DENİZLİ PROTOKOLÜNDEN 18 MART MESAJLARI

  • 18 Mart 2021 - 04:29
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

VALİ ATİK’TEN 18 MART MESAJI

Denizli Valisi Ali Fuat Atik, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106.yıldönümünü nedeniyle bir açıklama yaptı.

Vali Atik, “Bugün, vatanın bütünlüğü ve bağımsızlığı söz konusu olduğunda Türk Milleti’nin neleri başarabileceğinin en destansı ve şanlı örneğini gösteren, Türk ve dünya tarihine adını altın harflerle nakşettiren milletimizin, en büyük fedakârlık ve kahramanlık destanlarından biri olan, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 106. yılını kutlamanın onurunu ve gururunu yaşadığımız çok anlamlı bir gün. Çanakkale Zaferi, vatanımızın ve milletimizin bağımsızlığının ebedi varlığını sürdürmesi için atalarımızın canı ve kanı pahasına mücadele verdiği, bayrağımızın daima göklerde dalgalanması için birçok şehit verdimiz Türk milletinin en büyük destanıdır. Vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy; “Bir hilâl uğruna, yâ Rab, ne güneşler batıyor!” diyerek vatan topraklarını korumak için şahlanan bir milletin hürriyet ve egemenlik aşkının ruhumuza kazıdığı bağımsızlık belgesini dile getirir. Bugün bu topraklar üzerinde kimsenin boyunduruğu altında olmaksızın özgürce yaşayabiliyorsak, hiç şüphesiz ki bunu atalarımızın bağımsızlığımız için verdiği bu büyük mücadeleye borçluyuz. Türk vatanının ve milletinin ebedî varlığı uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden atalarımıza karşı en büyük vazifemiz; şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve bizlere emanet edilen bu kutsal topraklara sahip çıkarak vatanımızı her alanda ileriye taşımak ve bizden sonraki nesillere vatanımızı en güzel şekliyle devretmektir. Tüm bu duygu ve düşüncelerle; 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü vesilesiyle bu vatanı ve bayrağı bizlere kutsal bir emanet olarak bırakan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatan uğrunda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Büyük ve şanlı zaferimizin 106. yıl dönümü kutlu olsun! Ruhlarınız şad olsun” dedi.

Karaca: Çanakkale geçilmez

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

CHP Denizli Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Karaca mesajında şu ifadelere yer verdi;

Çanakkale Zaferi, bağımsızlık ateşiyle yanıp tutuşan bir milletin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde yazdığı destanın, inancın, kararlılığın ve azmin adıdır. Mazlum milletlerin bağımsızlık meşalesi yakmasında öncü ve örnek bir zafer olan Çanakkale, aziz Türk milletinin emperyalist işgale ve yedi düvele meydan okumasıyla tarihin altın sayfalarına yazılan büyük bir zaferdir.

Çanakkale’de dünyanın en güçlü donanmalarına ve ordularına karşı ortaya konan büyük direniş, yalnızca Türkiye cumhuriyeti tarihi açısından değil dünya tarihi açısından da bağımsızlık mücadelelerine yön veren niteliktedir. Şehitlerimizin, atalarımızın kanıyla sulanan bu topraklarda bugün özgürce yaşayabiliyorsak vatanımızı savunanlara borcumuzu Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet yaşatarak ödeyeceğiz.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öngörüleri, eşsiz dehası, üstün zekası ile ortaya koyduğu bu başarıda; ‘Çanakkale geçilmez’ diyerek göğsünü düşmana siper eden bağımsızlık mücadelesinin isimsiz kahramanları bizlere büyük bedeller ödeyerek bu yurdu bırakmışlardır. Ulusal Bağımsızlık savaşının temelleridir ki Çanakkale Zaferi ile atılmıştır. Bizlere bırakılan emanete sonsuza dek sahip çıkacağız.

Çanakkale Zaferi’nin 106. yıldönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, aziz hatırları önünde saygıyla eğiliyorum.

