DENİZLİ PROTOKOLÜNDEN 10 KASIM MESAJI

Denizli protokolü 10 Kasım Atatürk'ü anma günü nedeniyle yazılı açıklamalarda bulunarak günün anlamına ilişkin düşüncelerini paylaştılar.

  • 09 Kasım 2020 - 19:39
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

VALİ ATİK'TEN 10 KASIM MESAJI

Denizli Valisi Ali Fuat Atik, 10 Kasım Atatürk’ü anma günü dolayısıyla yayınladığı mesaj ise şöyle; “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete irtihalinin 82. yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyoruz. 10 Kasım, Türk milleti için matem günü olmakla beraber aynı zamanda Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, sahip olduğumuz bu büyük değeri bilerek, ideallerimizi gerçekleştirme konusundaki kararlılığımızı gösterme çabamızı hatırlama günüdür. Yalnızca büyük Türk milletinin değil, bütün insanlığın saygısını ve takdirini kazanmış büyük bir öndere sahip bir milletin yapabileceklerini anımsayıp daha ileriye gitme konusundaki azmine hız verme günüdür” dedi.

“Gelecek nesillere karşı en büyük görevimiz ve sorumluluğumuzdur”

Vali Atik, “Böylesine büyük bir deha ve devlet adamı bize Cumhuriyet gibi büyük bir emaneti bırakmıştır. "İleri! İleri! Daima ileri!" diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 10. Yıl Nutku'nda: "Türk milleti çalışkandır. Türk milleti zekidir. Çünkü Türk milleti millî birlik ve beraberlikle güçlükleri yenmesini bilmiştir." diyerek büyük Türk milletinin karakterini ortaya koymuş birlik ve beraberliğin önemini vurgulamıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bize emanet ettiği Cumhuriyetimizi her şartta korumak, ilerletmek, gösterdiği hedefe ulaşmak için çaba gösterip onu yücelterek sonsuza kadar yaşatmak, bizim, gelecek nesillere karşı en büyük görevimiz ve sorumluluğumuzdur. Bu duygu ve düşüncelerle, aramızdan ayrılışının 82. yılında, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Devlet Adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve O’nun nezdinde fedakarca canlarını ortaya koymuş tüm şehit ve gazilerimizi saygı, sevgi, minnet ve rahmetle anıyorum. Ruhları şad olsun” diye konuştu.

EKSİLMEYEN SEVGİ, YİTMEYEN SAYGI, DİNMEYEN ÖZLEMLE…

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 82. Yılı dolayısıyla bir açıklama yayımladı. Gülizar Biçer Karaca’nın açıklaması;

‘’Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 82. yıl dönümünde, özlemle minnetle, saygıyla anıyor, bizlere bıraktığı mirasa sahip çıkan evlatları olarak anısı önünde saygıyla eğiliyoruz.

Emperyalizme karşı verilen mücadelenin yorulmaz başkomutanı, zorlukların üstesinden gelmekteki yol göstericiliğiyle yüzyılın örnek devlet adamı, devrimlerle taçlandırdığı Cumhuriyetimizin kazanımlarıyla bizleri çağdaş bir ulusun bireyleri olarak var eden yılmaz savaşçısı, ulusların kaderini değiştirecek adımlar atmasında en önde yürüyen saygın bir dünya lideri olarak hala aramızda, fikirleri, ilkeleri ve emanetleriyle yanıbaşımızda…

Demokrasinin, özgürlüklerin teminatı olarak cumhuriyet rejimiyle taçlandırdığı Ulusal Kurtuluş Mücadelesi’nin azmiyle bizlere güç veren Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk ve ortaya koyduğu devrimlere karşı acziyet içinde olanlar, saldırma gafletinde bulunanlar, kılık değiştirerek, maskeler ardına gizlenerek hatırasına saygısızlıkta bulunanlar için en büyük ceza; Atatürk’ün izinde yürüyen milyonların eksilmeyen sevgisi, yitmeyen saygısı, her gün daha da artan özlemidir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetle elde ettiğimiz kazanımlara karşı; acziyetle, düşmanlaştırma politikalarıyla halkı kışkırtma, zehirleme gafletinde bulunanların zavallılıkları ortadadır. Tek adamın, Saray rejiminin hamleleri, girişimleri, hevesleri ve bu ülke çıkarına aykırı projeleri, laik Cumhuriyetimizin aydınlığında boğulmaya mahkumdur.

