DENİZLİ KADIN PLATFORMUNDAN 30 AĞUSTOS MESAJI

Denizli Kadın Platformu 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı.

  • 30 Ağustos 2021 - 05:38
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Denizli Kadın Platformunun 30 Ağustos mesajı şu şekilde:

Tüm dünyanın adından övgü ile bahsettiği, nesilden nesile emperyalizme karşı direnen bir halkın destanı haline dönüşen 30 Ağustos 1922 Zaferi bizim için; tam bağımsızlığımızın, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin ilk şartı olmuştur. Bu zafer yalnızca bizim değil; tüm mazlum ulusların, hatta tüm insanlığın, özgürlüğe, kurtuluşa, başı dik ve onuruyla yaşama kararlılığına yönelişinin ve bu doğrultuda atılmış tarihi bir adımın bayramıdır.

Üzerinden neredeyse bir asır geçmiş olan bu zafer, Anadolu halkının kararlı duruşu ve fedakârlıkları ile Ulu Önder Mustafa Kemal’in yol göstericiliğinde, üstün bir askeri başarı olmasının yanında; din, dil, ırk ve inanç ayrımı gözetmeden omuz omuza mücadele veren bir halka onurunu ve bağımsızlığını tekrar kazandırmıştır.

26 Ağustos 1922'de Afyon Kocatepe'den, Başkomutanın emriyle başlayan BÜYÜK TAARRUZ, emperyalistler için tam bir kâbustur. 

Bundan sonrası, 30 Ağustos ile 9 Eylül arası Türk Ordusunun kovalaması, emir komuta zincirini ve birlikler arasındaki irtibatı kaybolmuş Yunan Ordusunun bozgun halinde, İzmir'de sonlanacak düzensiz kaçışı şeklinde geçecektir. Mustafa Kemal Paşa'nın; "Askerlik şerefi ve hukukundan yoksun katiller sürüsü" olarak tanımladığı Yunan Ordusu'nun kaçarken geçtiği şehir, kasaba ve köylerde yaptığı tecavüz, soygun ve katliamlar ise unutulmayacaktır.

19 Mayıs 1919, 23 Nisan 1920, 30 Ağustos 1922 ve 9 Eylül 1922 tarihleri sırasıyla Milli Mücadelenin başlangıcı, Meşruiyet Organı olan yasama organına kavuşması ve TBMM Ordularının emperyalist işgalcilerin son kalıntılarını da denize dökerek İzmir'i kurtarmasıdır.

Yukarıda sıralanan tarihlerin ardından gelen 29 Ekim 1923 ise Mustafa Kemal Atatürk'ün en baştan beri amaçladığı; demokratik ve uygar, çağdaş medeniyet seviyesini yakalamış, bölgesinde ve dünyada iddiası ve saygınlığı olan bir Türkiye'nin başlangıcıdır.

30 Ağustos Zaferinin Başkomutanına Türkiye’deki kadınlar olarak, bir kez daha söz veriyoruz; eseriniz, armağanınız, emanetiniz olan ülkenin bölünmez bütünlüğünü, demokratik değerleri, laiklik, hedef gösterdiğiniz çağdaş uygarlığa ait Cumhuriyetin tüm kazanımlarını koruma ve geliştirme mücadelesini ödünsüz sürdüreceğiz.

Kadınlar artık susmayacaklar

Yaşasın kadın mücadelesi