Başkan Zolan: "Türk milleti yedi düvele karşı bir destan yazdı"

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımlayarak, "Türk milleti Çanakkale'de yedi düvele karşı bir destan yazdı" dedi.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımlayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Türk milletinin zor şartlar altında Çanakkale’de yedi düvele karşı bir destan yazdığını belirterek, “Ecdadımız dünyada eşi benzeri olmayan bir mücadele örneği göstererek, canıyla, kanıyla topyekûn bir mücadele içerisinde unutulmaz bir zafer kazanmıştır" dedi. Çanakkale Zaferi'nin Türk milletini birbirine kenetleyen, birlik ve beraberliğinin en önemli nişanelerinden biri olduğuna değinen Başkan Zolan, “Unutulmasın ki, Türk milleti gerektiğinde genç-yaşlı, kadın-erkek, çoluk-çocuk demeden vatanı ve bağımsızlığı için gözünü kırpmadan canını vermiş ve her zaman canını vermeye de hazırdır" ifadelerini kullandı.

Başkan Zolan, şunları kaydetti: "Türk milleti Çanakkale'de destansı bir mücadele örneği göstererek şanlı zaferi tarihine altın harflerle kazımıştır. Bu duygu ve düşünceler ile başta Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını, geçmişten bugüne ülkemizin huzuru ve bekası için şehit düşen Mehmetçiklerimizi ve bu vatan uğruna gözünü kırpmadan canını veren tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum."

BAŞKAN DOĞAN’DAN 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 106. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Doğan, “1. Dünya Savaşı’nın hayati önem taşıyan cephelerinden biri olan Çanakkale’deki mücadele, inanç ve birlik, milletimizin kaderine yön vererek tarihe altın harflerle yazılmıştır. Bu cephede düşman, bir ulusun inancı ve kararlı direnişi ile karşılaşmış, hiç ummadığı ağır bir yenilgi alarak geri çekilmek zorunda bırakılmıştır. Böylelikle ordumuz ve milletimiz sömürge ülkelerinin güçlü ordu ve donanmalarına karşı dünya savaş tarihine geçen büyük bir zafer kazanmıştır. Çanakkale’de yazılan kahramanlık destanı, Kurtuluş Savaşı’na da ilham olmuş ve mücadele ruhu Anadolu’da da yayılmıştır. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde büyük bir inançla savaşan Türk ordusuyla baş etmenin mümkün olmadığı bir kez daha görülmüştür. Bize bir vatan bırakmak için canını veren, o zor şartlarda mücadele eden atalarımızın fedakarlıkları sayesinde bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak varlığımızı sürdürüyoruz. Cumhuriyetinin ilk adım atıldığı Çanakkale’de vatan ve bağımsızlık uğruna can veren her kahraman sonsuza kadar kalbimizde yaşayacaktır. Gururla andığımız Çanakkale Zaferi’nin 106. yıl dönümünde başta ebedi Başkomutan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum” dedi.

BAŞKAN ÖRKİ’DEN 18 MART MESAJI

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. Başkan Örki, “Atalarımızın Çanakkale’de büyük fedakarlıkla verdiği bağımsızlık mücadelesini özellikle çocuklarımızın ve gençlerimizin yüreklerine bir nakış gibi işlememiz gerekiyor” dedi.

Her yıl 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi olarak kutlanıyor. 1915 yılında Türk milletinin verdiği varoluş mücadelesinin 106. Yılı ile ilgili olarak Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki bir mesaj yayımladı. “Atalarımız Çanakkale’de bundan 106 yıl önce büyük bir destan yazarak bağımsızlığımız için canlarını feda etti” diyen Başkan Örki, “İmkansızlıklar içerisinde, bizden daha güçlü durumdaki düşman askerlerine karşı Türk milleti, çok büyük fedakârlıklar ile ‘Çanakkale Geçilmez’ mesajını tüm dünyaya vermiştir. Kazanılan bu büyük zafer, bizlere gurur, cesaret ve güven duygusu vererek, şartlar ne kadar zor olursa olsun millet olarak neleri başarabileceğimizi göstermiştir. Bizler de bu büyük zafer ile atalarımızdan bizlere emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti’ni koruyup, milli değerlerimize sahip çıkarak, gelecek nesillere emanet etmeliyiz.  Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Çanakkale’de canları pahasına büyük bir kahramanlık destanı yazan kahraman ecdadımızı rahmet, şükran ve minnetle anıyor, gazilerimizi minnetle yad ediyorum. Ruhları şad olsun” dedi.