Demokrasi, özgürlük, adalet, hak, hukuk özlemi içinde olan milyonların, örgütlü kötülüğü yeneceği günler yakındır.  Sözümüz sözdür: Yolundan ayrılmayacağız, ülkemizi dahili ve harici bedhahlara, ihanet ve hıyanet içinde olanlara bırakmayacağız.

Hiç eksilmeyen sevgimiz, asla yitmeyen saygımız, her geçen gün artan özlemimizle Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün anısının önünde saygıyla eğiliyor, Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandırma sözü veriyoruz.’’

"ÖZLEM VE MİNNETLE..."

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 82. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımlayan Başkan Zolan, Ulu Önder Atatürk’ü özlem ve minnetle andıklarını söyledi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Cumhuriyetimizin kurucusu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 82. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. İstiklal mücadelesinin Başkomutanı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 82. yılında saygı, minnet ve özlemle andıklarını ifade eden Başkan Osman Zolan, “10 Kasım, sadece bir anma günü değil Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti’ni geliştirip koruyarak geleceğe taşıma hedefimizi tazelediğimiz gündür. Ömrünü milletinin selameti ve bekasına adayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimizi yaşatmak, yükseltmek ve geliştirmek en önemli görevimizdir” ifadelerini kullandı.

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün "Benim en büyük eserim Türkiye Cumhuriyeti'dir" sözlerini hatırlatan Başkan Zolan, şunları kaydetti: "Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıldönümüne yaklaşırken her günü, bir önceki günden daha ileriye taşımak adına kararlılıkla ilerliyoruz. Eşsiz lider Atatürk'ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmak ve cumhuriyetimizin ilelebet baki kalması için çalışmaya devam edeceğiz. Bu duygularla cennet vatanımız uğruna canını ve kanını feda etmiş tüm şehit ve gazilerimizi yad ediyor, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete irtihalinin 82. yıldönümünde özlem ve minnetle anıyoruz."

BAŞKAN DOĞAN’DAN 10 KASIM MESAJI 

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 82’nci yıldönümü dolayısıyla anma mesajı yayımladı. Başkan Doğan, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, büyük devlet adamı, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, bedenen aramızdan ayrılışının 82. yıldönümünde sevgiyle, özlemle, saygıyla, minnetle ve rahmetle anıyorum. ‘Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek değildir, benim fikirlerimi, duygularımı anlıyorsanız bu kâfidir’ diyen ulu önderimizin izinde, gösterdiği hedefler doğrultusunda yürüyoruz, yürümeye de devam edeceğiz. Onun düşüncelerinden, ilkelerinden ve devrimlerinden güç ve ilham alıyoruz. Atatürk’ün en büyük eseri, kurucusu ve lideri olduğu, milletiyle birlikte el ele verip, destansı bir mücadele örneği sergileyerek kurduğu Cumhuriyetimizdir. Bizler, onun bize miras bıraktığı Cumhuriyete sahip çıkarak bizden sonraki nesillere gururla aktaracağız. İlke ve devrimleriyle hiç sönmeyecek uygarlık meşalesini taşıyacağımıza, tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti için gösterdiği yolda yürüyeceğimize söz veriyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikal edişinin yıl dönümünde minnet duygusuyla anıyorum” diye konuştu.

