DENİZLİ PROTOKOLÜNDEN 10 KASIM MESAJLARI

Denizli protokolü 10 Kasım nedeniyle yazılı açıklamalarda bulundu. İşte o mesajlar...

  • 09 Kasım 2021 - 23:09
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Başkan Osman Zolan’dan 10 Kasım mesajı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 83. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımlayan Başkan Zolan, "Türk milletinin hiçbir şekilde esaret ve tahakküm altında kalmayacağını tüm dünyaya gösteren eşsiz Liderimiz, gelecek nesiller için de her zaman bir yol gösterici olacaktır" dedi. 


Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 83. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Tarihe adını altın harflerle kazıyan, sadece Türk milletinin değil, dünya uluslarına da yaşamı, felsefesi ve mücadeleleriyle yön veren İstiklal Mücadelesi'nin Başkomutanı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 83. yılında rahmet,  minnet ve özlemle andıklarını kaydeden Başkan Osman Zolan, "Aziz milletimiz var oluşundan bu yana özgürlük ve bağımsızlık ruhuyla tarih sahnesinde boy göstermiştir. Bu tarih bilinciyle, Türk milletinin hiçbir şekilde esaret ve tahakküm altında kalmayacağını tüm dünyaya gösteren eşsiz Liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, gelecek nesiller için de her zaman bir yol gösterici olacaktır" ifadelerini kullandı.

Atatürk’ün "Benim naçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır; fakat Türkiye Cumhuriyeti sonsuza dek yaşayacaktır" sözlerini hatırlatan Başkan Zolan, şunları kaydetti: "Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıldönümü arifesinde de Atatürk’ümüzün göstermiş olduğu muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma hedefimize aynı inanç ve kararlılıkla devam ediyoruz. Bugün Dünya şehirleriyle yarışan güzel Denizlimizi daha ileriye taşıyacağız inşallah. Bu vesilelerle, 83 yıl önce aramızdan ayrılan, Cumhuriyetimizin kurucusu, Türk milletinin büyük önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşlarını, Milli Mücadelemizin tüm şehit ve gazilerini, onların yolundan giden kahramanlarımızı rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyorum."


BAŞKAN DOĞAN’DAN 10 KASIM MESAJI

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 83. yılı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan Doğan mesajında, “Milletimizin yol göstericisi, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, büyük devrimci ve düşünce adamı Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 83. yılında saygı, rahmet ve büyük bir özlemle anıyoruz. O, bu ülke için, bu millet için birbirinden değerli birçok şey yaptı. Toprakları paylaşılmış bir vatanı, gerek cephede gerek diplomaside doğru hamleler ile kurtardı. ‘Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir’ diyen Atatürk’ün fikir ve ideallerinin ışığında, bizlere emanet ettiği bu topraklara ve Cumhuriyete sahip çıkmak hepimizin sorumluluğudur. Aydınlık, laik, demokratik Türkiye'nin sembolü Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği hedefler doğrultusunda, daima ileri gitmek ve Türkiye Cumhuriyeti’ni muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak en büyük görevimizdir. Atatürk’ün gönlümüzdeki erişilmez yeri ve sevgisi hiçbir zaman değişmeyecek, değiştirilemeyecektir. Atatürk, geleceği aydınlatan fikirleri ve dünya vizyonu ile yüzyılın yetiştirdiği bir dahi olarak tarihe geçmiştir. Bizler Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak, büyük bir mücadele ile kurulan cumhuriyeti ve onun temel ilkelerini daha ileriye taşıma azminde ve kararlılığındayız. Bu duygu ve düşüncelerle adaletimizde, eğitimimizde, kıyafetimizde, dik duruşumuzda, hayatımızın her alanında ve anında yaşayan Ebedi Başkomutan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygıyla, şükranla, özlemle, minnetle anıyor ve arıyoruz. Onun yolunda yürümeye her zaman devam edeceğiz” dedi.


