DEGİAD VE PAMUKKALE BELEDİYESİ ORTAK PROJELERE İMZA ATIYOR

DEGİAD, Türkiye’de ilk defa bir STK’nın düzenlediği mimari proje olma özelliği taşıyan “Pamukkale’de Dönüşüm Seninle Başlıyor” projesiyle , 2019 yılında “DEGİAD Yaşayan Pamukkale Ulusal Mimari Fikir Projesi Yarışmasını” gerçekleştirmişti. Pamukkale’de Dönüşüm Seninle Başlıyor Projesi kapsamında düzenlenen bir mimari fikir yarışması olan etkinlik ile Denizli’nin gözbebeği, doğa harikası, UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan turizm beldesi Pamukkale’nin sahip olduğu turizm potansiyelinin hak ettiği şekilde ekonomiye ve refaha tahvil edilemediği endişesiyle kamuoyunda bir farkındalık ve bilinçlenme oluşturulmasını hedeflemişti.

  • 05 Ekim 2020 - 12:51
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Gerçekleştirdiği her proje ile farkındalık yaratan ve İş Dünyası’ndaki tüm üyelerinin sektör olarak karşılaştığı meselelerle mücadele etmeyi amaçlayan bunun yanı sıra Denizli’nin sorunları ile yakından ilgilenen Denizli Genç İş İnsanları Derneği(DEGİAD), mimari ve fikir projesinin neticesinde gerek yerel gerekse ulusal medyada yer almaya devam ederek, 2. Etap çalışmalarına başladı.

Kısa süre önce Pamukkale Belediye Başkanı Sayın Avni Örki ve belediye başkan yardımcıları ile ‘Pamukkale’de Dönüşüm Projesi’ ve ‘Pamukkale Köyü Güzelleştirme Faaliyetleri’ kapsamında karşılıklı fikir alışverişinde bulunduğu toplantıda , Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki ve Degiad Başkanı Hakan Urhan, Degiad yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte, Bu projede hedeflenen, uygulanabilme potansiyeli yüksek, bölge halkının isteklerini, turizm potansiyelini karşılayabilecek, bütçe hesapları doğru planlanmış, bölgenin özgün ve uygun malzemeleriyle projelendirilmiş bir tasarım ortaya çıkararak kamuoyunun, halkın ve yatırımcıların desteği ile Pamukkale’de dönüşümün ilk somut adımlarını atmak adına önemli kararlar aldılar.

Bu projeler ışığında Degiad Yönetim Kurulu, 29 Eylül 2020 Tarihinde de DEGİAD hizmet binasında Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki’yi ağırladı. Pamukkale Belediyesi ile DEGİAD’ın ortak projelerde yer alacağının altının çizildiği toplantıda Pamukkale Belediye Başkanı Sayın Avni Örki, “DEGİAD’ın ‘Pamukkale’de Dönüşüm Seninle Başlıyor’ projesi gelecek nesillere de ışık tutacak, ülkenin farklı yerlerinde de bu tarz çalışmaları teşvik edecek bir çalışma olduğunu, bizler için de böyle projelerin çok değerli ve her türlü desteği vereceklerini” dile getirdiler. Bu bağlamda, şehrin meselelerine de somut ve etkin çözüm üretmeyi önemseyen Denizli’nin en etkin iş insanları derneği DEGİAD’ın ‘Pamukkale’de Dönüşüm Seninle Başlıyor Projesi’ ve ‘Pamukkale Köyü Güzelleştirme Faaliyetleri’ kapsamında gerçekleştirdiği toplantıda Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki ve Degiad Yönetim Kurulu Üyeleri ile karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu. Ayrıca, DEGİAD İş ve Genel Projeler Komisyonu’nun Pamukkale Çalışma Grubu’nda bulunan mimar üyelerinin çalışmalarını ve projelerinin değerlendirildiği toplantıda konuşan DEGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Urhan, Türkiye’de ilk defa bir STK’nın düzenlediği mimari proje olma özelliği taşıyan “Pamukkale’de Dönüşüm Seninle Başlıyor” projesiyle, UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan beyaz cennet Pamukkale’nin yenilenmesi ve kalkınmasını hedeflediklerini belirterek “Pamukkale özelinde başlatmış olduğumuz farkındalık ve projemizin somut noktalara gelmiş olması bizim için sevinç ve gurur kaynağı. Pamukkale’nin güzelleştirilmesi noktasında farkındalık ve bilinçlendirme hedefiyle, Pamukkale’nin dönüşmesi ve değişmesi ile ilgili yarışmayı ulusal çapta düzenledik. Projeye katılan tüm katılımcıların ve ödül sahiplerinin projelerini hatıra mahiyetinde kitap haline getirdik. Bu kitabı Sayın Başkanımız Avni Örki ile paylaşmak istedik. En yakın zamanda da tüm üyelerimize ve de kuruluşlarımıza dağıtımını gerçekleştireceğiz” ifadelerinde bulundu.