'Çanakkale Ruhu'nu her daim korumalıyız'

Çameli Belediye Başkanı Cengiz ARSLAN 18 Mart Çanakkale Zaferinin 106.yıl Döneminde yayınladığı mesajında

Çanakkale Savaşları, milletimizin zamanın en güçlü ve donanımlı ordularına karşı inanç, vatan sevgisi, dayanışma, birlik ve beraberlik duyguları ile vermiş olduğu büyük bir mücadeledir.Türk’ün yenilmezliğini, Mehmetçiğin azim ve iradesini aynı zamanda centilmenliğini tüm dünyaya göstermiş olması açısından da oldukça önemlidir.

Dün Çanakkale’de ortaya konan bu ruh, bugün de aynı özveriyle sürdürülmektedir. Vatan toprağını namus bilip, imanını köreltmek isteyen ordulara Çanakkale’de dur diyen o ruhun torunları bugün El Bab’da, Afrin’de, doğuda, güneydoğuda, 15 Temmuz’da ve mazlumun feryat ettiği her yerde kendini göstermektedir. Bu ruhu ve inancı bizlere aktaran şehitlerimize minnet borcumuzu, devletimize sahip çıkarak ve milletimizi aydınlık yarınlara taşıyarak ödemek zorundayız.

Çanakkale Savaşları'nın yıl dönümünde bizlere düşen en büyük görev, ülkemizin bölünmez bütünlüğünü, birlik ve beraberliğimizi daima korumak, Devletimiz ve milletimizin bekası için sürekli çalışmaktır. Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106. yıldönümünde ve iç ve dış güvenlik harekâtında şahadet şerbetini içen aziz şehitlerimizi saygı, rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.'

“TARİHİN AKIŞINI DEĞİŞTİRDİ”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Denizli İl Başkanı Ziya Gökalp, Çanakkale zaferinin tarihin akışını değiştirdiğini söyledi.

Çanakkale Zaferi’nin 106. Yıldönümü ve Şehitler Haftası nedeniyle mesaj yayınlayan Gökalp, “Üzerinde yaşadığımız coğrafyayı vatan yapan aziz şehitlerimizi şükran ve minnetle anıyoruz. 18 Mart zaferi adeta tarihin akışını değiştiren, o dönemin son teknolojisi ile üretilmiş savaş araçlarına karşı yapılan mücadele, mevzu bahis vatan olunca Türk milletinin neler yapacağının göstergesi niteliğindedir. Teknolojinin, karşısında inancın mutlak üstünlüğünün göstergesi olan bu zafer, değerlerimizi yok etmek, son yurdumuz Anadolu’yu sömürmek isteyen işgalci güçlere Çanakkale geçilmez dedirtmiştir” dedi.

Gökalp, “Tarihini bilmeyen bir milletin coğrafyasını başkaları çizer. Bu sebeple, adeta tarih kokan, döşediği mayınlarla 18 Mart 1915'te Çanakkale harekâtının kaderini değiştirmiş olan ve İngiliz Generale Pek uygun başlamış olan gün bu meçhul mayın hattının olağanüstü ve ortalığı kırıp geçiren başarısı yüzünden, tam bir başarısızlıkla sona erdi. 18 Mart zaferinin 106. yıldönümünde başta Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımızın birliği için şehitlik mertebesine yükselen kahraman askerlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu.

KAZANILAN SADECE BİR ZAFER DEĞİL

İYİ Parti Denizli İL Başkanı Raziye Akışık 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 106. yılı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Akışık, "18 Mart vatan topraklarını korumak için varını yoğunu ortaya koyan bir milletin bağımsızlığı için neler yapabileceğinin tüm dünyaya kanıtıdır" diye konuştu.

Raziye Akışık mesajında, "Türk Milleti özgürlüğüne ve bağımsızlığına olan inancıyla birlik ve beraberlik içinde tüm olumsuz şartlara rağmen büyük bir zafere imza atmış, tüm dünya Çanakkale'nin geçilmez olduğunu anlamıştır. Kazanılan sadece bir zafer değil, gelecek nesillerinde kaderi olmuştur. Çanakkale, canı pahasına tüm düşmanlara karşı vatan topraklarımızı savunan, korkuya esir olmayan inançla, akılla, imanla kimseye boyun eğmeyen, canını veren fakat bir karış toprak vermeyen Türk ordusunun bize bıraktığı emanettir. Bizim yapmamız gereken ise mukaddes vatan toprağının ve şanlı bayrağımızın korunması için verilen mücadeleyi millet olarak anlamak ve gelecek nesillere şanlı destanımızı aktarmaktır.

