararlılıkla, bilimden elde ettiği faydalar ile bu yolculuğa katkı sağlamaya devam edeceğini dile getirdi.

“Türkiye Cumhuriyeti’ne giden yolda ilk ve en anlamlı adım olan Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’a çıkması, tarihin tozlu sayfalarına gömülmek istenen bir milletin özgür, çağdaş ve müreffeh yarınlarına attığı ilk adımdır. Bu anlamlı adımdan 102 yıl sonra bugün ülkemiz yerli ve milli teknolojileri ile ‘Güçlü Türkiye’ hedefine, o ilk adımdan aldığı cesaret ve kararlılıkla, emin adımlarla yürümektedir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’da yaktığı kurtuluş meşalesi ile aziz milletimiz bağımsızlık mücadelesini başlatmıştır. Halen yüreklerde yanmaya devam eden o meşale, ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine ulaşma yolculuğunda yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir. Geleceğimizin teminatı gençlerimize olan güvenini her fırsatta dile getirmiş olan Mustafa Kemal Atatürk’ün bu günü gençliğe armağan etmiş olması bu sebeple büyük anlam taşımaktadır.

“Yerli ve milli teknoloji üretimleri ile savunma sanayiindeki atılımlar gençlerimizin ufkunu ortaya koymaktadır”

Aziz Milletimizin, topyekûn, istiklali ve istikbalini korumak için verdiği kurtuluş mücadelesi; vatan ve bayrak sevgisi, birlik ve beraberlik duygusu, bağımsızlık arzusu ve şanlı zaferlerle taçlanmış; Türk Milletinin bağımsızlığa olan inancı tüm dünyaya bir kez daha ilan edilmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti’nin yerli ve milli teknoloji üretimleri ile savunma sanayiindeki atılımlarının genç nesillerimiz tarafından ortaya konuluyor olması bizler için ayrıca bir gurur vesilesidir. Bu atılımlar gençlerimizin gelecek ufkunu da ortaya koymaktadır. Pamukkale Üniversitesi olarak bizler de, bilgi ve teknolojinin hızla geliştiği bu çağda, gençlerimizin vatanını ve milletini seven, güncel bilgi ve teknolojileri kullanan, insan temel hak ve özgürlüklerine saygılı, eleştirel düşünebilen, üretken, yenilikçi ve girişimci bireyler olarak yetiştirilmesinde sorumluluklarımızın bilincindeyiz. Bilimin farklı alanlarında, ekonomide, sanayide, teknolojide, kültürde, sanatta ve sporda, ülkemizi ve vatandaşlarımızı layık olduğu; mutlu, müreffeh ve güçlü bir Türkiye hedefine ulaştıracak değerli gençlerimizi yarına en iyi şekilde hazırlama gayretimiz, çeyrek asrı geride bırakan Üniversitemizde dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de devam edecektir. Birlikten kuvvet doğar inancıyla çalışmalarını sürdüren, şehir ile büyüyerek gelişen Pamukkale Üniversitesi, kahraman ecdadımızdan bizlere miras kalan azim ve kararlılık ile bilimden elde ettiği faydaları insanlık yararına teknolojilere dönüştürmeye, ülkemizin tüm alanlardaki ‘Güçlü Türkiye’ hedefine katkı sağlamaya devam edecektir.

“Gençlerimiz, ülkemizi birlik ve beraberlik içinde güçlü yarınlara taşıyacaklardır”

Sevgili Gençler,

Her şeyin durağan olmaktan çıkıp hızla gelişip değiştiği bir çağda yaşıyoruz. Bu hızlı akış içinde bilimden sanayiye, teknolojiden sanata sizin enerji ve heyecanınıza, sizin arzu ve hayallerinize ihtiyacımız var. Sizler, canları pahasına vatanını ve bağımsızlığını korumuş, verdikleri destansı mücadele ile diğer tüm toplumlara ilham kaynağı ve örnek olmuş bir neslin torunlarısınız. Cumhuriyetimiz ve Devletimizi koruyacağınıza, ülkemizi birlik ve beraberlik içinde güçlü yarınlara taşıyacağınıza olan inancım tamdır. Kahraman ecdadımızın, 18 Mart, 19 Mayıs ve 30 Ağustos ruhunu yüreklerinde taşıyan torunları olarak bizler ve bu aziz millet,  15 Temmuz’da yine aynı ruhla birlik ve beraberlik içinde mücadele etmiş, demokrasimize ve millet iradesine göz dikenlere imkân tanımamıştır.

