DEGİAD BAŞKANI URHAN: HAYAL KIRIKLIĞI YAŞADIK

Corona virüsü nedeniyle kan ağlayan esnaf açıklanan destek paketiyle açıkcası hayal kırıklığına uğramıştır. 10 aydır mağdur olan esnaflarımız acilen daha ciddi yardımların yapılmasını bekliyor. Ülke ekonomisine önemli katkı sağlayan esnaflarımızın yine aynı ölçüde desteklerden faydalandırılması gerekir. Bu şartlar altında esnafımızın dayanacak gücü kalmamıştır.

  • 17 Aralık 2020 - 16:17
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Maalesef açıklanan destek paketinde esnafın biriken faturaları için bir öneri bulunmamaktadır. SGK ve BAĞ-KUR Prim borçları için herhangi bir açıklama yoktur. Esnafımıza yönelik sicil affı çıkarılması konusu bu destek paketinde yoktur. Yeni pakette bunlar da ele alınmalıdır. Bunlara ilaveten sigorta, bağkur ve vergi borçları faizsiz ötelenmelidir. Stopaj %10 bile değil, hiç alınmamalıdır. Banka kredileri ertelenmelidir. Basit usule tabi olan esnafımız gibi, gerçek usulde vergi ödeyen esnafımız da desteklerden yararlanabilmelidir. Ve en önemlisi kira destekleri en az 3 katına çıkarılmalıdır. Çalışanlara bile kısa çalışma ödeneği kapsamında bin liranın üzerinde bir ödeme yapılırken, işletme sahiplerine de bin TL destek verilecek olması çok yetersizdir.

ODALAR ESNAFIN HAKKINI SAVUNSUN

10 aydır dükkanlarını açamayan esnaflarımız var. Bu insanlar ne yiyiyor, ne içiyor, ne yapıyor diye kimse sormuyor. Bizler tüm samimiyetimizle esnafın derdine derman olunmasını istiyoruz.

Esnaf ve zanaatkarlarımızın üye olduğu odalar, birlikler ve kurumlara da buradan çağrı yapıyorum. Esnafın bu dar zamanlarında yanında olmalılar ve esnafın hakkını savunmaktan geri kalmamalılar, çekinmemeliler. Doğru neyse onu söylesinler. Bu kurumları esnafın sesini ve hakkını duyurmaları hususunda göreve davet ediyorum. Odalara yatırılan aidatlar bu dönemde kullanılmayacak da ne zaman kullanılacaktır? Bu konuda göstermelik söylemler dostlar Pazar alışverişinde görsün düşüncesinin bir tezahürüdür.