DENİZLİ PROTOKOLÜNDEN 18 MART MESAJLARI

Denizli protokolü 18 Mart Çanakkale Zaferi nedeniyle yazılı mesajlar yayınladılar. İşte o mesajlar...

  • 18 Mart 2022 - 07:08
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Başkan Zolan’dan Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi mesajı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımlayan Başkan Zolan, ezelden ebede hür ve bağımsız yaşayan Türk milletinin Çanakkale’de 7 düvele karşı kazandığı zaferle unutulmaz bir destan yazdığını vurguladı.


Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Ezelden ebede hür ve bağımsız yaşayan Türk milletinin Çanakkale’de 7 düvele karşı kazandığı zaferle unutulmaz bir destan yazdığını vurgulayan Başkan Zolan, "Tarih boyunca istiklal ve bağımsızlığını, milli birlik, beraberlik ve dirliğini her şeyin üstünde tutan necip milletimiz hiçbir zaman esaret altında yaşamamıştır. Kadim Türk milleti tarihin her sayfasında vatanını canıyla, kanıyla son nefesine dek korumak için mücadele etmiştir" dedi. Çanakkale Zaferi'nin Türk tarihi açısından bir milat olduğuna değinen Başkan Zolan, "Çanakkale Zaferi’nin unutulmaz kahramanı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’müzün bu savaştaki başarısı Milli Mücadeleye ışık olmuş, aziz milletimize de büyük bir güven kazandırmıştır. Bu destansı zafer Milli Mücadele ruhunun ilk meşalesi olmuştur” ifadelerini kullandı.

Türk milletinin topyekûn küllerinden doğup tek vücut olarak Çanakkale’de destansı bir zafere imza attığını belirten Başkan Zolan, şunları kaydetti: "Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un, ‘Vurulup tertemiz alnından, uzanmış yatıyor. Bir hilal uğruna ya Rab, ne güneşler batıyor!’ mısralarında anlattığı eşi benzeri olmayan mücadeleyi ecdadımız şanlı zaferi, tarihine altın harflerle kazımıştır. Tarihin akışını değiştiren bu zaferle tüm dünya kahraman Türk askerinin düşmanına dahi gösterdiği merhamete şahit olmuştur. Dünya durdukça Çanakkale destanı unutulmayacaktır. Bu vesilelerle başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını, geçmişten bugüne bu vatan için gözünü kırpmadan canını veren tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad, cennetteki mekânları âli olsun."  


BAŞKAN DOĞAN’DAN 18 MART MESAJI

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107’nci yıldönümünü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Çanakkale Deniz Zaferi ile Türk milletinin bağımsızlık ve egemenlik aşkını tüm dünyaya gösterdiğini belirten Başkan Doğan, “Vatan toprağı için gösterilen cesaretin, umudun, özgürlük ve bağımsızlık inancının en yüce göstergesidir Çanakkale. Türk Milleti’nin bağımsızlık mücadelesinde çok önemli bir zafer olan Çanakkale Zaferi, ulusumuz için en büyük gurur günlerinden biridir. Eşsiz kahramanlığın tüm dünyaya ilan edildiği Çanakkale Zaferi’nin 107’nci yıldönümünü kutlamanın haklı gururunu yaşıyoruz. Çanakkale savaşları, çocuk yaştaki askerlerden yiğit kumandanlara, cepheye mermi taşıyan analardan kıyafet diken genç kızlara kenetlenmiş bir milletin mücadelesi ve zaferidir. 18 Mart 1915'in anlamı ve önemi çok büyüktür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifadeleriyle, ‘Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale Muharebesini kazandıran bu yüksek ruhtur!’ İşte bugün bizler de Çanakkale ruhu, azmi ve kararlılığıyla milletimiz ve ülkemiz için çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz. Vatan toprağı için yüz binlerce şehit verdiğimizi unutmadan, çocuklarımızın geleceği için, aydınlık yarınlar için, kardeşlik ve barış için adımlar atıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle 18 Mart Şehitleri Anma Günü’nün ve dünya tarihinin akışını değiştiren Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107’nci yıldönümünü kutluyor, bu vesileyle Başkomutanımız Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarını ve vatan uğruna şehit düşen tüm şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnetle anıyorum” dedi.


BAŞKAN ÖRKİ’DEN 18 MART MESAJI

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Örki mesajında, “107 yıllık bir destan olan Çanakkale Deniz Zaferimiz kutlu olsun. Aziz şehitlerimizin ruhu şad olsun” dedi.