BAŞKAN İLHAN'DAN 18 MART MESAJI

Çanakkale Zaferimizin 106. yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi, gazilerimizi vatan uğruna cephede olanları, mermi taşıyanları, dua edenleri rahmetle ve minnetle anıyoruz. Ruhları şad olsun." diye konuştu.

Denizli Baro Başkanı Müjdat İlhan, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Baro Başkanı İlhan, “Çanakkale Zaferi’nin yazıldığı 18 Mart 1915 tarihi, inanç, azim ve yiğitlikle dolu bir kahramanlık destanıdır. Bu zafer, askeri ve siyasi başarıdan çok ötedir. Sadece ulusumuzun tarihini değil dünya tarihini de değiştirmiştir. Kadınının, erkeğinin, yaşlısının, gencinin hep birlikte canını feda etmekten çekinmeden tüm varını yoğunu ortaya koyup, elde ettiği bu zafer bütün dünyaya verilmiş bir insanlık dersidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün askerlerine “Ben size taarruzu emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum.” emri ile kazanılan, umutların tükendiği, güçlerin bittiği, dermanların kalmadığı bir anda ulusumuz, “Çanakkale Geçilmez” diyerek Türk Milleti’nin tarih sahnesindeki en büyük hesaplaşmasının eşsiz destanını yazmıştır. Ülke topraklarını korumak için olağanüstü bir mücadelenin sonucu olan bu zafer, Anadolu coğrafyasını sonsuza dek Türk vatanı kılmıştır. 18 Mart, bağımsızlığımız ve Cumhuriyetimiz için nice canlarımızı kaybederek, ne büyük bedeller ödeyerek elde ettiğimiz kazanımlarımızın ışığıdır. O gün sahip olduğumuz bu ışık, söndürmek isteyenlere inat, güzel yarınlar için Atatürk ilke ve devrimlerinin izinde hala bizi aydınlatmaya devam etmektedir. Çanakkale Zaferimizin 106. yılında  bu büyük zaferin gururuyla bugünlere ulaşmamızı sağlayan başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanımızın bölünmez bütünlüğü için hayatlarını feda eden Türk ordusunun kahraman askerlerini ve tüm şehitlerimizi minnet, şükran ve rahmetle anıyoruz” dedi.

BAŞKAN AYDOĞAN'DAN 18 MART MESAJI

Eğitim İş Denizli Şubesi Başkanı Namık Kemal Aydoğan'da 18 Mart nedeniyle yazılı bir açıklamada bulundu. Başkan Aydoğan'ın açıklaması şu şekilde:

Birinci Dünya Savaşı'nda ve dünya tarihinde önemli bir dönüm noktası olan Çanakkale Savaşları, siyasal ve askeri sonuçlarıyla dünyadaki güç dengelerini etkilemiş, tarihin akışını değiştirmiştir. Halkımız, tüm olanaksızlıklara karşın, bağımsızlık tutkusu ve yurt sevgisiyle Çanakkale'de inanılması güç, dünya tarihine geçen bir zafer kazanmıştır.

18 Mart 1915'te kazanılan Deniz Zaferi, Çanakkale'yi denizden geçmeyi tasarlayanları düş kırıklığına uğratırken, askerlerimize büyük güç ve moral vermiş, direniş gücünü artırmıştır. Eldeki kısıtlı olanaklara karşın, dünyanın büyük güçlerinin denizde bozguna uğratılması, 25 Nisan 1915'te başlayan kara savaşlarında da zafere ulaşılmasının yolunu açmıştır.

Tarihe "Çanakkale geçilmez" diye yazılan bu başarı ile Ulus olma bilincinin de tohumlarını atılmış, Kurtuluş Savaşı’nın kazanılması ve demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna zemin hazırlanmıştır.

Çanakkale Savaşlarının en önemli sonuçlarından biri de, dünyanın genç komutan Mustafa Kemal'i tanımış olmasıdır. Mustafa Kemal'in Çanakkale'deki başarılarını gören Türk Ulusu, Kurtuluş Savaşı’nda O’nun etrafında bütünleşerek emperyalist devletlere karşı dünyada ilk bağımsızlık mücadelesini vererek büyük bir zafere imza atmıştır. Emperyalizmin yenilebileceğini gösteren bu zafer tüm mazlum uluslara da örnek olmuştur.