BAŞKAN ÖRKİ’DEN 10 KASIM MESAJI

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 82. Yıl dönümünde bir mesaj yayımladı. Başkan Örki, “Bizleri bu günkü aydınlık günlere taşıyan Atamızı, sonsuzluğa uğurladığımız günün yıldönümünde daha iyi anlıyor, onunla övünüyor ve kıvanç duyuyoruz” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 82. Yıl dönümü ile ilgili olarak Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, bir mesaj yayımladı. "Cumhuriyetimizin kurucusu, yurdumuzun kurtarıcısı büyük önder Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 82. yılında bir kez daha sevgi ve saygıyla anıyoruz” diyen Başkan Örki mesajında, “Türk Milleti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde tarihin gördüğü en şanlı zaferlerden birini kazanarak Türkiye Cumhuriyeti'ni kurmuş; bayrak, vatan ve hürriyet aşkını tüm dünyaya göstermiş kahraman bir millettir. Milletimizin bu mücadelesi, bir milletin yeryüzünde var olma çabasının eşsiz timsali ve mazlum milletlerin rehberi olarak tarihte şanlı bir yere sahiptir. Ulusal bağımsızlığımızın, birlik ve beraberliğimizin simgesi olan Atatürk, bizlere tam bağımsız, çağdaş bir devlet, Cumhuriyet armağan etmiştir. Bizleri bu günkü aydınlık günlere taşıyan Atamızı, sonsuzluğa uğurladığımız günün yıldönümünde daha iyi anlıyor, onunla övünüyor ve kıvanç duyuyoruz. 10 Kasım Türk milleti için, büyük kurtarıcısını anma günü olduğu kadar, Cumhuriyet'in erdemlerine sadakatini ve Atatürk'ün ideallerini gerçekleştirme konusundaki kararlılığını gösterme günüdür. Milletimiz, büyük bedeller ödenerek kurulan ve bizlere emanet edilen Cumhuriyet'e ve bağımsızlığımıza sonsuza dek sahip çıkarak, bunun hepimizin ortak sorumluluğu olduğunu asla unutmayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi minnet, rahmet ve şükranla anıyorum” dedi.

BAŞKAN KEPENEK’TEN 10 KASIM MESAJI

Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediye irtihalinin 82. yıl dönümü sebebiyle bir mesaj yayımladı. Başkan Kepenek mesajında “ O’nun eserlerinin daima bekçisi olacağız” dedi.

Belediye Başkanı Yüksel Kepenek; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 82. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında; ”Milletimizin Anadolu topraklarından silinmek istendiği bir dönemde, başlattığı kurtuluş mücadelesini zaferle sonuçlandıran ve millet iradesine dayanan, çağdaş Türkiye Cumhuriyetini kuran Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi.

“O’nun eserlerinin daima bekçisi olacağız.”

Başkan Kepenek; “Aziz Türk milletine uygarlık düzeyine yükselme yolunu açan, millet olma şuuruna ulaşmasını sağlayan, büyük devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk’ün, daima ileri düşünceye dayalı, gelişmeye ve yükselmeye ışık tutan görüşlerini içtenlikle benimseyerek uygulamak, milletimiz için vazgeçilmez ve değişmez bir ilkedir.” ifadesine yer vererek; ”Ülkemiz, Cumhuriyetimizin ilk yıllarından bu güne eğitimde, sağlıkta, sanayide, ekonomide ve diğer alanlarda fazlasıyla gelişmiş durumdadır. Bunun yanı sıra ülkemiz; temel insan hak ve özgürlüklerinin geliştirip yerleştirilmesi, hukukun üstünlüğünün sağlanması ve demokrasinin tüm kurum ve kurallarının geçerli kılınması yolunda da önemli mesafeler almıştır. Bizler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün eserlerinin daima bekçisi olacağız. Onun yaktığı ışığın kaynağını elden ele, nesilden nesille taşıyacağız. Ulu Önder’in kurduğu ve yine bizlere emanet ettiği ilkeleri, devrimleri ve Cumhuriyetimizi çağdaş medeniyetler zümresine ulaştırmak için kararlıyız. Daima büyük bir sevgi ve saygı ile yüreğimizde yaşattığımız, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü, onun kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi, ebediyete irtihal eden tüm gazilerimizi rahmetle, minnetle ve saygı ile anıyoruz” diye konuştu.