Tüm bu duygu ve düşüncelerle, verdiği bağımsızlık mücadelesi ile birçok topluma ilham kaynağı olmuş bu aziz milletin bir evladı olmaktan duyduğum gurur ve mutlulukla, geleceğimizin teminatı olan sevgili gençlerimiz ve Milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum. Başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu cennet vatanı bizlere emanet eden aziz şehitlerimiz ve ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

Selam ve saygılarımla”

BAŞKAN ARSLAN'DAN 19 MAYIS MESAJI

Çameli  Belediye Başkanı Cengiz Arslan  19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

 Kurtuluş Savaşının başlangıcını simgeleyen 19 Mayıs 1919'da, Türk Milletinin gösterdiği irade, azim ve kararlılığın tüm dünyaya örnek olduğunu, milletimizin istiklal ve istikbaline her koşulda sahip çıkacağını tüm dünyaya ilan ettiğini belirten Başkan Arslan  "Samsun'da yakılan istiklal meşalesi, milletimiz iradesiyle Cumhuriyetimizin kuruluşuyla sonuçlanmıştır" ifadesini kullandı.

"İstiklal mücadelemizin sembolü olan 19 Mayıs'ın, Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesi, geleceğimizin teminatı ve umudumuz olan gençlere verilen önemin göstergesidir. İstiklal ki, gençlerimizin en önemli şuurudur. Gençlerimiz bugünden daha güzel yarınlarımız için hem teminatımız, hem gücümüz, hem de umudumuzdur. Onların her bakımdan donanımlı, bizim bugün onlara verdiğimiz eğitim ve önemle oluşacaktır. Biz gençlerimizin canları pahasına vatanımıza, milletimize sahip çıkacağına şüphesiz inanıyoruz. Bu inanç bizde güven duygusunu da oluşturuyor. Milletimizin temelinde yatan en hakiki güçlerden biri de budur. Kurtuluş Savaşı'mızı zafere ulaştıran irade kararlılık ve inanç tüm gençlerimizin içinde saklıdır. Tüm imkanlarımızı seferber ettiğimiz genç nesillerimiz, vatanımızı en iyi şekilde koruyacak; ilimize, ilçemize sonsuza dek sahip çıkacaktır. Bizler bunun için gençlik merkezlerimizi donatıyor, imkanlarımızı her geçen gün artırıyoruz. Çünkü biliyoruz ki, biz tüm bu yaptıklarımızı, emeklerimizi yine gençlerimize emanet edeceğiz. Onlar bizim inançlarımızın da emanetkarı olacaklardır. Her gencimizin fikrini olan ihtiyacımız, aynı zamanda bizim gücümüzdür. Kapımız gençlerimize her daim açıktır. Biz beraber yol alacağımızın bilincindeyiz. Tüm bu düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum. Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımız için mücadele eden tüm kahramanlarımızı rahmetle yad ediyorum. Tüm gençlerimizin tüm Vatandaşlarımızın bayramını içtenlikle kutlayarak, saygılar sunuyorum.

AKIŞIK'TAN ŞİİRLİ KUTLAMA MESAJI

İYİ Parti Denizli İl Başkanı Raziye Akışık 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayarak günün anlamını anlatan ‘Bandırma Vapuru’ isimli şiiri okudu.

İYİ Parti Denizli İl Başkanı Raziye Akışık 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayınladı. Güne özel ‘Bandırma Vapuru’ şiirini de okuyan Akışık, “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsuna çıkışının 102’inci yıl dönümünde tüm Denizli halkının, milletimizin ve Atatürk gençliğinin bayramı kutlu olsun” dedi.

