DENİZLİ İÇİN 6.8'LİK DEPREM UYARISI

Denizli’de son dönemde meydana gelen depremlerin ardından Jeoloji Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Burcu Şirin, 1.derece deprem bölgesinde yer alan Denizli’de 6.8 büyüklüğünde bir deprem Beklendiğini belirtti. Şirin, Denizli'nin depreme hazır olması gerektiğini de vurguladı.

  • 18 Eylül 2021 - 15:33
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Denizli’nin Çal ve Honaz ilçeleri son 2 günde meydana gelen büyüklüğü 1.4 ile 4 arasında değişen onlarca depremle sarsıldı. Çal'ın Karapınar Mahallesinde ev ve camide hasarlar oluşurken Jeoloji Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Jeoloji Mühendisi A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Burcu Şirin, Denizli'de 6.8 büyüklüğünde deprem beklendiğini açıkladı.

DEPREME HAZIR OLMALIYIZ

Değerlendirmelerde bulunan Şirin, "Denizli ili olarak aktif fayların yoğun olduğu bir bölgede yer almaktayız. Son zamanda yaşadığımız çal ve honaz da ki depremler de bu aktif fayların zaman zaman harekete geçmesi nedeniyle olmaktadır. Biz 1. Derece deprem bölgesinde yer alan bir il olarak yaşanabilecek daha büyük ölçekli depreme hazırlıklı olmalıyız. Depremler depremi oluşturan fay hattının deprem üretme potansiyeline bağlı olarak devam edebilir. Denizli olarak 1. Derece deprem bölgesinde ve aktif fayların yoğun olduğu bir bölge. Denizli’de olabilecek 6.8 büyüklüğünde ki depreme hazırlıklı olmalıyız. Depremler depremi oluşturan fay hattının deprem üretme potansiyeline bağlı olarak devam edebilir. Denizli olarak 1. Derece deprem bölgesinde ve aktif fayların yoğun olduğu bir bölge de bulunduğumuz için Pamukkale Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü hocalarının yapmış olduğu çalışma doğrultusunda Denizli de olabilecek 6.8 büyüklüğünde ki depreme hazırlıklı olmalıyız.