BAŞKAN ÖRKİ’DEN 10 KASIM MESAJI

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 83. ölüm yıl dönümünde Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, bir mesaj yayımladı. Başkan Örki, “10 Kasım Türk milleti için, büyük kurtarıcısını anma günü olduğu kadar, Cumhuriyet'in erdemlerine sadakatini ve Atatürk'ün ideallerini gerçekleştirme konusundaki kararlılığını gösterme günüdür” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 83. yıl dönümünde rahmet ve minnetle anılacak. Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ile ilgili olarak bir mesaj yayımladı. “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü her gün daha çok özlüyoruz” diyen Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki mesajında,  “Türk Milleti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde birçok zafere imza atmıştır. Bunların en büyüğü ise bugün 98 yaşında olan Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasıdır. Ulusal birlik ve beraberliğimizin simgesi olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bizlere tam bağımsız, çağdaş bir devlet kurarak Türkiye Cumhuriyeti’ni armağan etmiştir. Bizleri bu günkü aydınlık günlere taşıyan Atamızı, sonsuzluğa uğurladığımız günün yıl dönümünde daha iyi anlıyor, onunla övünüyor ve kıvanç duyuyoruz. 10 Kasım Türk milleti için, büyük kurtarıcısını anma günü olduğu kadar, Cumhuriyet'in erdemlerine sadakatini ve Atatürk'ün ideallerini gerçekleştirme konusundaki kararlılığını gösterme günüdür. Milletimiz, Cumhuriyet'e ve bağımsızlığımıza sonsuza dek sahip çıkarak, bunun hepimizin ortak sorumluluğu olduğunu asla unutmayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü 83. ölüm yıl dönümünde minnet, rahmet ve şükranla anıyorum” dedi. Öte yandan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 83. ölüm yıl dönümünde Pamukkale Belediyesi tarafından “Anılarla Atatürk Fotoğraf Sergisi” açılacak. Atatürk’ün birbirinden güzel fotoğraflarının yer aldığı sergi 9 Kasım 2021 Salı ve 10 Kasım 2021 Çarşamba günü Forum Çamlık AVM’de gezilebilecek.


BABADAĞ BELEDİYE BAŞKANI ALİ ATLI’NIN 10 KASIM MESAJI

Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 83. ölüm yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında “Onun devrimlerini esas alarak daha da ileriye taşımaya dün olduğu gibi, bugün de kararlıyız” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 83. yıldönümü dolayısıyla Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı bir mesaj yayımladı. Başkan Atlı mesajında, “Karanlık günlere ışık tutan, milleti tebaa olmaktan kurtarıp özgür birer birey olmasını sağlayan, anadolu topraklarında emperyalizme diz çöktüren Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 83. yıldönümünde özlem, saygı ve şükranla anıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Atatürk’ün hala daha ışık olmaya devam ettiğinin altını çizen Başkan Atlı “‘Bağımsızlık benim karakterimdir’ diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, karakterini de yansıtarak bizlere armağan ettiği ülkemiz ile bizlere siyasi ve idari anlamda temeli çok sağlam bir miras bırakmıştır. Tüm imkânsızlıklar içinde gösterdiği liderliği, zorluklara karşı direnci, halkına duyduğu güveni ile gençlerde beslediği umutları bizlere ışık olmaya devam etmektedir. 
10 Kasım, yüreğimizde bir sızı olmakla birlikte, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için Atatürk’e verdiğimiz söze bağlılığımızı da ifade ettiğimiz gündür. Ulu Önder’in “Benim en büyük eserim” dediği Cumhuriyetimizi, onun devrimlerini esas alarak daha da ileriye taşımaya dün olduğu gibi, bugün de kararlıyız. Türkiye Cumhuriyeti’nin fedakâr halkı için sosyal devlet anlayışı ile kimseyi yalnız bırakmamak ve Atatürk Cumhuriyetini hak ettiği yere getirmek için mücadelemizi sürdürüyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete intikalinin 83. yıl dönümünde bir kez daha rahmetle ve saygıyla anıyoruz. Bir kez daha ve yüksek sesle ifade ediyorum ki: Yüce Atatürk, gelecek nesiller için, devrimlerinin ışığında çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz” dedi.


Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş’ın 10 Kasım mesajı

Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 83. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

 Başkan Özbaş, mesajında şu sözlere yer verdi:

“Bugün, 83 yıl önce Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümsüzlüğe uğurladığımız günün yıldönümü. Bedenen aramızdan ayrılsa da bizlere emanet ettiği vatanımızın her bir köşesinde bıraktığı eserleriyle bizimle her zaman yaşayan önderdir.

Fikirleriyle, eserleriyle, sanatıyla, tarihiyle, bağımsızlığımız ile bizi biz yapan duygularımızın içinde, kalbimizde ebediyete kadar yaşayacaktır.

“Benden sonra beni benimsemek isteyenler bu temel mihver üzerinde akıl ve ilmin rehberliğini kabul ederlerse, manevi mirasçılarım olurlar” demek suretiyle kurduğu Cumhuriyet’in değerini her koşulda korumak ve herkesin alanında çok çalışarak vatanımızı en üstlere çıkarılmasını arzu ve temenni etmiştir.  O yüzden Ulu Önder Atatürk’ü anlamak ve fikirlerini kendimize bir yol haritası olarak kabul etmek ve bu doğrultuda çalışmak, ona karşı duyduğumuz saygının ve sevginin en büyük göstergesi olacaktır.