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Türk Milleti’nin zaferlerle dolu şanlı tarihinin en önemli zaferlerinden biri olarak değerlendirdiği, Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıl dönümünü bir mesajla kutladı. “Türk Milleti’nin bağımsızlığı uğruna verdiği mücadelenin zaferle sonuçlanarak, bir milletin varoluş hikâyesinin en güzel örneği olan Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. yılı kutlu olsun” diyen Başkan Örki, “Çanakkale Zaferi öyle bir destan ki, bir milletin bağımsızlığına, bayrağına, vatanına olan sahip çıkışın göstergesi, Türk milletinin uyanışı olmuştur. Bu destan, tüm dünyaya Türk Milleti’nin varoluşunun haykırışı oldu. Bizler bugün vatan toprağımızda özgürce dilimizi konuşabiliyor, al yıldızlı bayrağımız altında İstiklal Marşı’mızı okuyabiliyorsak, 107 yıl önce kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla omuz omuza tüm aziz şehitlerimizin verdiği kutlu mücadele sayesindedir. Türk Milleti olarak dün düşmanlarımıza karşı verdiğimiz mücadelenin gururunu hala yaşıyorken, o gün vermediğimiz tavizi bugün ve yarın da vermeyeceğiz. Çanakkale ruhu her zaman bizimle olacak. Ecdadımızın emaneti olan vatanımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bu duygularla, 107 yıllık bir destan olan Çanakkale Deniz Zaferimizi kutlar, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere, bağımsızlığımız, bayrağımız, vatanımız için hiç tereddüt etmeden can veren Aziz Şehitlerimizi minnetle anıyor, Kahraman Gazilerimizi şükranla yâd ediyoruz. Tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun” dedi.


Rektör Kutluhan: “Çanakkale’yi Geçilmez Yapan Milletimizin Vatan Sevgisidir”

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, “18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü” münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Mesajında, Çanakkale Zaferi’nin dünya tarihinde bir dönüm noktası olduğunu hatırlatan Rektör Kutluhan, Çanakkale’yi geçilmez yapan şeyin Türk milletinin vatan sevgisi ve onun bağımsız yaşama isteği olduğunu söyledi.

“Çanakkale, tarihi nice şanlı zafer ile dolu olan aziz milletimizin, dünyada eşine rastlanmamış bir mücadelenin ardından kahramanlık destanını yazdığı yerdir. Çanakkale, sarsılmaz bir imanla vatanını canı pahasına koruyan, kader birliği yapmış bir ulusun vatan evlatlarının şehit düştüğü, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sözleriyle: ‘Bugünümüzü kurtaran, maziye kahramanlığını ve büyüklüğünü iade eden, bu toprakları bize ebedi vatan yapan’ zaferin adıdır. Sonuçları itibariyle yalnız bizim için değil, dünya tarihi için bir mihenk taşı ve bir dönüm noktası olan bu zafer, İstiklal Savaşı’nda elde edilen zaferin adeta bir ‘ön sözü’; tarihten silinmek istenen bir milletin, bütün yokluk ve imkânsızlıklara rağmen vatanını canı pahasına nasıl savunduğunun bir belgesidir. 

18 Mart 1915 tarihinde ‘Çanakkale geçilmez’ diyerek yazılan bu destanla, vatan toprağı içinde kardeşliğin ve ulus olma bilincinin tohumları atılmıştır. Çanakkale’yi geçilmez yapan Milletimizin vatan sevgisi ve onun bağımsız yaşama isteğidir. Bu istek, geçmişimizden bizlere bir miras, gelecek nesillere bırakacağımız müstesna bir emanettir. Bugün aziz milletimiz, ‘Çanakkale Ruhu’ bilinciyle birlik ve beraberlik içinde hareket ederek, geçmişte olduğu gibi bugün ve gelecekte de ülkemiz üzerinde oynanmak istenen her türlü kirli oyunu bozacak kudrete sahiptir. Bugün sadece biz değil, bütün dünya biliyor ki Çanakkale Boğazı biz Türk milletinin elinde olduğu sürece savaşarak geçilemez. 

