DENİZLİ EKMEK VE GÜL KAHVALTIDA BULUŞTU: 8 MART’TA ALANLARA!

Denizli Ekmek ve Gül Grubu, 8 Mart öncesi kahvaltıda buluştu. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün kadınların birlik ve mücadelesi açısından öneminin konuşulduğu kahvaltı, Denizli Ezgi Türkü ve Sanat Sevenler Derneği’nin müzik dinletisi ile sona erdi.

  • 03 Mart 2024 - 18:15
  • Son Güncelleme : 03 Mart 2024 - 18:21

Kahvaltı etkinliğine DİSK Emekli Sen, Veli-Der, Denizli Ezgi Türkü ve Sanat Sevenler Derneği temsilcilerinin yanı sıra EMEP Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Özcan Göçer de katıldı. Açılış konuşmasını yapan Havva Meşe 8 Mart’a giderken yaşanan siyasi atmosferin kadınlar açısından önemini anlattı. Esnek çalışma, iş güvencesi gibi sorunlara değinen Meşe, “Kadınlar dört bir yanda seslerini duyurmak için mücadele etmeyi de biliyor. Siyasi iktidar kadınlara sadece ailede bir görev yüklüyor. Bu dayanışma kahvaltının ardından 8 Mart’ta alanlarda beraber olacağız” diye konuştu.

 ÖNCE KADINLAR UYANIR SONRA GÜNEŞ DOĞAR!

EMEP Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Özcan Göçer, Ezidi atasözü ile başladığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Önce kadınlar uyanır sonra Güneş doğar. Sendikalaşmanın nüfusa oranlar en az olduğu Denizli’de kadınların mücadelesi önemli. Trakya bölgesinde, Bursa, Kocaeli bölgesinde kadın işçiler daha örgütlü. Kadın işçilerin çocuklarını güvenle bırakabileceği kreşlere ihtiyacı var. Ekmek ve Gül’ün başlattığı okullarda 1 öğün yemek verilmesiyle ilgili kampanya vardı. Çocuklarımızın açlığı seçim sonrasına bırakabileceğimiz bir sorun değil. Bizler yönetimlerde olmadığımız sürece yaşadığımız sorunlar ortada. Halka beraber yönettiğimizde bunların üstesinden geleceğimize inanıyoruz!”

 

Kahvaltının ardından Denizli Ezgi Türkü ve Sanat Sevenler Derneği Başkan ve Başkan Yardımcıları Zehra Sultan ve Mustafa Kemal Arslan söyledikleri türkülerle katılımcılara keyifli bir dinleti sundu. EMEP Büyükşehir Adayı Özcan Göçer de eşi Nevin Göçer ile orta okuldan anısı olan Uzun Uzun Kamışlar türküsünü seslendirdi. Etkinlik oyun havaları ile sona erdi.