Bizler ilçemize yapmış olduğumuz çalışmalarda ve kazandırdığımız projelerimizde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere hedef olarak gösterdiği muasır medeniyetler seviyesini dikkate alarak ilerliyoruz. Ülkemiz, şehrimiz ve milletimiz için çok çalışacağız; Atamızın bize emanet ettiği Cumhuriyetimizi ebediyete kadar sahip çıkacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, Cumhuriyetimizin banisi, ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve onunla birlikte ahirete irtihal etmiş tüm kahramanlarımızı, gazilerimizi ve şehitlerimizi rahmetle, şükranla yâd ediyorum.”



10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASI
Denizli Barosu Başkanı Adnan Demirdöğer'in 10 Kasım mesajı

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere miras bıraktığı Cumhuriyetimizin savunucuları olarak, onun ilkelerine olan bağlılığımızı bugün bir kez daha tüm dünyaya ilan ediyor, Atamızı aramızdan ayrılışının 83. yılında minnetle ve rahmetle anıyoruz.

10 Kasım 1938 tarihi bir devrin sonu değil, Atatürk’ün bizlere miras bıraktığı ‘en büyük eserim’ dediği Cumhuriyetimizi, daha güçlü hale getirmek; “muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak” için yeni bir dönemin başlangıcıdır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimizi korumak, değerlerine sahip çıkmak, onun ilke ve inkılaplarının izinde şanlı tarihimizin zaferlerini canlı tutmak ve bunları gelecek nesillere aktarmak hepimizin görevidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün  “Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu devam ettirecek sizlersiniz” sözünde olduğu gibi tüm gücümüzle Cumhuriyetimizi her alanda yüceltmeye ve yaşatmaya devam edeceğiz. 

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu, Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ü ve silah arkadaşlarını, vatanımız uğruna canlarını feda etmiş şehitlerimizi, gazilerimizi bir kez daha saygıyla ve şükranla anıyor, emanetini koruyacağımıza söz veriyoruz.


Başkan Tefenlili’den 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü Mesajı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 83. yıldönümü dolayısıyla bir anma mesajı yayımlayan Denizli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tefenlili mesajında, “O tüm dünyanın örnek aldığı eşsiz bir komutan, dahi bir devlet adamıdır” dedi. Atatürk’ün aramızda olmasa da fikirleri ile daima yol gösterici olduğuna dikkat çeken Başkan Tefenlili anma mesajının devamında şu görüşlere yer verdi:
 
Milletimizin bağımsızlık mücadelesini başlatan ve mücadelemize önderlik eden Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 83. seneyi devriyesinde rahmetle yad ediyorum. 

Kısa sürede başardıklarıyla bir Milletin yeniden doğuşuna öncülük eden Atatürk, yok olmanın eşiğinden dönen Milletimizin kalkınmasında en büyük yol gösterici olmuştur.

Gerek komutanlığı, gerekse de devlet adamlığı ile tüm dünyanın takdirini kazanan Atatürk, vefatından yıllar sonra bile ileri görüşlülüğü ile yolumuzu aydınlatmaktadır.

Kendisi aramızda olmasa da eserleri sonsuza kadar yaşayacak, çağları aşan fikirleri daima yolumuzu aydınlatacaktır. İş dünyası olarak O’nun bıraktığı eserlere ve fikirlerine her zaman sahip çıkacağız.

Cumhuriyetimizin kurucusu Başkumandan Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha saygı, minnet ve rahmetle anıyorum. Bıraktığı mirası daha da güçlü kılmak için var gücümüzle çalışacağız.”


Türkiye Cumhuriyeti Atatürk’ün ilkeleri ile her zaman yaşatılacaktır

Cumhuriyetimizin kurucusu, bağımsızlığımızın mimarı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 83. yıl dönümünde, özlem, sevgi ve saygıyla anıyoruz. Ülkemizin kurtuluşu için yaptığı mücadele ile herkesin takdirini kazanan Atatürk bu mücadelesiyle Türk’ün gücünü bir kez daha dünyaya göstermiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ileriyi görme yeteneği, askeri dehası, olağanüstü devlet adamlığı ve kısa sürede Türkiye Cumhuriyeti’ni çağdaş medeniyetler seviyesine yükselttiği nokta ile büyük bir lider olduğunu tüm dünyaya ispatlamıştır.
Savaştan yeni çıkan, yorgun bir ülkeyi ayağa kaldıran Mustafa Kemal Atatürk, reformcu kişiliğiyle çağdaş uygarlık seviyesinde bir toplumun temellerini atmıştır. 
Her zaman akıl ve bilimi rehber kabul eden Atatürk, Türkiye'ye ve Türk toplumuna çok değerli bir vizyon sunmuştur. Atatürk'ün sunduğu bu vizyon ile ortaya çıkan Cumhuriyet değerleri Türkiye'de özgür iradenin, demokrasinin ve kalkınmanın temeli olmuştur. En büyük eserim dediği Türkiye Cumhuriyeti Atatürk’ün ilkeleri ile her zaman yaşatılmaya devam edecektir.

DEVA Partisi Denizli İl Başkanı 
Bekir Kırar