Akışık, “Pandemi koşulları nedeniyle eskisi gibi geçmeyen milli bayramlarımızın anlam ve önemini gençlere aşılamak amacıyla her şeyi yapıyoruz. 19 Mayıs 1919’da Samsun’da göndere çekilen İstiklal Bayrağı, Amasya’dan, Erzurum’dan, Sivas’tan geçerek yurdun dört bir yanında dalgalandı. Yeniden diriliş ruhu ile ortaya çıkan ve tek yol zafer parolasıyla yakılan istiklal meşalesinin ateşini tüm dünyaya ilan edildi. Anadolu insanı tek yürek olmuş, Kurtuluş Savaşı’nın destansı mücadelesiyle Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur. 102 yıl önce verilen bu mücadelede gösterilen gayretler, bu mücadeleler Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün genç nesillerin yaşayacakları Türkiye’yi inşa etmek içindi. En büyük zenginliğimiz, umudumuz, geleceğimiz olan gençler o gün olduğu gibi bugünde Türkiye’nin adını duyuracak, o zaman gösterdiğimiz azmi tekrar tekrar gösterecek ve Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet müdafa ve muhafaza edecektir. Geleceğimiz olan gençlerimizin bayramını kutluyor, vatan için mücadele eden başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını ve kahramanlarımızı rahmetle anıyorum” diye konuştu.

İYİ Parti Denizi İl Başkanı Raziye Akışık’ın okuduğu Bandırma Vapuru adlı şiiri de günün anlam ve önemini özetledi.

BAŞKAN GÖKCE'DEN 19 MAYIS MESAJI

İyi Parti Merkezefendi İlçe Başkanı Mehmet Ertuğrul Gökce, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Gökce "19 Mayıs, 'geldikleri gibi giderler' diyenlerin ve gelenleri gönderen yiğitlerin günüdür" dedi.

Başkan Gökce mesajında, "Anadolu, tarihi boyunca çok savaş gördü. Ama yaşanan hiçbir savaş, neredeyse tüm emperyalist ülkelerin aynı anda bu toprakları ele geçirmek istemesi kadar büyük olmadı. Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a ayak basması, küllerinden yeniden doğmaya çalışan bir milletin dünyada emperyalizme karşı verilen savaşın en büyük adımıdır. 102 yıl önce atılan bu adım; işgalci zihniyetlere karşı bir milletin tarihini yeniden yazan ve tüm mazlum ülkelere model olan bir kahramanlık destanıdır.

19 Mayıs; geldikleri gibi giderler diyenlerin ve gelenleri gönderenlerin günüdür. Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak sadece bir ülkeyi kurtarmadı, Türk neslini de kurtardı. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda şehit düşen tüm kahramanlarımızın mekanları cennet olsun. Milli mücadeleye inanan ve tam bağımsız Türkiye özlemi duyan herkesin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun" ifadelerine yer verdi.

ODABAŞIOĞLU'NDAN 19 MAYIS MESAJI

CHP Denizli İl Gençlik Kolları Başkanı Tugay Odabaşıoğlu'nun 19 Mayıs mesajı:

1919 , 19 Mayıs günü;

-Harap düşmüş bir milletin zafere giden yolu ,

-Cehalete,Sefalete karşı savaşın günü

-Emreyalizme ve yerli işbirlikçilerine karşı direnişin başlangıç günü

-Sömürgecilik ve Mandacılığa karşı direnişin günü

-Dirilişin günü ,

-Umudun ,Zaferin,Birlikteliğin ,Varoluşun günüdür.

102. Yıl dönümde geçtiğimiz yolları asla unutmayıp geleceğimize yön veriyoruz .

Hiç bir millete ; Mustafa Kemal gibi komutan ve silah arkadaşları , gözünü kırpmadan ölüme giden askerler ,vatanı için gece gündüz durmadan direnen kadınlar armağan olmamıştır .

Bizlere bu gururu yaşayan başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere , tüm şehitlerimiz ve gazilerimizi sonsuz minnet duygularımla 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı kutlarım .

1919 yılında bir milletin bağımsızlığına engel olmaya çalışan bir VİRÜS vardı ,EMPERYALİZM ...

