DAYANIŞIRSAK KADIN CİNAYETLERİNİN ÖNÜNE GEÇERİZ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, 5 Aralık Kadınların seçme ve seçilme hakkını kazanmasının 85. Yıldönümü nedeniyle CHP Kadın Kolları tarafında Aydın’da gerçekleştirilen, Türkiye’nin dört bir yanından kadınların katılımıyla gerçekleşen buluşmaya katıldı.

  • 05 Aralık 2019 - 17:05
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Ege Bölgesi’ni CHP MYK’sında tek kadın MYK olarak temsil eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu makam ziyaretinde kadının eşit temsili ve karar alma mekanizmalarında kadın temsiliyetinin her alanda artırılması hakkında konuştu. Tüm siyasi partilere, kadın milletvekillerine “birlikte dayanışma içinde kadın temsiliyeti artırabilir. Biz ancak dayanışırsak Cerenlerin, Hafizelerin, Emine Bulutların öldürülmesinin önüne geçebileceğiz, Türkiye’de kadınların eşitliğini çağdaş bir Türkiye’yi inşaa edebileceğiz” çağrısı yaptı.

KADIN TEMSİLİNİN ARTIRILMASI ŞART

CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan ve Aydın İl Başkanı Ali Çankır’ın da bulunduğu Aydın Büyükşehir Belediyesi Ziyaretinde konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, “Siyasi, toplumsal, akademik, kültürel, bilimsel, kültürel alanda kadın temsiliyetin ve karar verici makamlarda kadınların yer almasının artması gerektiğini düşünüyoruz. Anadolu’nun dört bir yanından gelen kadın belediye başkanlarımız, CHP Kadın Kolları üyelerimiz ve kadın mücadelesinin emektarlarıyla bir aradayız. Siyasi partiler kanununda yapılacak değişiklikle Parlamento’da kota uygulamasına geçilmesinin zaruri olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.

CUMHURİYETİN BİZLERE SAĞLADIĞI KAZANIMLARLA HER ALANDA VAR OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

5 Aralık 1935 yılında seçme ve seçilme hakkını elde etmemizin öncüsü Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla anıyorum” diyen Gülizar Biçer Karaca, ‘Kadınlar olarak Seçme ve Seçilme Hakkını elde edişimizin 85. Yıldönümünde, Cumhuriyetin biz kadınlara sağladığı siyasi, hukuki ve sosyal haklara sahip olmaktan, Cumhuriyet kadını olarak TBMM çatısı altında görev yapmaktan onur duyuyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde çağdaş kimlik kazanan kadınlarımız, geri kalmışlıktan ve çağdışılıktan kurtulan modern Türkiye’nin simgesidir. Çağdaşlaşma yolunda atılan en önemli adım kadınların seçme ve seçilme hakkına sahip olmasıdır. Kadınlara yönelik sistematik saldırılara, kadınları kamusal alandan dışlayan politikalara rağmen kadınlar olarak her yerde olmaya devam edeceğiz. Cumhuriyetimize ve cumhuriyetle kazandığımız haklarımıza kimsenin el uzatmasına izin vermeyeceğiz’ dedi. 5 Aralık Kadınların Seçme ve Seçilme Hakkını kazanmasının 85. Yıldönümünde, CHP Kadın Kolları tarafından düzenlenen, Aydın Büyükşehir Belediyesi önünden başlatılan “5 Aralık Eşitlik ve Adalet Kadın Buluşması”nda Türkiye’nin dört bir yanından gelen kadınlarla yürüyüş gerçekleştirildi.