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 107’nci yıl dönümünde, şehitlerimizin kanı ile canı ile bizlere emanet edilen bu kutsal vatan topraklarının korunması, al bayrağımızın göklerde özgürce dalgalanması ve atalarımızdan aldığımız birlik, beraberlik, kardeşlik ve millet olma bilincinin gelecek kuşaklarımıza miras bırakılması adına bugün bizlere önemli sorumluluklar düşmektedir. Gelecek nesillere müreffeh bir ülke bırakmak, bizlerin, şehitlerimize olan minnet borcumuzdur. Bu aziz topraklarda, bilimin önderliğinde sanayiden teknolojiye, sanattan spora, eğitimden sağlığa pek çok alanda ülkemizin kalkınması ve dünyada önde gelen devletlerden biri olması adına Üniversitemiz, üreten üniversite misyonu ve hayata rehber olma vizyonu ile Pamukkale Üniversitesi’nin tüm fertleri ile birlikte azimle yılmadan çalışmaya devam edecektir. 

Bu şanlı zaferin 107’nci yıl dönümünde, milletimizin 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nü en kalbi duygularla kutluyor; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu toprakları bizlere mukaddes bir vatan olarak emanet eden tüm şehitlerimizi saygı, rahmet ve şükranla anıyorum. Ruhları şâd, mekânları cennet olsun.”


BAŞKAN ATLI’DAN 18 MART MESAJI

Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Atlı mesajında, “Vatanımızın korunması için canlarını veren şehitlerimizi ve gazilerimizi hiçbir zaman unutmayacağız, bıraktıkları kutsal mirasa, vatanımıza ve bayrağımıza onurla sahip çıkacağız! Çanakkale Zaferi'miz kutlu olsun!” dedi.

Babadağ Belediyesi Basın Servisi

Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Çanakkale zaferi, inanç, vatan aşkı, cesaret ve özgürlük tutkusunun kahramanca sergilendiği bir savaştır. 107 yıl önce ulusumuz, varını yoğunu vererek cephede savaşmışlardır. 
1915 yılında mektepler mezun vermedi, kimse evlenmedi, kimse kendini düşünemedi. Genç yaşlı dinlemeden insanlar savaşa giderken, 1915 yılında hayat durmuştu. Çanakkale savaşıyla tüm dünyaya Türklerin bağımsızlığa olan tutkuları tüm emperyalist güçlere gösterilmiş oldu. 
Vatanımızın korunması için canlarını veren şehitlerimizi ve gazilerimizi hiçbir zaman unutmayacağız, bıraktıkları kutsal mirasa, vatanımıza ve bayrağımıza onurla sahip çıkacağız. Bu zafer uğruna canını veren tüm şehitlerimizin minnetle anıyorum, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm kahramanlarımızın önünde saygıyla eğiliyorum. Çanakkale Zaferi'miz kutlu olsun.”



BAŞKAN ERDOĞAN, 18 MARTI UNUTMADI:

“KANIMIZLA YAZDIĞIMIZ BÜYÜK BİR TARİHİN ADIDIR ÇANAKKALE!”

Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıl dönümü ile Şehitleri Anma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Tarihten silinmek istenen bir millet, Çanakkale’de yedi düvele karşı vatan savunmasının nasıl yapılması gerektiğini canını hiçe sayarak göstermiştir. Bugün aynı ruhla, gençlerimiz de topraklarımızın ne derece çetin mücadelelerle savunulduğunu bilerek vatanlarına sahip çıkmalıdırlar. Daha çok çalışıp, daha büyük hedeflere koşmalı, ulaşmalıdırlar. Bizler de onlara bu yolda eşlik edecek, atalarımızın mücadelesini hiçbir zaman unutmayacak ve gelecek nesillere aktarmaya devam edeceğiz.” dedi.

DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107'nci yıl dönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü’ne dair yazılı açıklamasında, şu görüşlere yer verdi: “İstiklal uğruna başlatılan vatan savunmasının en çetin olduğu cephelerden biri de Çanakkale’ydi. ‘Ölüm bize ne uzak, bize ne yakın ölüm; Ölümsüzlüğü tattık, bize ne yapsın ölüm’ diyerek ölümü göze olan yiğitlerimiz, tüm dünyaya ‘Çanakkale geçilmez!’ diyerek, yedi düvele karşı vatanını savunmuş, şehit olmuştur. İmkansızlıklara rağmen inancıyla dimdik durup, gelecek nesiller için kanıyla büyük bir tarih yazan Türk Milleti, cephedeki yaralı düşman askerlerine de sahip çıkarak aynı zaman da tüm dünyaya insanlık dersi vermiştir. Bizler, atalarımızın bu kahramanlıklarını hiçbir zaman unutmayıp, gelecek nesillerimize aktaracağız. Bu duygularla, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanımız ve milletimiz için canını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize de şükranlarımızı sunuyorum. Çanakkale Deniz Zaferi’mizin yıl dönümü kutlu olsun.”