Günümüzde ise bizlere Milli Bayramlarımızı coşkuyla kutlamamıza engel olan tek virüs keşke sadece Koronavirüs olsaydı .

Bu önemli Milli bayramlarda kendilerine milli deyipte ,kutlamalara engel olan ,Bu günlerin mimarı olan ATATÜRK ve silah arkadaşlarına yok sayan VİRÜSLER de unutmasınlar ki ;

Atalarımız ,

19 Mayıs 1919 ‘da emperyalizm virüsüne başkaldırıp , 9 Eylül’de nasıl bu topraklardan temizlediyse,

İkinci Zafer onların torunları olan BİZLERE helaldir.Bu süreç bittiğinde Koronavirüs ile beraber sizlerden de kurtulacağımıza eminiz .

Özlemle , Minnetle...

19 Mayıs Atatürk’ü Anma ,Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun

KUTLU BİR GÜNÜN ADI

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Denizli İl Başkanı Ziya Gökalp, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

19 Mayıs’ın kutlu bir günün adı olduğunu belirten Gökalp, “19 Mayıs, yorgun ve fakir düşmüş bir milletin vatanını sahiplenerek, geleceğini yeniden şekillendirmeye giriştiği kutlu bir günün adı olmuştur.Bugün 102. yılını kutlayacağımız, Atatürk’ün Samsun’a çıkarak milli mücadele ateşini yakması ile başlayan kıvılcımın, dünyada emsali görülmemiş bir kurtuluş, varoluş, diriliş hareketine dönüşmesi ve alevlenerek, emperyalizme karşı dünyadaki ilk zaferine dönüşmesiyle yeni Türkiye’nin kurtuluşuna giden yolun önünü açmıştır.Tüm dünya milletlerine ilham olmuş, bu ilhamla dünya tarihini değiştirmiş bir ruhun, kıvılcımdan alev topuna dönüşmesi Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile onlara inanmış yüce Türk Milleti sayesinde olmuştur.Türkiye Cumhuriyeti’ni çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarmak ve bizden sonraki nesillere teslim etmek en büyük görevimizdir” dedi.

Türk gençliğinin birlik ve beraberliğimizin bekçileri olduğunu kaydeden Gökalp, “KOVİD-19 salgınından dolayı arzu ettiğimiz kutlamaları yapamasak da, 19 Mayıs'ın irade ve irfan kudreti milli gönüllerde hamd olsun ilk günkü kadar müessirdir. Bu vesileyle geleceğimizin güvenceleri sevgili gençlerimizi muhabbetle selamlıyor, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramlarını gönülden tebrik ediyorum. Türk gençliği büyük Türkiye'nin ana dinamiği, bağımsızlığımızın, birlik ve beraberliğimizin bileği bükülmez bekçileridir.Genç dimağların özlemleri, beklentileri, hedefleri mutlaka desteklenip gerçekleşecektir. Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs 1919'un 101'inci yıldönümünde; büyük milletimizin bayramını içtenlikle kutluyor; Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, kurucu kahramanları, muhterem gazilerimizi, aziz şehitlerimizi şükran, minnet ve rahmetle anıyorum” diye konuştu.

TDP İL BAŞKANI SARIHAN'DAN 19 MAYIS MESAJI

Türkiye Değişim Partisi Denizli İl Başkanı Orçun Sarıhan “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Sarıhan mesajında “Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs’ta Samsun’a çıkarak laik Cumhuriyetimizin ilk adımını atmıştır” dedi.

Başkan Sarıhan, Atatürk’ün Samsun’a çıkışıyla başlayan kurtuluş hareketinin; laik, demokratik ve çağdaş Cumhuriyet’in kurulmasının yolunu açtığını belirterek mesajında şu ifadelere yer verdi: Ülkemizi, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği çağdaş medeniyet seviyesine ancak ve ancak gençler taşıyacaktır.  Bizler, Türkiye’yi Dünya’nın önde gelen ekonomilerinden birisi konumuna taşıma ve özgürlükler cenneti yapma yolunda emin adımlarla ilerlerken her zaman enerji kaynağımız da gençlerimiz olacaktır. Tüm Türkiye’de ve özellikle Denizli’de sosyal barışın sağlandığı, insanların kardeşçe yaşadığı, kavgalara fırsatın verilmediği bir ortamı gençlerimiz için sağlamak da bizlerin görevi olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, egemenliğin halkta olduğu bu güzel yurdu bize kazandıran Mustafa Kemal Atatürk’ü bütün silah arkadaşlarını, Milli Mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha minnet, saygı ve rahmetle anıyor,  gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramını yürekten kutluyorum.”

