DENİZLİ BAROSU TİYATRO SALONUNDA 12 İSİMLİ OYUN SAHNELENDİ

Denizli Barosu Tiyatro Salonu'nda 12 Öfkeli Adam adlı hikaye Sercan Çavuşoğlu'nun uyarlamasıyla "12" olarak sahnelendi.

  • 11 Haziran 2023 - 16:29
  • Son Güncelleme : 11 Haziran 2023 - 16:47

Tiyatro’da 25 yılını tamamlayan Sercan Cavuşoğlu’nun uyarladığı ve yönetmenliğini yaptığı oyun, babasını öldürdüğü düşünülen bir çocuğun cezası üzerine odaklanmaktadır. 18 kişinin sahne aldığı Denizli Barosu Sahnesinde, 12 oyuncu jüri üyesi rolünde sahneye çıktı. Jüri, çocuğu suçlu bulup idam ettirmek veya serbest bırakılmasını sağlamak konusunda ortak bir karar vermeye çalıştı.


Oyun için 6 aylık bir hazırlık süreci gerçekleştirildi. Oyunun sonunda Denizli Barosu Başkanı Adnan Demirdöğer, tebrik ve teşekkür konuşması yaptı. Öncesinde ekipteki arkadaşlar, oyunun yönetmeni olan Sercan Cavuşoğlu'nun 25. yılını kutladı.


Oyuncu kadrosunun çoğunluğu avukatlardan oluşuyordu. Sercan Cavuşoğlu'nun Haberci Kuş’a açıklaması ise şu şekildeydi: "25 yıl önce oyuncu olarak ilk defa sahneye çıktığım gün yaşadığım heyecanla bugün yönetmen olarak sahnede olmanın gururunu yaşıyorum. Bu süre zarfında birçok oyun yönettim ve her zaman Türk tiyatrosuna yakın hissettim. Ancak 25. yılda kendime meydan okumak istedim ve Reginald ROSE'un '12 Öfkeli Adam' metnini yeniden yorumladım ve uyarladım. 2016 yılından beri birlikte çalıştığımız Denizli Barosu Tiyatro Topluluğu'ndaki arkadaşlarımla birlikte sahneye koyduk. Bugün seyircilerimiz salonu tıklım tıklım doldurdu. Aldığımız güzel yorumlar, meydan okumayı başardığımı gösteriyor gibi görünüyor."