Ancak son yıllarda bu zaferin önemi göz ardı edilmekte, Anafartalar kahramanı Mustafa Kemal’siz bir Çanakkale yaratılmak istenmektedir. Ulus bilincini aşılayan bu kahramanlık destanı önemsizleştirilmektedir. MEB’in müfredatında, Kut’ül-Amare’nin “zafer” olarak Çanakkale’nin ise bir “cephe” olarak ifade edilmesi bu art niyetli tavrın göstergesidir.

Bilinsin ki Cumhuriyet'e ve Cumhuriyet değerlerine sahip çıkan eğitimciler olarak, müfredatta azaltılsa da çıkarılsa da Çanakkale ruhunu evlatlarımıza anlatmaya devam edeceğiz.

Kurtuluş Ordusunun onca imkansızlığa, olumsuzluğa rağmen ırktan, renkten, mezhepten arınmış olarak birlik ve beraberlik içerisinde omuz omuza yan yana olmayı başarmış olması, bugün üzerinde yeniden düşünülmesi gereken bir olgudur. Bir ulus, yanındakinin ırkına, mezhebine, ideolojisine bakmayı aklından bile geçirmemiş; bu topraklar üzerinde ortak yaşam idealiyle kadın, erkek, genç, yaşlı birlik olup emperyalist güçlere karşı göğsünü siper etmiştir. Bu yüce destan, bu birlikteliğin yarattığı güçle yazılmıştır. Çanakkale ruhuyla yaşayan halkı, “bizden olanlar” ve “bizden olmayanlar" şeklinde ayrıma tabi tutanların bu destandan alması gereken dersler vardır.

Yurdumuzu işgal eden emperyalist güçlere karşı, ulusumuzun eşsiz bir mücadeleyle kazandığı zaferin 106. yıldönümünde, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ve şehitlerimizi rahmetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz.

ECDADIMIZ 18 MART’TA HÜR VE BAĞIMSIZ YAŞAMA KARARLILIĞINI DÜNYAYA İLAN ETMİŞTİR

Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 106. Yılı nedeni ile yayınladığı basın açıklamasında, ecdadımızın  'Çanakkale Geçilmez' dedirterek, hür ve bağımsız yaşama kararlılığını dünyaya ilan edip, vatan ve bayrağına sahip çıktığını vurguladı. Başkan Ali Atlı “Bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum” dedi.

Babadağ Belediye Başkanı 18 Mart Çanakkale Zaferinin 106. Yılı nedeni ile yazılı bir basın açıklaması yaptı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bizlere bu toprakları bırakmak için canını hiçe sayan ecdadımızı anan Başkan Atlı “18 Mart 1915 tarihinde Çanakkale'de kutsal değerleri uğruna, tüm olumsuzluklara karşı canı pahasına çarpışan kahraman ordumuz ile yüce milletimiz, kara ve deniz savaşlarında düşman kuvvetlerine 'Çanakkale Geçilmez' dedirtmiştir. Hür ve bağımsız yaşama kararlılığını dünyaya ilan edip, vatan ve bayrağına sahip çıkmıştır” dedi.

Başkan Atlı “Vatan, millet ve bayrak uğruna canlarını seve seve feda eden ve bu güzel yurdumuzu bizlere emanet eden Aziz Şehitlerimiz ve Gazilerimiz; Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, 'Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale muharebelerini kazandıran bu yüksek ruhtur' sözlerinde ifadesini bulan bu büyük zaferin mimarlarıdır.

Mehmetçiklerimizin ve yüce milletimizin vatan ve millet sevgisinin ölümsüzlük anıtı haline gelen bu yüce zafer bizler için de yol göstericidir. Aziz Şehitlerimizin, tarihin her döneminde gösterdiği eşsiz kahramanlıklar, tarihe altın harflerle yazdırdığı destanlar, hürriyet ve istiklal uğruna sergilediği ulvi ruh örnekleri, bizler için her zaman gurur ve onur kaynağı olmuştur. Bu duygu ve düşüncelerle, Çanakkale Zaferi'nin 106'inci yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitleri Anma Günü münasebetiyle de; Bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum” dedi.