MCP'DEN 19 MAYIS MESAJI

Milliyetçi Cumhuriyet Partisi Ege Bölge Başkan Yardımcısı ve Denizli İl Başkanı Rıza Bayram 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yazılı açıklama yaptı.

Başkan Bayram yazılı mesajında, 19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal Paşa'nın Samsun'a ayak basmasının Ulusal Kurtuluş Savaşı'nın başlangıcı sayılacağını belirterek, bu tarihin Büyük Önder'in milletin ruhundaki 'Ya İstiklal, Ya Ölüm' yeminini biricik kurtuluş çaresi olarak görüp, uygulamaya koyduğu günü simgelediğini belirtti.

Bu nedenle 19 Mayıs 1919'un, yeni bir devlet ve millet yapılanmasının da başlangıcı olduğunu kaydeden Başkan Bayram "Çünkü kurtuluş ve kuruluş süreçleri, o günden başlayarak, artık tümüyle, millet iradesi ve egemenliğine dayalı olarak gelişmiştir. Yine bu nedenle 19 Mayıs 1919, milletimizin özgürleşme, çağdaşlaşma ve en ileri yaşam düzeyini hak etme mücadelesinin de filizlendiği gün olarak görülmelidir.

Milliyetçi Cumhuriyet Partisi olarak gençlerimizin tüm karar alma süreçlerine katılımının ülkemize güç katacağına, yeni ufuklar açacağına inanıyoruz. Türk gençliğinin var oluş emanetine her koşulda sahip çıkacağına olan inancımı, bir kez daha paylaşmak istiyorum. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun" dedi.

BAĞIMSIZLIK MÜCADELEMİZİN 102. YILDÖNÜMÜ KUTLU OLSUN

Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan'dan 19 Mayıs mesajı:

Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün, Samsun'a çıkarak, bağımsızlık ve özgürlük meşalesini yakmasının 102. yıldönümü, ulusumuza kutlu olsun!

Tam 102 yıl önce 19 Mayıs 1919’da, bir ulus, Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşları öncülüğünde kendi kaderine el koyarak, var olma mücadelesini başlattı.

19 Mayıs 1919’da emperyalistlere karşı başlatılan ulusal mücadelemiz, aynı zamanda emperyalizmin sömürüsü ve saldırısı altında ezilen dünyanın tüm mazlum uluslarına da bağımsızlık mücadeleleri için örnek olmuştur.

Atatürk, ülkenin ve ulusun içinde bulunduğu olanaksızlıklara boyun eğmemiş; yenilmiş, çağın gerisinde kalmış bir imparatorluktan çağdaş bir devlet yaratmış, modern Türkiye Cumhuriyeti kurmuştur.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Tarihimizi 1919'dan başlatan tarih anlayışını reddediyorum” sözlerine karşılık, 19 Mayıs, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasına uzanan sürecin başlangıcıdır. Tam da bu nedenle Atatürk, 19 Mayıs'ı doğum günü kabul etmiştir.

Günümüzde ise hukuku tanımayan, siyasi iktidar, bağımsızlığımızı, özgürlüğümüzü ve demokrasimizi taçlandıran, aydınlanma devrimimiz Cumhuriyet’in kazanımlarını yok etmek için her türlü çabayı göstermektedir. Üniter devlet yapısı hedef alınmakta; başta Öğretim Birliği ilkesi olmak üzere devrim yasaları çiğnenmekte; Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda oluşturulan çağdaş ve bilimsel eğitim hedefi terk edilmektedir.

Atatürk’ün, 19 Mayıs’ı “Gençlik ve Spor Bayramı” olarak armağan ettiği ulusumuzun geleceği gençlerimiz ise bugün eğitim ve çalışma koşulları başta olmak üzere ciddi sorunlarla karşı karşıyadır.