BAŞKAN ARSLAN'DAN 10 KASIM MESAJI

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan  10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında “Milletimize duyduğu sonsuz güven ve inançla başlattığı bağımsızlık mücadelesini zaferle sonuçlandırarak, tüm dünyaya milletimizin özgürlük ve bağımsızlığından asla taviz vermeyeceğini gösteren Gazi Mustafa Kemal Atatürk, tüm dünyanın takdirine mazhar olmuştur

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete irtihalinin 82’nci yıldönümünde saygı ve özlemle anıyoruz. Yaşamı boyunca özgürlük mücadelesi veren ve bir milletin kurtuluşuna önderlik eden Ulu Önderimiz azmi ve zaferleriyle dün olduğu gibi bugün de bizlere ilham vermeye devam etmektedir. Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimlerinin değeri ve demokratik, laik ve sosyal hukuk devletinin ne kadar önemli olduğu her geçen gün daha iyi anlaşılmaktadır. Bizler Ata’mızın devrimlerini korumak ve Cumhuriyetimizi yaşatmak için mücadelemizi büyüterek sürdüreceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle vefatının 82. yılında Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile vatanımız uğruna fedakarca şehit ve gazi olan tüm kahramanlarımızı bir kez daha rahmet ve minnetle yad ediyorum.”

Başkan Atlı’dan 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü Mesajı

Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 82.yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Atlı mesajında "Milleti ile birlikte giriştiği bağımsızlık mücadelesini yine Milletinin destek ve azmiyle çağdaş bir Cumhuriyet ile taçlandıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ölümünün 82. yıldönümünde saygı, şükran ve özlemle anıyoruz.

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, üstün nitelikleri ve askeri dehası kadar barışçılığı, siyasi zaferleri ve düşünceleri ile yaşadığı çağa damgasını vurmuş bir dünya lideridir. Dönemi içinde yaşayan liderlerin heykelleri yıkılıp, ilkeleri silinip giderken Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün düşünce sistemi ve halkına hizmet odaklı ortaya koyduğu eserleri dimdik ayakta duruyor.

Bizlerin görevi, büyük bedeller ödenerek emanet edilen bu eserleri ve Cumhuriyetimizi her alanda çok daha ilerilere taşıyarak tüm görkemi ile gelecek nesillere taşımaktır. Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete intikalinin 82. yıldönümünde bir kez daha rahmetle ve saygıyla anıyorum. Atamız fikirleri ile daima aramızda yaşayacak, Türk Milletinin çağdaş uygarlık hedefindeki yolunu sonsuza kadar aydınlatacaktır" ifadelerini kullandı.

BAŞKAN AKIŞIK'TAN 10 KASIM MESAJI

İYİ Parti Denizli İl Başkanı Raziye Akışık 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Akışık, “Türk İstiklal mücadelesinin kahramanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete intikal edişinin 82’inci yıl dönümünde rahmetle, minnetle, özlemle anıyoruz” dedi.

10 Kasımları yıllar öncesinin kazanımlarını sahiplenme, koruma, güçlendirme ve geleceğe taşıma günü olarak görüyoruz, diyen İYİ Parti Denizli İl Başkanı Raziye Akışık, “ 10 Kasımlar ‘matem günü’ değil mücadele günüdür. Bizler bugünün anlam ve önemini asla unutmayacak, unutturmayacağız. Bugün Atatürk’ün düşüncelerinin, ilke ve inkılaplarının ölümsüz oluşunu görmenin coşkusunu iliklerimize kadar yaşayıp bir kez daha tüm benliğimizle Atatürk’ün gösterdiği hedefe ilerleyeceğiz.

10 Kasım Atatürk’ü anlamak, vatanın bölünmez bütünlüğüne sahip çıkmak ve güzel vatanımızı aydınlık yarınlara taşımaktır. 10 Kasım O’nun, “Benim en büyük eserim” dediği Cumhuriyet’in ne büyük bir miras olduğunu yeniden hatırlamaktır. 10 Kasım “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.” diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü hatırlamak, fikirlerini ve eserlerini daha iyi anlamaya çalışmaktır.

Aklın ve bilimin rehberliğini kendimize rehber edip, manevi mirasının sahipleri ve savunucuları olarak bizler; doğruluktan, adaletten, demokrasiden ve eşitlikten asla vazgeçmeyeceğimize; açmış olduğun uygarlık yolundan zerre tereddüt göstermeden ilerleyeceğimize, eserlerine ve mirasına sonsuza dek sahip çıkacağımıza söz veriyoruz.

Aramızdan ayrılışının 82’inci yılında Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, vatanımızın umut kaynağı, Cumhuriyetimizin kurucusu, aydınlık Türkiye'nin sembolü, gönlümüzdeki erişilmez yerin sahibi olan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle minnetle ve özlemle anıyoruz” diye konuştu.