DENİZLİ NEDEN KENTSEL DÖNÜŞÜM KREDİSİ KAPSAMINDA DEĞİL?

Prof.Dr. Naci Görür, geçtiğimiz günlerde “1. Derece riskli bölgede olan Denizli, deprem tehdidi altındaki 24 ilimizden biri” açıklaması ile Denizli’ye dikkat çekmişti. CHP Denizli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Bülent Nuri Çavuşoğlu’na da kentsel dönüşümün önemini anlatmıştı.

  • 20 Mart 2024 - 11:18
  • Son Güncelleme : 20 Mart 2024 - 11:22

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem riski taşıyan 5 pilot ile kentsel dönüşüm için 180 ay vade ve 0.69 faizle kredi verileceğini açıkladı. Ama açıklanan o iller arasında farklı fay hatları üstünde oturan Denizli yok.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de anketlerde geride görünen Osman Zolan ve diğer adayların seçim çalışmalarına destek için Denizli’ye geldi. 

Ama Bakan Şimşek de, kendisini ağırlayan Ak Partili yöneticiler de deprem konusunu gündeme getirmedi,

Denizli’de deprem riski hiç yokmuş gibi davrandı. 

“BAKAN ŞİMŞEK’E DENİZLİ’NİN KREDİ LİSTESİNDE NEDEN OLMADIĞINI SORDUNUZ MU?” 

CHP Adayı Çavuşoğlu da Denizli’nin karşı karşıya olduğu deprem riskini bir kez daha gündeme getirdi. Denizli’nin mevcut  belediye yönetimine ve Ak Partili adaylarına sorular yöneltti.

“Denizli’ye gelen Hazine Ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e ilimizin neden kredi kapsamına alınmadığını sordunuz mu?” dedi.

“DEPREM TEHLİKESİ BÜYÜKŞEHİR’İN UMURUNDA DEĞİL”

“Yer Bilimciler ilimizin taşıdığı riski bangır bangır dillendirmekte ama var olan yöneticilerin de Ak Partili adayların da umurunda değil” diyen Çavuşoğlu, Türkiye Deprem ve Fay haritasını paylaştı, göreve geldiğinde depreme dirençli Denizli’nin önceliği olacağını söyledi.

Şimdi bu sorulara ilgililerden yanıt gelip gelmeyeceği merak ediliyor