Sınava endeksli gerici eğitim programları ile ulusal belleği yok edilmiş, sorgulamayan, düşünmeyen, itaat eden bir gençlik yetiştirilmeye çalışılmaktadır. Eğitimin ticarileştirilmesi ve giderek daha fazla oranda paralı hale getirilmesi, milyonlarca gencimizin eğitim sisteminin dışına itilmesine neden olmuştur. Özellikle pandemi döneminde daha da ağırlaşan fırsat eşitsizliği nedeniyle eğitim hakkından yararlanamayan yüz binlerce gencimiz, çalışma yaşamında da güvencesizlik ve ağır emek sömürüsü ile karşı karşıya bırakılmıştır. Var olan ekonomik krizin salgınla birlikte daha da derinleşmesi, eğitimli ve eğitimsiz gençler arasında işsizlik oranını yükseltmekte, gençlerimiz yoksulluğa mahkum edilmektedir.

Üniversitelerin özerk yapıları baskı altına alınmaya çalışılmakta, iktidara yakın yandaş kadrolar, kararlı adımlarla gelen gençliğin önüne set çekmekte, gençliğin ve ülkenin geleceği karartılmaya çalışılmaktadır.

Tüm gençlerimizin kamusal, bilimsel, laik ve çağdaş eğitimden eşit koşullarda yararlandığı, gelişimleri için her türlü baskıdan uzak özgürce seçimlerini yapabildikleri, iş güvencelerinin sağlandığı, onurlu bir yaşam sürdürdükleri bir ülke hepimizin ortak özlemi olmalıdır.

Atatürk'ün Gençliğe Seslenişi, gelecek kuşaklara inancının ve güveninin göstergesidir. Her türlü tuzak ve engellemelere rağmen gençlerimiz, Atatürk’ün bu inancını boşa çıkartmayacaktır.

Unutmayalım; Atatürk, geleceğimizi gençlerimize; gençliği ise biz öğretmenlere emanet etmiştir. Aydınlık bir Türkiye’yi tekrar örmek, kuşkusuz bu mirasa sımsıkı sarılmaktan geçmektedir.

Eğitim-İş, şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da Atatürk’e, O’nun devrim ve ilkelerine, Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ne ve kazanımlarına, çağdaş, bilimsel, laik, demokratik ve kamusal eğitime her şeye rağmen sahip çıkacaktır.

Yaşanan olumsuzluklara rağmen, aydınlık geleceğimizin güvencesi gençlerimiz başta olmak üzere, tüm ulusumuzun Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, başta yüce önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bize bağımsızlığımızı kazandıran Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını saygı ile anıyoruz.

BARO’DAN 19 MAYIS MESAJI

Denizli Baro Başkanı Müjdat İlhan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Baro başkanı İlhan mesajında şu ifadelere yer verdi, “Kurtuluş Savaşı’mızın ilk adımı olan 19 Mayıs 1919 tarihi, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde, millet olarak vatan topraklarında hür ve bağımsız olmak uğruna karanlık günlerden aydınlık günlere ulaşmamızın başlangıç noktasıdır. O tarihten beri ulusumuz, kazandığı zaferlerle her zorluğu aşabilecek gücü kendisinde bulmuş, ulusal egemenliğine kavuşmuştur. Aydınlık Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu yolunda ilk ve en önemli adım olan 19 Mayıs gününü Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Türk Gençliğine güveni tam olduğundan bayram olarak armağan etmiştir. Atatürk ilke ve devrimleriyle, temel değerleriyle, Cumhuriyetimizi sonsuza dek yaşatmak için dün ve bugün olduğu gibi yarın da gençliğimiz Türkiye Cumhuriyeti'ni korumaya, güzel yarınlara emin adımlarla taşımaya devam edecektir. Denizli Barosu olarak, Büyük Önder Atatürk'ün hayata geçirdiği ilkelerimizi sonsuza dek yaşatmak amacıyla 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramınızı kutluyor, başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, milli mücadele kahramanlarımızı ve bu vatan için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz.”